Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: "Cavaliers" pārdos NBA čempionu Džefersonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ESPN: "Cavaliers" pārdos NBA čempionu Džefersonu
Ričards Džefersons
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs "Cleveland Cavaliers" ir praktiski panācis vienošanos par uzbrucēja Ričarda Džefersona, aizsarga Kaila Feldera, divus drafta otrās kārtas izvēļu un 3,0 miljonu ASV dolāru pārdošanu "Atlanta Hawks", atsaucoties uz notikumam tuvu stāvošiem avotiem, sestdien, 14. oktobrī, ziņo ESPN.

Darījuma oficiāla saskaņošana, visticamāk, gaidāma sestdienas rītā. Atlanta plāno atlaist Džefersonu un Felderu, ļaujot spēlētājiem kļūt par brīvajiem aģentiem. Džefersonam plānotais atalgojums šosezon bija 2,5 miljoni ASV dolāru, bet Felderam – 1,3 miljoni.

“Cavaliers” ar Portlendas “Trail Blazers” starpniecību atdos Atlantai divas NBA drafta otrās kārtas izvēles – vienu 2019. gadā, otro 2020. gadā – kuras Klīvlenda pārmantojusi no Losandželosas “Lakers” un Mineapoles “Timberwolves”.

Atlantas klubs Klīvlendai atdos divu eiropiešu drafta tiesības – “Cavaliers” rīcībā nonāks grieķu basketbolists Dimitris Agravanis un ukrainis Serhijs Gladirs. Klīvlendas rīcībā būs viens gads, lai izmantotu divus tirdzniecības izņēmumus attiecīgi 2,6 un 1,4 miljonu vērtībā.

Darījuma rezultātā “Cavaliers” sastāvā pirms regulārās sezonas sākuma būs 15 basketbolisti, turklāt, atbrīvojoties no diviem līgumiem, klubs ietaupīs 12,8 miljonus dolāru.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais NBA čempions Džefersons pērn 79 spēlēs vidēji guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, kamēr Felders debijas sezonā atzīmējās ar 4,0 punktiem un 1,4 rezultatīvām piespēlēm.

“Cavaliers” galvenais treneris Tairons Lū piektdien bija lakonisks, bet Džefersons un Felders no komentāriem atturējās. “Tā ir sarežģīta situācija, viss vēl nav skaidrs. Šobrīd ir grūti būt galvenajam trenerim, bet cenšos tikt skaidrībā.”

Klīvlendas jaunpienācējs Deriks Rouzs par gaidāmo darījumu uzzināja no žurnālistiem. “Mans ceļš bijis savādāks, taču tas ir bizness un es to pieņemu. Kamēr bijām kopā, viņi bija lieliski puiši.”

Izmantotie resursi:
Richard Jefferson, Kay Felder traded by...

  +3 [+] [-]

, 2017-10-14 16:49, pirms 7 gadiem
Nu gan tekstiņs, īsta Novika Novitāte! Interesanti, par cik Cavs Atlantai pārdeva 3 miljonus dolāru? Par pieciem miljoniem vai drusku mazāk???

  +1 [+] [-]

, 2017-10-14 17:23, pirms 7 gadiem
Sviests, kārtīga shēma. Pagājušo gadu Cavs lūdzās Džefersonam, lai paliek komandā, tagad iedur dunci mugurā.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-14 18:14, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Sviests, kārtīga shēma. Pagājušo gadu Cavs lūdzās Džefersonam, lai paliek komandā, tagad iedur dunci mugurā.
tieši tā ..
bet varbūt shēma tik liela, ka vēlāk atkal paņems Džefersonu