Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Baskovs: "Mēs šobrīd neizskatām iespēju PČ 2021. gadā rīkot atsevišķi"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Baskovs: "Mēs šobrīd neizskatām iespēju PČ 2021. gadā rīkot atsevišķi"
Dmitrijs Baskovs. Foto: Staņislavs Koršunovs, sport.tutby.net

Baltkrievijas hokeja federācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs atklāja, ka Baltkrievija šobrīd neizskatot plānu IIHF 2021. gada pasaules čempionātu hokejā Latvijas puses atteikšanās gadījumā uzņemt vienatnē, ziņo Baltkrievijas nacionālā ziņu aģentūra "BELTA".

"Baltkrievijas hokeja federācija ir paveikusi apjomīgu darbu Pasaules čempionāta rīkošanai kopā ar Latviju. Pēc tam, kad mēs saņēmām rīkotājtiesības, mēs sākām strādāt šajā virzienā. Taču tagad Latvijā cenšas politizēt sportu. Kas attiecas uz sportu ne politiku, tad mums ir tuvi un veiksmīgi kontakti ar Latvijas hokeja federāciju, kā arī Starptautisko hokeja federāciju (IIHF). Šobrīd nav priekšnoteikumu, lai šis nebūtu viens no visu laiku labākajiem pasaules čempionātiem,” izteicies Baskovs.

"Mēs šobrīd neizskatām iespēju PČ 2021. gadā rīkot atsevišķi. Tomēr jāpiebilst, ka mēs 2014. gadā sarīkojām tik brīnišķīgu pasaules čempionātu - saprotam, ka mums pietiks resursu un infrastruktūras, lai teorētiski atkal čempionātu rīkotu atsevišķi,” norādīja Baltkrievijas hokeja federācijas priekšsēdētājs.

Latvijas valdība pagājušajā nedēļā vērsās pie Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF), piepildot savu iepriekš atklāto mērķi un draudot atsaukt savas kā partnervalsts garantijas pavasarī gaidāmajam pasaules hokeja čempionātam, ja sacensības joprojām tikšot organizētas Baltkrievijā. Tiek norādīts, ka notiek tautas protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu un falsificētajām prezidenta vēlēšanām, kā arī represijas pret protestētajiem un žurnālistiem.

Iekšlietu ministrija ziņo, ka kārtējos pret valdību vērstajos miermīlīgajos protestos svētdien Baltkrievijā tika aizturēti 744 cilvēki, tostarp vismaz 500 no tiem Minskā.

“Mūsu valdība atbalsta baltkrievu tautas vēlmei dzīvot neatkarīgā un demokrātiskā valstī," augustā teica ministru prezidents Krišjānis Kariņš. "Otrkārt, valdībā mēs šodien pieņēmām politisku lēmumu - atbalstīt baltkrievu pilsonisko sabiedrību ar 150 000 eiro. Treškārt, ņemot vērā situāciju Baltkrievijā, mēs lēmām uzsākt sarunas ar Starptautisko hokeja federāciju, par to, lai čempionāta posms, kas ir paredzēts šobrīd Baltkrievijā, notiktu kādā citā valstī."

Iepriekš IIHF savā paziņojumā saistībā ar gaidāmo čempionātu atklāja, ka tās galvenais mērķis joprojām ir organizēt 2021. gada pasaules hokeja čempionātu gan Rīgā, gan Minskā. IIHF no Latvijas valdības sagaidot turpmāku dialogu. Lēmumu pieņemšanai saistībā ar 2021. gada IIHF pasaules čempionāta hokejā neesot noteikts kāds konkrēts termiņš. IIHF turpina uzturēt ciešus kontaktus ar abu valstu iesaistītajām pusēm.

Nākamā IIHF Padomes sēde paredzēta septembra vidū. Tajā tiks apspriesta aktuālā situācija un federācijas tiks informētas par jaunumiem saistībā ar čempionāta organizēšanu. Zināms, ka IIHF viceprezidents Kalervo Kummola izteicis vēlmi rīkot PČ citā vietā, bet nav saņēmis atbalstu no citiem organizācijas pārstāvjiem.

Čempionātam paredzēts norisināties no 2021. gada 21. maija līdz 6. jūnijam. Rīgā notiks tikai B grupas spēles, kur Latvijas izlase spēkosies ar Norvēģiju, Itāliju, Kazahstānu, Vāciju, ASV, Somiju un Kanādu.

Izmantotie avoti:
https://www.belta.by/sport/view/bas...

 +15 [+] [-]

, 2020-09-14 12:00, pirms 4 gadiem
nu ar šo mērgli kopā toč nerīkos. ceru ka nerīkos

 +10 [+] [-]

, 2020-09-14 12:32, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nu ar šo mērgli kopā toč nerīkos. ceru ka nerīkos
Izskatās riktīgs putinietis[sašoks]

  +5 [+] [-]

, 2020-09-14 12:33, pirms 4 gadiem
Man tas pidriķis nepatīk,bet nedaudz ierēkt var https://www.youtube.com/watch?v=iTl...

  +6 [+] [-]

, 2020-09-14 12:44, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Izskatās riktīgs putinietis[sašoks]
neredzēji video kurā šis izbučoja ūsaiņa dējamo? nedēļas laikā iepriekšējo prezi nahrenizēja un šo lišķi iecēla vietā

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 13:12, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Man tas pidriķis nepatīk,bet nedaudz ierēkt var https://www.youtube.com/watch?v=iTlAGdb8wMw
Galkins atkal super.

     [+] [-]

, 2020-09-14 13:27, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nu ar šo mērgli kopā toč nerīkos. ceru ka nerīkos
17.septembris tuvojas...vatņiki un Fāzelis apgalvo, ka no Latvijas nav vēl nekādas oficālas vēstules! Kariņs un co vietējā pīļu dīķī paķērca un viss ar to beidzās!

  +4 [+] [-]

, 2020-09-14 14:32, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: 17.septembris tuvojas...vatņiki un Fāzelis apgalvo, ka no Latvijas nav vēl nekādas oficālas vēstules! Kariņs un co vietējā pīļu dīķī paķērca un viss ar to beidzās!
pasts būs pazaudējis
Latvia officially asks the IIIHF to move 2021... .

  -2 [+] [-]

, 2020-09-14 14:39, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: pasts būs pazaudējis
gan jau, ka nekādas vēstules nav bijis un nebūs!

17. IIHF konsils lems par PČ.
Pret belariem ir tikai viens - soms Kummola
https://www.iihf.com/en/statichub/4...

  +4 [+] [-]

, 2020-09-14 14:44, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: 17.septembris tuvojas...vatņiki un Fāzelis apgalvo, ka no Latvijas nav vēl nekādas oficālas vēstules! Kariņs un co vietējā pīļu dīķī paķērca un viss ar to beidzās!
nezinu, nezinu - vēstules teksts vismaz ir publicēts
“The presidential elections held on August 9, 2020 in Belarus do not meet international obligations, democratic principles and norms of law accepted in the world, they were not free and fair. Repressive actions of the Belarusian authorities and the use of violence against representatives of civil society and independent media violate internationally recognized rights In the opinion of the Government of the Republic of Latvia, such actions are incompatible with the IIHF values ​​and, therefore, are incompatible with the status of the host country of the IIHF World Cup 2021.

In connection with the above, the Government of the Republic of Latvia calls for the transfer of the status of the main organizer of the 2021 Ice Hockey World Championship to some other country. If the situation with human rights and freedoms in Belarus does not change and the relevant decisions by the IIHF are not taken, the government of the Republic of Latvia may withdraw its guarantees as a host country for the 2021 World Cup. "

, kaut kā neticas, ka tekstu sacerēja, bet beigu beigās nenosūtīja... ka tik nav kādas IIHF spēlītes, zobārsts jau mīl palaižīt austrumu pusē...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 14:49, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau, ka nekādas vēstules nav bijis un nebūs!

17. IIHF konsils lems par PČ.
Pret belariem ir tikai viens - soms Kummola
https://www.iihf.com/en/statichub/4628/council
Tas soms vispār ir pret to fazānu kā tādu

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 14:50, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau, ka nekādas vēstules nav bijis un nebūs!

17. IIHF konsils lems par PČ.
Pret belariem ir tikai viens - soms Kummola
https://www.iihf.com/en/statichub/4628/council
17.09 viņi var lemt da jebko, no tā situācija pie belariem neuzlabosies...

     [+] [-]

, 2020-09-14 14:50, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Tas soms vispār ir pret to fazānu kā tādu
mums jau ar tur divi fazāni...

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 14:56, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: 17.09 viņi var lemt da jebko, no tā situācija pie belariem neuzlabosies...
man jau liekas ka beigās ūsainais dabūs čempi, iespējams pat sarīkos kopā ar savu priekšnieku vovanu, kā reiz šodien ieradies klātienē mesties ceļos un lūgt caram piedošanu par visu pēdējā pusotrā gadā samuldēto

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 14:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: man jau liekas ka beigās ūsainais dabūs čempi, iespējams pat sarīkos kopā ar savu priekšnieku vovanu, kā reiz šodien ieradies klātienē mesties ceļos un lūgt caram piedošanu par visu pēdējā pusotrā gadā samuldēto
domāju, ka par šo tēmu lemšana vēl turpināsies arī nākamajos mēnešos...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 15:01, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: domāju, ka par šo tēmu lemšana vēl turpināsies arī nākamajos mēnešos...
nu tā varētu būt. vēl jau kovids. tāpat nevar uzsākt biļetes tirgot!

  -4 [+] [-]

, 2020-09-14 17:20, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nu ar šo mērgli kopā toč nerīkos. ceru ka nerīkos
kārtējais pērtiķbolists

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 17:24, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: kārtējais pērtiķbolists
antivate!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 17:29, pirms 4 gadiem
Paši lec nost, saprotot, ka visticamāk būs boikots no visām valstīm.

  +9 [+] [-]

, 2020-09-14 18:18, pirms 4 gadiem
Tas būs nonsenss, ja pēc visām varu uzurpējušā Lukašenko pastrādātajām zvērībām pret Baltkrievijas iedzīvotājiem, IIHF piekritīs rīkot čempionātu teritorijā, kur Lukašenko bruņotās bandas turpina teroru pret iedzīvotājiem!Kā jūs grasāties garantēt Rietumvalstu līdzjutēju drošību jampampiņi? INternetā pilns ar video, kur privātā tērpti bandīti uzbrūk cilvēkiem uz ielām, ievelk netrafarētā transportā un aizved nezināmā virzienā, nemaz nerunājot par OMON zvērībām. IIHF nav ienācis prātā, ka varētu kādu pasākumu uzrīkot Sīrijā? Vai Lībijā? Vai pie LUkašenko bandītu drauģeļiem Venecuēlā?

  +5 [+] [-]

, 2020-09-14 18:40, pirms 4 gadiem
jefreitors koškins rakstīja: Tas būs nonsenss, ja pēc visām varu uzurpējušā Lukašenko pastrādātajām zvērībām pret Baltkrievijas iedzīvotājiem, IIHF piekritīs rīkot čempionātu teritorijā, kur Lukašenko bruņotās bandas turpina teroru pret iedzīvotājiem!Kā jūs grasāties garantēt Rietumvalstu līdzjutēju drošību jampampiņi? INternetā pilns ar video, kur privātā tērpti bandīti uzbrūk cilvēkiem uz ielām, ievelk netrafarētā transportā un aizved nezināmā virzienā, nemaz nerunājot par OMON zvērībām. IIHF nav ienācis prātā, ka varētu kādu pasākumu uzrīkot Sīrijā? Vai Lībijā? Vai pie LUkašenko bandītu drauģeļiem Venecuēlā?
Ielogojos, lai ieliktu +

     [+] [-]

, 2020-09-14 20:05, pirms 4 gadiem
Latvija neko negrasās rīkot kopā, mēs garantējam savas grupas norisi, kur spēlēs pārējie, lemt federacijai .

     [+] [-]

, 2020-09-17 18:38, pirms 4 gadiem
Atstāšu šo te šeit https://www.youtube.com/watch?v=SEX...