Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bijušais Itālijas izlases futbolists Kasāno trešo reizi beidz karjeru

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Bijušais Itālijas izlases futbolists Kasāno trešo reizi beidz karjeru
Antonio Kasāno. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Itālijas izlases uzbrucējs Antonio Kasāno 36 gadu vecumā paziņojis, ka atkal beidzis profesionālā sportista karjeru, taču šoreiz uz visiem laikiem. Tikai septiņas dienas atpakaļ viņš pievienojās Serie C komandai "Virtus Entella", taču sapratis, ka nevēlas to darīt, tāpēc pametis futbolu.

Kasāno mēdijiem pēc kārtējās aiziešanas izstāstījis: “Šī diena ir pienākusi - diena, kad tu izlem, ka šoreiz patiešām ir jābeidz. Pēdējās treniņu dienās es sapratu, ka man vairs nav tā mentalitāte, lai trenētos katru dienu. Futbola spēlēšanai nepieciešama degsme un talants, bet tam visam pāri mērķtiecība, un uz doto brīdi man dzīvē ir citas prioritātes, tāpēc izlēmu beigt karjeru.”

Pirmo reizi Kasāno pameta futbolu 2017. gadā astoņas dienas pēc pievienošanās “Hellas Verona” klubam. Tajā pašā dienā viņš mainīja savas domas un bija gatavs stāties pretī izaicinājumiem un aizvadīt aizraujošu sezonu.

Nepilnu nedēļu pēc pirmajiem paziņojumiem par turpmāko karjeru Kasāno mēdijiem darīja zināmu, ka atkal pametīs futbolu. Šajās sešās dienās viņš aizvadīja divas pārbaudes spēles pēc kurām teica: “Es zinu, ka būtu savā karjerā izdarījis vairāk, ja man būtu citādāka personība. Savas dzīves otrajā pusē esmu gatavs pierādīt, ka varu mainīties.”

Antonio Kasāno ir aizvadījis notikumiem bagātu karjeru gan laukumā, gan ārpus tā. Savā profesionāļa karjerā, ieskaitot “Virtus Entella” un “Hellas Verona”, kurās neaizvadīja nevienu oficiālu spēli, viņš ir bijis deviņos klubos. Itāļa karjeras labākie gadi bija “Roma” sastāvā, kur piecu gadu garumā aizvadīja 118 spēles, kurās guva 39 vārtus. Romā Kasāno pamanīja “Real Madrid”, kuri nopirka viņu 2006. gadā, taču trīs sezonās pie stabilas lomas viņš netika. Vēlāk Kasāno atgriezās Itālijā, kur pavadīju atlikušo karjeru.

Viņš ir zināms ar savu temperamentīgo raksturu un disciplīnas trūkumu. Pats Kasāno par sevi ir teicis: “Es esmu problemātisks cilvēks.” Nereti viņam izcēlās konflikti ar savas komandas pārstāvjiem. Viņš ģērbtuvē savam trenerim Fabio Kapello pateica: “Tu esi sūda gabals, tu esi neīstāks par Monopola naudu.” Kasāno, kad spēlēja Milānas “Inter” komandā, sakāvās ar galveno treneri Andreā Stramačionī.

2012. gadā viņš saņēma sodu no UEFA par homofobiskiem izteicieniem. Pats Kasāno mēdijiem ir stāstījis, ka līdz 25 gadu vecumam iesaistījies seksuāla rakstura attiecībās ar 600 līdz 700 sievietēm, starp kurām 20 bija slavenības. “Bieži labākās spēles aizvadīju pēc labas nakts,” atzinis Kasāno. Tomēr šis dzīves stils ietekmēja viņa fizisko sagatavotību, un Madridē starp komandas biedriem tika iesaukts par “mazo resnīti”. Viņš pats stāsta, ka situācija ar disciplīnu ir uzlabojusies pēc apprecēšanās 2010. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.mirror.co.uk/sport/foot...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-14 17:48, pirms 6 gadiem
Pēc virsraksta spriest, ka tā ir jau trešā reize, kad šis nedē''lu pēc treniņiem beidz karjeru! Tak, iemācās to valodu reiz, i bio!!!

     [+] [-]

, 2018-10-14 18:26, pirms 6 gadiem
Antonio Kasano nedēļu pēc treniņu uzsākšanas 3. reizi beidz karjeru.