Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Gonsaless Neimāram: "Dažreiz ir jāiemācās zaudēt un pieņemt zaudējumu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gonsaless Neimāram: "Dažreiz ir jāiemācās zaudēt un pieņemt zaudējumu"
Alvaro Gonsaless. Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix

Pēc emocijām bagātās Francijas "Ligue 1" čempionāta spēles, kurā Marseļas "Olympique" Francijas klasikā ar 1:0 viesos apspēlēja Covid-19 dēļ novājināto Parīzes "Saint-Germain", atbildi uz parīziešu zvaigznes Neimāra apgalvojumiem par rasisma izpausmēm savā "Twitter" kontā sniedzis marseļiešu aizsargs Alvaro Gonsaless.

"Rasismam [futbolā] nav vietas. Mana karjera ir bijusi tīra. Es katru dienu pavadu kopā ar kolēģiem un komandas biedriem. Dažreiz ir jāmācās zaudēt un jāpieņem zaudējumu. Šie ir neticami trīs punkti. Uz priekšu, Marseļa! Paldies, ģimene!" "Twitter" vietnē rakstīja Gonsaless, kam Neimārs kompensācijas laika izskaņā ar dūri iesita pa pakausi, par to saņemot sarkano kartīti.

30 gadus vecais Gonsaless Marseļas vienību pārstāv otro sezonu. Iepriekš aizsargs spēlējis tādos Spānijas klubos kā "Villarreal", Barselonas "Espanyol", "Zaragoza" un Santanderas "Racing".

Svētdienas PSG un Marseļas spēlē konflikts brieda teju visu maču, bet nobrieda kompensācijas laikā, kad kārtējā asajā divcīņā otrās dzeltenās kartītes saņēma Marseļas uzbrucējs Dario Benedeto un Parīzes pussargs Leandro Paredess. Savukārt Levens Kurzavā un Džordans Amavī tika noraidīti par spērieniem viens otram. Neimārs, kurš spēles sākumā jau bija saņēmis dzelteno kartīti, mirkļus iepriekš konfliktā ar Gonsalesu tika divreiz pažēlots, bet pēcāk saņēma tiešo sarkano kartīti, kam, visticamāk, sekos arī vairāku maču diskvalifikācija.

Vienīgos vārtus Francijas klasikā 31. minūtē guva Floriāns Tovēns, kurš skaistā veidā realizēja soda sitienu. PSG nespēja pārvērst rezultātā pārsvaru bumbas kontrolē (66:34 (%)) un izdarītajos sitienos (14:5). Nākamo spēli parīzieši aizvadīs jau parīt, kad uzņems "Ligue 1" čempionāta jaunpienācēju "Metz".

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 16:22, pirms 4 gadiem
Neimāram smadzenes gludas kā bumba. Viņš prot tikai zīmējoties spēlēt futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 16:35, pirms 4 gadiem
Bet nepateica vai apsaukāja melni vai nē.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 17:49, pirms 4 gadiem
Tak tagad visi, kuriem savādāka ādas krāsa var pateikt, ka pret viņiem izteicās rasistiski! Un ej nu pierādi, ka tā nebija. Tikai ja balto sauc par "balto", tas nez kādēļ nav rasisms?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-15 09:00, pirms 4 gadiem
Pēc kaut kā jau te ož redzat - neesmu rasists, man draugi melnie!

     [+] [-]

, 2020-09-15 22:29, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Neimāram smadzenes gludas kā bumba. Viņš prot tikai zīmējoties spēlēt futbolu.
..nekad nav paticis Neimārs, bet paskaties kā viņš ar Marseļas džekiem paspēlējās. dažbrīd pat 5 bija viņam apkārt un šis visiem aizgāja garām tā, it kā tie būtu bērni.