Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Biličs pārliecināts par turku uzveikšanu; Igaunijas treneris atzīst, ka gribēja Īriju

Andris Liepa
Andris Liepa

Biličs pārliecināts par turku uzveikšanu; Igaunijas treneris atzīst, ka gribēja Īriju
Horvātijas izlases galvenais treneris Slavens Biličs
Foto: AFP/Scanpix

Vakar notika „Euro2012” kvalifikācijas turnīra „play-off” izloze, un tika noskaidroti četri pāri, kas sadalīs pēdējās četras ceļazīmes uz finālturnīru. Visu astoņu izlašu pārstāvji pēc izlozes dalījās savās pārdomās.

Portugāle – Bosnija un Hercegovina
Edins Džeko, bosniešu uzbrucējs: „Mums izlozē nepaveicās, taču centīsimies revanšēties. Jebkura komanda ar Ronaldu sastāvā būs favorīte, taču mēs kvalifikācijas turnīrā parādījām, ka varam sagādāt galvassāpes arī pašām labākajām izlasēm. Mums nepaveicās pret Franciju, bet varbūt paveiksies pret Portugāli?”

Emirs Spahičs, bosniešu kapteinis: „Vēlējāmies tikt pie Čehijas vai Īrijas. Taču piepildījās sliktākais scenārijs – par katru cenu negribēju portugāļus. Mums par sliktu ir arī tas, ka pirmā spēle jāaizvada mājās. Portugāļi būs favorīti, taču mūsu komanda ir spējīga cīnīties pret jebkuru izlasi pasaulē. Jāaizmirst spēle pret Franciju, jo tagad priekšā cits izaicinājums. Mums ir daudz enerģijas, jo zinām, cik daudzi Eiropā atbalstīs mūs. Mums ir maza valstiņa, taču varam spēlēt lielisku futbolu. Kāpēc gan vēlreiz nepārsteigt futbola pasauli? Portugālei ir Ronaldu, bet mums ir Džeko.”

Paulu Bentu, portugāliešu treneris: „Man nepatīk favorītu birka. Zinām, ka viss ir iespējams un ļoti respektējam Bosniju. Viņi tikuši tālu un nešaubos, ka grib iet vēl tālāk. Iepriekšējā spēlē pret Bosniju uzvarējām abas spēles ar 1:0, taču zinām, ka jābūt uzmanīgiem. Viena no pirmajām lietām, ko izdarīšu, kad tikšu mājās, būs Francijas un Bosnijas un Hercegovinas spēles ieraksta noskatīšanās – tas man daudz pateiks par mūsu pretiniekiem. Mūsu ticība saviem spēkiem joprojām ir liela, viss ir mūsu rokās.”

Īrija – Igaunija
Džovanni Trapatoni, īru treneris: „Ļoti pozitīvi ir tas, ka pirmo spēli aizvadīsim viesos. Mēs nedrīkstam nenovērtēt nevienu pretinieku, arī Igauniju ne. Ja viņi tikuši tik tālu, tai jābūt kvalitatīvai un psiholoģiski noturīgai komandai. Mums būs ļoti svarīgi sagatavoties šīm novembra spēlēm.”

Tarmo Rūtli, igauņu treneris: „Nedomāju, ka Īrija bija vieglākais variants. Visas komandas šajā fāzē ir spēcīgas un pierādījušas sevi grupu turnīrā. Taču nenoliegšu, ka gribēju tikties ar Īriju vairāk nekā ar citām. Varbūt veiksmīgā uzvaru pieredze pret Ziemeļīriju [4:1 un 2:1] mums noderēs. Abas komandas spēlē vienādā britu stilā. Gan mums, gan Īrijai ir cerības, par to nav šaubu.”

Horvātija – Turcija
Slavens Biličs, horvātu treneris: „Mēs esam gaidījuši un sapņojuši par revanšu Turcijai visus šos trīs gadus [Horvātija zaudēja Turcijai 11 metru sitienu sērijā „Euro2008” 1/4 finālā]. Visi atceramies toreizējo zaudējumu. Jā, Turcija ir spēcīgs pretinieks, taču mēs esam stiprāki. Taču nebūs viegli. Turcija, iespējams, ir spēcīgākais pretinieks, kas mums varēja tikt ielozēts, taču, domāju, mums ir vairāk meistarības, mēs esam labāka komanda un mums jāiekļūst „Euro2012” finālturnīrā.”

Oguss Cetins, turku otrais treneris: „Esam ielozēti pret spēcīgiem pretiniekiem. Pazīstam Horvātiju kopš „Euro2008”. Spēlēsim pret izlasi, kas spēlē līdzīgā stilā kā mēs, viņiem ir laba reputācija Eiropā. Mums labi jāsagatavojas šiem mačiem. Diemžēl Turcijas Superlīgā ir ļoti saspringts kalendārs, un visdrīzāk kopā sanāksim 6. novembrī. Varētu šķist, ka pirmās cīņas aizvadīšana savā laukumā ir neizdevīga, taču es tā nedomāju. Pirmās spēles rezultāts būs izšķirošs, tāpēc attiecīgi arī būvēsim šīs spēles plānu.”

Čehija – Melnkalne
Mihals Bīleks, čehu treneris: „Jebkurai izlasei, kas piedalījās izlozē, ir stiprās un vājās puses, tāpēc man nebija vēlamo pretinieku. Melnkalne pierādīja savu spēku, divreiz nospēlējot neizšķirti ar Angliju. Viņi negūst daudz vārtu, kas ir pārsteidzoši, jo sastāvā ir tāds uzbrucējs kā Mirko Vučiničs no „Juventus”. Otro spēli aizvadīt mājās būtu izdevīgāk, jo fanu atbalsts tad būs svarīgs, īpaši, ja jāspēlē papildlaiks. Mums jāsamierinās, ka pirmā spēle būs Prāgā un jāmēģina panākt labas pozīcijas pirms atbildes mača.”

Branko Brnovičs, melnkalniešu treneris: „Pirms izlozes teicu sev, ka būtu labi izvairīties no Portugāles, tātad man paveicies. Čehi gan ir lieliska futbola nācija – ja vajadzētu nosaukt visus viņu izcilos pagātnes un tagadnes spēlētājus, mēs to darītu vismaz pusstundu. Tomēr domāju, ka izredzes ir 50:50 un nesauciet mani par pašpārliecinātu – mums pretī stājas spēcīgs pretinieks, taču arī mēs pēdējā laikā esam progresējuši. Spiediens Melnkalnē ir liels, taču tā vienmēr ir bijis un šī atlases ciklā esam nobrieduši. Spēles pret Angliju mums daudz deva – futbolisti ne tikai izcīnīja punktus, bet arī pārliecību pār saviem spēkiem. Tagad šo pieredzi vēlamies izmantot „play-off”. Mums vienmēr ir bijuši lieliski spēlētāji, sākot ar Savičeviču un Mjatoviču. Tagad mums ir tādi spēlētāji kā Vučiničs un Jovetičs, kā arī vairāk pieredzes. Tāpēc esam spēcīga komanda.”

„Play-off” spēles notiks 11. un 15. novembrī.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-14 12:45, pirms 13 gadiem
Vēlu veiksmi Igaunijai. Cerams Īriju necentīsies ievilkt finālturnīrā kā atmaksu par skanadalozo zaudējumu Francijai ieprieksējā play-off.

     [+] [-]

, 2011-10-14 12:46, pirms 13 gadiem
Nu ja Latvija varēja uzvarēt turkus pateicoties klimata atšķirībām, tad igauņiem šī priekšrocība pret īriem nav.

     [+] [-]

, 2011-10-14 12:47, pirms 13 gadiem
Igauņi būs EČ! Vienīgais veids, kā īri varētu uzvarēt šo dueli ir tad, ja tiešām spēlētu ar 100% atdevi un viņiem palīdzētu tiesnesis. Ja pirmajam variantam es pat neticu, tad otrais ir visai realistisks, tomēr ticu, ka estiem izdosies! Tas kā īri spēlē pēdējos gados, neliecina par viņu nopietnu kandidatūru finālturnīram.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-14 13:04, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Nu ja Latvija varēja uzvarēt turkus pateicoties klimata atšķirībām, tad igauņiem šī priekšrocība pret īriem nav.
Da labi, turki regulāri bliežot Eirokausos jau atspēlējušies visādos Viduseiropas un Austrumeiropas kaktos, domā, ka VIENA spēle Rīgas aukstumā viņus tā izsita no līdzsvara?

     [+] [-]

, 2011-10-14 13:39, pirms 13 gadiem
smilchs2 rakstīja: Igauņi būs EČ! Vienīgais veids, kā īri varētu uzvarēt šo dueli ir tad, ja tiešām spēlētu ar 100% atdevi un viņiem palīdzētu tiesnesis. Ja pirmajam variantam es pat neticu, tad otrais ir visai realistisks, tomēr ticu, ka estiem izdosies! Tas kā īri spēlē pēdējos gados, neliecina par viņu nopietnu kandidatūru finālturnīram.
Viņi spēlēs ar lielu atdevi.... jo viņi visi atceras pēdējo spēli ar Franciju viņi looooti gribēs izdarīt visu

     [+] [-]

, 2011-10-14 13:48, pirms 13 gadiem
Pārsteidz, ka bosnieši vēlējās izvairīties no Portugāles.

     [+] [-]

, 2011-10-14 13:50, pirms 13 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Da labi, turki regulāri bliežot Eirokausos jau atspēlējušies visādos Viduseiropas un Austrumeiropas kaktos, domā, ka VIENA spēle Rīgas aukstumā viņus tā izsita no līdzsvara?
Tā kā iznākums bija pozitīvs Latvijai, tad kāpēc gan ne... Katrā ziņā tas bija viņiem viens neierastāks apstāklis nekā mūsējiem.

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:08, pirms 13 gadiem
A.Hitler rakstīja: Da labi, runāt katrs var ko grib, bet neskaidrības ir tikai par vienu pāri Turcija- Horvātija. Portugāle, īrija, Čehija iet tālāk. Lai gan gribētos lai portugāļu simulanti netiek
Kas tas par Eiropas čempi bez Portugāles?

  -1 [+] [-]

, 2011-10-14 14:12, pirms 13 gadiem
Man nekad nav paticis šis treneris.

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:19, pirms 13 gadiem
Sarauj, eesti kurrata! Go, go!

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:20, pirms 13 gadiem
Interesanti, ka abas komandas vēlējās spēlēt viena ar otru un tieši to arī dabūja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-14 18:53, pirms 13 gadiem
Esmu redzējis vairākas Īrijas spēles šajā ciklā. Secinājums viens - viņi neatbilst finālturnīra līmenim. Un, ja īri tur tiks, tad tikai tāpēc, ka pretinieks (igauņi) būs vēl vājāki. Ceru gan, ka tā nebūs.