Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Arī Spānijai piecu spēlētāju iztrūkums būtu milzīgs zaudējums"

Agris Suveizda

Pahars: "Arī Spānijai piecu spēlētāju iztrūkums būtu milzīgs zaudējums"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars preses konferencē pirms spēles pret Slovākiju sacīja, ka rītvakar komandai, visticamāk, nevarēs palīdzēt savainotais labās malas aizsargs Vladislavs Gabovs. Līdz ar to sastāva problēmu dēļ atkal ir jāmeklē jauna taktika un jauns risinājums.

"Sagatavošanās norit normālā režīmā – darām to, kas ieplānots. Gatavojamies labai spēlei un ceram, ka mums tāda sanāks. Gaidām līdzjutējus – cikla pēdējā spēle, mājas spēle," teica Marians Pahars.

"Alans pat neaizbrauca uz Lietuvu un negatavojas spēlei. Gabovam ir mikrotrauma, un nav vēl zināms – ir lielas šaubas. Par 70%, ka viņš nespēlēs" Pahars komentēja malējo aizsargu savainojumu nopietnību. "Domāju, ka rota vīruss neietekmēja spēli Lietuvā – diez vai. Bet, jā, vīrusu saķērām – astoņi futbolisti un gandrīz viss izlases personāls. Taču viss it kā ir normāli – ārsti mūs ātri dabūja uz kājām. Gatavojamies, un ceru, ka tas īpaši neietekmēja un neietekmēs spēlētāju kondīciju."

"Bez Alana un Gabova ar pārējiem it kā viss ir kārtībā – traumu nav, bet visvairāk no vīrusa cieta Jurijs Žigajevs. Vēl pirms Sineļņikova un Gabova zaudējām pietiekami lielu spēlētāju grupu. Ja Vladislavs nevarēs spēlēt, būsim zaudējuši piecus pamatsastāva spēlētājus. Zaudējumi ir lieli, un pieci pamatsastāva spēlētāji arī Spānijai būtu milzīgs zaudējums. Par mums vispār nav ko teikt. Mums allaž ir grūti atrast pilnvērtīgus aizstājējus, kaut gan domāju, ka puišiem, kas saņem savu iespēju, tas ir pozitīvs brīdis un viņiem ir jāgatavojas un jāgaida tādi brīži. Izlasē spēlētāji nav savākti vienkārši skaitam – jebkuram ir jābūt spējīgam aizstāt. Vismaz ceru uz to," Pahars turpināja.

"Slovākijai nebūs ne tikai Hamšīka. Šo spēli izlaidīs vesela rinda futbolistu – nav arī Stoha, Veisa, Hubočana," sacīja Pahars. "Arī viņiem ir savas problēmas, bet mēs mazāk domājam par to, kas būs Slovākijai. Viņi varētu spēlēt ar diviem lielajiem uzbrucējiem – Ņemecu un Jakubko. Ja viņi spēlēs tā, tad mums vajadzēs domāt nedaudz citādi, kā aizsargāties. Jebkurā gadījumā orientējamies vairāk uz sevi, un mums ir ļoti svarīgi pašiem atrast atbildes uz noteiktiem jautājumiem un optimālo sastāvu. Izvēles iespējas ir, un visi grib spēlēt. Pats grūtākais arī ir atrast tieši tos, kas būs spējīgi dot rezultātu."

"Izmaiņas būs," Paharam tika vaicāts, cik liela ir iespēja, ka pret Slovākiju sāks tāds pats pamatsastāvs, kā Lietuvā. "Pirmkārt, Vladislavs ir zem lielas jautājuma zīmes. Tāpēc droši vien jau te būs izmaiņas – un, ņemot vērā, ka nav arī Alana, ir problēmas ar malējiem aizsargiem. Tā mums ir lielākā sāpe. Tā līdzi nes pārkārtošanos un taktikas maiņu. Bet viss ir iespējams un izpildāms, un ceru, ka spēlētāji spēs pielāgoties, ja izies sev neērtā pozīcijā un būs tam gatavi par 100%. Domāju, ka, ja būs vēlēšanās un motivācija, tad šīs nianses nespēlēs galveno lomu."

"Kovaļovs labi iegāja spēlē un varēja nopelnīt 11 metru soda sitienu, savukārt Lukjanovs vēlu ieradās izlasē un ar divām treniņu dienām bija par maz. Ar Krievijas 1.līgas spēlētājiem ir liela problēma, jo grafiks nav saskaņots ar izlašu grafiku. Cenšamies iet pretī un runāt ar klubiem, bet ne vienmēr tas izdodas un ne vienmēr klubi iet pretī mums. Tādā situācijā arī spēlētāju nonāk krustugunīs un arī mēs kļūstam par ķīlniekiem. Man šī situācija ļoti nepatīk, un domāju, ka no nākamā cikla un nākamā sasaukuma spēlētājiem būs jāierodas vienlaicīgi," teica Pahars.

Kaut arī Hamburgā nav nekādas informācijas, ka Artjomam Rudņevam, kurš turpina trenēties ar HSV, ir plānota deguna operācija, Paharam nav nekādu šaubu par to, ka Artjoms nespēlēs izlasē objektīvu iemeslu dēļ: "Sazinājāmies ar klubu, un klubs principā apstiprināja, ka būs kaut kāda veida medicīniskā iejaukšanās. Cita lieta, cik tā ir nopietna, bet domāju, ka šo tēmu nav vērts pacelt. Runāju ar Rudņevu, un viņam bija lūgums, ka nevarēs pievienoties izlasei šajā sasaukumā. Pirmkārt, saistībā ar operāciju, un, otrkārt, viņam bija nopietna ģimenes situācija – man nebija nekādu šaubu. Viņam tobrīd vajadzēja atrasties Vācijā, un viņam vajadzēja dot laiku. Tāpēc to nav vērts apspriest."

  -3 [+] [-]

, 2013-10-14 15:38, pirms 11 gadiem
centra defā vajadzētu spēlēt Bulvītim ar Rodi. Abi labi saspēlējušies klubā, turklāt Gorkšam nav spēļu prakse
Slēpts komentārs: leo derbikio

  +5 [+] [-]

, 2013-10-14 16:02, pirms 11 gadiem
veiksmi !

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 17:13, pirms 11 gadiem
Cikla pēdējā spēle ta jauki, bet kur spēlēs nākamo ciklu?

Vismaz skaidrs, kāpēc nebija Žigajeva laukumā.

Tagad tik pirmajās 10 minūtēs koncentrēties, lai nav jāmeģina pēdējās minūtēs varoņdarbus organizēt

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 17:59, pirms 11 gadiem
Aizsardzība varētu izskatīties neierasti tagad. Redzēsim, bet nu varianti, ar ko aizstāt jau ir. Visi šobrīd izsauktie spēlētāji ir vai nu leģionāri normālos klubos vai arī spīd Virslīgā. Cits jautājums varētu būt leģionāru spēļu prakse, piemēram, tam pašam Rakelam, kurš pret Lietuvu bija pamatsastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 19:42, pirms 11 gadiem
Šajā situācijā lieti noderētu kāds no Ventspils aizsargiem --, bet viņus Pahars negrib pamanīt.
Atvadas no izlases gan tagad var sanākt uz ilgu laiku, bezmaz vai uz gadu...(:

  +2 [+] [-]

, 2013-10-14 19:54, pirms 11 gadiem
Ieskatījos vēlreiz sastāvā -- četri aizsargi vien jau ir palikuši (neskaitot Jagodinski); tātad viens no trio Rode, Bulvītis, Gorkšs spēlēs malā, ja Gabovs nevarēs.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 20:40, pirms 11 gadiem
kruuminjsh rakstīja: Ieskatījos vēlreiz sastāvā -- četri aizsargi vien jau ir palikuši (neskaitot Jagodinski); tātad viens no trio Rode, Bulvītis, Gorkšs spēlēs malā, ja Gabovs nevarēs.
Kāpēc neskaitot Jagodinski? Viņš ir pilnvērtīga komandas sastāvdaļa, man pat personīgi liekas , ka ja Gabovs nespēlēs, tad Jagodinskis būs tas, kas sāks spēlēt malā! Pahars šo futbolistu labi pazīstu un iespējams tiešām dos lielo iespēju jau rīt!
Un ja nu Jagodinskis tiešām nospēlē vairāk kā labi un attaisno visas uz sevis liktās cerības, tad es domāju, ka ar nākamo atlases ciklu mums jau ir pamata malējais aizsargs!?! Bet nu okey tās ir manas fantāzijas, rītdienas vakars visu saliks pa plauktiņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 21:15, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Rīga nav visa Latvija
spēlēsim Liepajā kā prieks
ka tik skatītāju pietiek, citādi statistika rādīs, ka stadionu lielāku par 5000 nevajag.