Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Valdmane un Bertuks kļūst par pēdējiem šī gada Latvijas čempioniem orientēšanās sportā

Ints Megnis
Ints Megnis

Valdmane un Bertuks kļūst par pēdējiem šī gada Latvijas čempioniem orientēšanās sportā
Līga Valdmane. Foto: Jānis Līgats

Šī gada pēdējos Latvijas čempiona titulus orientēšanās sportā sestdien Ogrē izcīnīja Līga Valdmane un Edgars Bertuks, kuri triumfēja nakts orientēšanās sacensībās.

Vīru elitē 11,5 kilometru distancē ar 29 kontrolpunktiem titulētais Bertuks finišēja pēc stundas, 11 minūtēm un 24 sekundēm, par gandrīz divām minūtēm apsteidzot Jāni Krūmiņu, kamēr septiņas minūtes atpalika pie bronzas tikušais Uldis Upītis.

Tikmēr dāmu sacensībās 8,1 kilometra sacensībās ar 23 kontrolpunktiem Valdmane distanci noslēdza pēc stundas, piecām minūtēm un 52 sekundēm, par gandrīz desmit minūtēm apsteidzot tuvāko sekotāju Iritu Puķīti. Savukārt bronzu izcīnījusī Vilma Alberinga finišēja nieka desmit sekundes vēlāk par pieredzējušo Puķīti.

Sacensībām bija izvēlēts apvidus, kas ir kalnains un kur ziemā norisinās arī dažādas slēpošanas sacensības. Pamatā skujkoku mežs ar retu pamežu, skrienamība no ļoti labas līdz vidējai. Apvidū sastopamas pārsvarā vidēja izmēra reljefa formas, atsevišķi purviņi un izcirtumi, regulārs stigu un ceļu tīkls.

Dalību sacensībām bija pieteikuši 129 dalībnieki. Visas grupas distancē devās ar kopēju startu, tādēļ tika pielietota izkliedes sistēma (taurenis).