Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vulverhemptonas "Wanderers" pirmajās sešās minūtēs gūst divus vārtus un sezonu sāk ar uzvaru

Agris Suveizda

Vulverhemptonas "Wanderers" pirmajās sešās minūtēs gūst divus vārtus un sezonu sāk ar uzvaru
Vulverhemptonas "Wanderers" svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Ar panākumu Anglijas Premjerlīgas sezonu futbolā sākusi Vulverhemptonas "Wanderers", kas izbraukumā ar 2:0 pārspēja Šefīldas "United". Iepriekšējā sezonā abas vienības finišēja labāko desmitniekā, taču neviena no tām nekvalificējās Eirokausiem.

Vulverhemptonas "Wanderers" sākumsastāvā mēnesi pēc Eiropas līgas ceturtdaļfināla pret "Sevilla" (0:1) bija tikai trīs izmaiņas. Kreisajā flangā debitēja par diviem miljoniem no Lionas nopirktais brazīlietis Marsals, savukārt Rubena Neviša un Rubena Vinagres vietā sāka citi portugāļi Pedru Netu un Daniels Podenss. Mājinieku pamatsastāvā izgāja desmit pagājušās sezonas spēlētāji, būtiskākajai izmaiņai esot vārtos. Tā kā Deins Hendersons atgriezās Mančestras "United" rīcībā, viņš par 20,5 miljoniem eiro tika aizstāts ar "Bournemouth" pamatvārtsargu Ēronu Remzdeilu.

Viesi spēles likteni izšķīra jau pašā sākumā. Trešajā minūtē pēc Podensa centrējuma soda laukuma vidū brīvs palika Rauls Himeness, un meksikānis pēc bumbas atsitiena pret zemi meistarīgi to sita mērķī. Savukārt vēl pēc trim minūtēm Netu izpildīto stūra sitienu ar galvu noslēdza marokāņu centra aizsargs Romēns Saiss (2:0).

Ceturtdien komandas spēlēs Līgas kausā, bet Premjerlīgas sezonu Vulverhemptonas "Wanderers" turpinās pirmdien, uzņemot "Manchester City", kamēr Šefīldas "United", arī pirmdien, viesosies pie Birmingemas "Aston Villa".

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Fulham – Arsenal0:3 (0:1)Lakazets 9' Gabriels 49' Obamejangs 57'
Crystal Palace – Southampton1:0 (1:0)Zā 13'
Liverpool – Leeds United4:3 (3:2)Salāhs 4' (11m) 33' 88' (11m) van Deiks 20' - Herisons 12' Bamfords 30' Klihs 66'
West Ham – Newcastle0:2 (0:0)Vilsons 56' Hendriks 87'
West Brom – Leicester0:3 (0:0)Kastaņs 57' Vārdijs 73' (11m) 83' (11m)
Tottenham – Everton0:1 (0:0)Kalverts-Lūins 55'
Sheffield United – Wolves0:2 (0:2)Himeness 3' Saiss 6'
Brighton – Chelsea22:15
Burnley – Man. Unitedpārcelta
Man. City – Aston Villapārcelta