Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Tīms Zverevam: "Pirms diviem gadiem tu man teici, ka vēl visu uzvarēšu. Tagad varu to teikt tev"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Tīms Zverevam: "Pirms diviem gadiem tu man teici, ka vēl visu uzvarēšu. Tagad varu to teikt tev"
Aleksandrs Zverevs un Dominiks Tīms. Foto: Danielle Parhizkaran/USA Today Sports/Scanpix

Pēc ASV Atklātā tenisa čempionāta (US Open) fināla, kur Austrijas vadošais tenisists Dominiks Tīms (ATP 3.) atspēlējās no divu setu deficīta un ar 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(6) pārspēja Vācijas pārstāvi Aleksandru Zverevu (ATP 7.), austrietis veltīja iedvesmojošus vārdus spēles pretiniekam un draugam.

"Saša, mēs ar tevi iepazināmies 2014. gadā, kad abi bijām ārpus pasaules ranga "top 100". Mēs uzreiz sadraudzējāmies, bet no 2016. gada sākām arī spēlēt viens pret otru. Mēs esam daudz sasnieguši un izdzīvojuši - gan kortā, gan dzīvē. Apbrīnojami, kādu ceļu mēs esam izgājuši, lai dalītos šajā mirklī. Es gribētu, lai šovakar šeit būtu divi uzvarētāji, jo mēs abi to esam pelnījuši," izteicās savu pirmo "Grand Slam" turnīru titulu ieguvušais Tīms.

Viņš piebilda: "Atceros, kad mēs ar tevi spēlējām Madrides "Masters" turnīra finālā 2018. gadā [viena no divām Zvereva uzvarām pār Timu – aut. piez.], un tu man teici, ka es vēl pagūšu visu uzvarēt, – tā nu es tev varu pateikt to pašu: tu tiksi pie "Grand Slam" tituliem, un tavi vecāki, kam diemžēl šoreiz nācās palikt mājās, un tava valsts ar tevi leposies. Vēlos minēt, cik patīkami ir atrasties tavas komandas tuvumā - tie ir lieliski cilvēki, kas ir pelnījuši šo mirkli."

"Zemapziņā esošā sajūta, ka šī ir lieliska iespēja iegūt pirmo "Grand Slam" titulu patraucēja spēles sākumā. Tas traucēja spēlēt brīvi un atraisīti. Piektajā setā, kad Saša pie rezultāta 5:3 varēja izservēt spēli, man bija grūti fiziskā noguruma dēļ, taču zināju, ka arī viņš (pretinieks) nav pats svaigākais."

Tāpat austrietis atzīmēja, ka pagājušajā sezonā izcīnītie panākumi turnīros Pekinā un Vīnē, kā arī veiksmīgais sniegums ATP sezonas noslēguma turnīrā ļāvis iegūt pārliecību par saviem spēkiem, spēlējot uz cietā seguma. Liela loma Tīma izaugsmē bijusi arī franču trenerim Nikolā Masū.

Svētdien Ņujorkā bija abu draugu desmitais duelis, Tīmam vēl vairāk palielinot graujošo pārsvaru: 8-2. Tīmam ir perfekta 4-0 bilance "Grand Slam" mačos. Tieši ar zaudējuma Tīmam beigušies abi Zvereva labākie "Grand Slam" turnīri – viņš Dominikam janvārī ar 6:3, 4:6, 6:7(3), 6:7(4) zaudēja "Australian Open" pusfinālā. Zverevs joprojām "Grand Slam" turnīros nav uzvarējis Top 10 spēlētājus (0-8).

"US Open" vēsturē Atklātās ēras laikā pirmoreiz finālā notika uzvara no 0:2, bet pēdējais gadījumos citos "Grand Slam" turnīros bija 2004. gadā Parīzē, kur Gastons Gaudio (#44) argentīniešu finālā ar 0:6, 3:6, 6:4, 6:1, 8:6 uzveica Giljermo Koriju.

Tīms ar ceturto mēģinājumu uzvarēja "Grand Slam" finālā. Viņš pirmajos trīs finālos piekāpās attiecīgo turnīru leģendām – Dominiks divreiz "French Open" finālā (2018-19) zaudēja Rafaelam Nadalam, kuram Francijā ir 12 tituli, un vienreiz "Australian Open" finālā (2020) piekāpās Novakam Džokovičam, kurš Melburnā izcīnījis astoņus titulus.

Tīms ir otrais Austrijas tenisists, kurš uzvarējis "Grand Slam" turnīrā. Tomass Musters 1995. gadā Parīzē triumfēja savā vienīgajā "major" finālā. "US Open" laikā (3. septembrī) 27. dzimšanas dienu nosvinējušais Tīms ir pirmais jaunais "Grand Slam" čempions kopš 2014. gada "US Open", kur uzvarēja Marins Čiličs.

Koronavīrusa dēļ mājās paliekot Nadalam, ceļgala savainojuma dēļ sezonu priekšlaicīgi beidzot Rodžeram Federeram un Džokovičam tiekot diskvalificētam astotdaļfinālā, pārtrūka lielā trijnieka 13 uzvaru sērija "Grand Slam" turnīros. Pēdējais čempions ārpus minētā trio bija Stens Vavrinka 2016. gadā "US Open". Arī viņš uz Ņujorku šoreiz nedevās koronavīrusa dēļ.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/usopen