Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraides arhīvs: Latvija uzvar Eiropas čempioni Slovēniju

Andrejs Siliņš

Teksta tiešraides arhīvs: Latvija uzvar Eiropas čempioni Slovēniju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola izlase piektdien "Arēnā Rīgā" Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I grupas pirmajā spēlē ar 85:74 pieveica Eiropas čempioni Slovēniju. Sportacentrs.com nodrošināja teksta tiešraidi no šīs spēles.

Spēles oficiālais tiešraides protokols: Live: Latvija - Slovēnija

40' Latvijas saspēles vadītājs 26,9 sekundes pirms beigām ir nekļūdīgs. Pēc tam Slovēnija uzbrūk neveiksmīgi un Latvija noslēdz maču ar uzvaru - 85:74. Pēdējās sekundēs tālu pustālo metienu realizēja Šķēle.

40' Slovēņi cenšas uzbrukt ātri, kamēr Latvija savus uzbrukumus veido mierīgi. 32,3 sekundes pirms beigām aizsardzībā iekrīt Jānis Strēlnieks un Rupniks iegūst iespēju izpildīt trīs soda metienus. Slovēnis kļūdās pirmajos divos raidījumos, bet trešais lido cauri tīkliņam. Latvija ātri pārvar centra līniju, bet pēc tam viesi pārkāpj noteikumus pret Strēlnieku.

39' Ate iemet vienu no diviem soda metieniem. Nākamajā uzbrukumā slovēņi uzbrūk neprecīzi, bet tiesneši dodas skatīties video atkārtojumu, lai noskaidrotu, kam paliek ārpus laukuma izlidojusī bumba. Pie tās tiek slovēņi, tomēr uzreiz pēc tam Latvija atgūst to. Arī mājinieku uzbrukums noslēdzas neveiksmīgi un pirms pēdējās minūtes Latvijai astoņu punktu pārsvars.

38' Rendolfa tālmetiens pārāk spēcīgs un uzreiz muļķīgā epizodē Vidmars pret Meieru nopelna savu piekto piezīmi. Komandas dodas uz otru laukuma pusi, bet abi Meiera brīvmetieni lido garām. Slovēņi trāpa vienu tālmetienu, uzreiz Strēlnieks izceļas caurgājienā, bet Rebecs ir precīzs no stūra - 80:73.

38' Timma izcīna atlēkušo bumbu pēc slovēņu tālmetiena un pēc tam pats no stūra trāpa trejaci! Trīs minūtes pirms beigām Latvija jau panāk 78:69.

37' Uz Slovēnijas trim punktiem pēc kārtas ar tālmetienu atbild Strēlnieks. Vidmars atkal trāpa vienu no diviem soda metieniem, bet Strēlnieks izprovocē pārkāpumu sarežģīta caurgājiena laikā un pēc tam nekļūdās - 74:69. Uzreiz pēc tam slovēņi pieļauj bērnišķīgu kļūdu, jo Cancars uzkāpj uz gala līnijas auta izspēles laikā. Brīdi vēlāk jau divus soda metienus trāpa Blūms un Latvijai sešu punktu pārsvars.

36' Kārtīga cīņa par katru laukuma centimetru. Zaķis lieliski nosargā grozu pret Vidmaru! Meiers pēc brīža nomaina Zaķi, bet Rebecs pārējā gūst divus punktus. Kļūda uzbrukumā, Vidmars traucas ātrajā, bet Timmam, mēģinot izsist bumbu, fiksēta piezīme. Vidmars iemet vienu sodiņu - 69:68.

34' Pēc pārtraukuma Muričam tālais, bet Zaķa mēģinājumu dankot bloķē Rendolfs. Lieliska gala auta izspēle beidzas ar Timmas diviem punktiem. Siliņam ceturtā piezīme, vēlāk Rendolfs iemet tālo (69:65).

33' Timmam vēl viens trejacis, pēc tam smaga cīņa par bumbu gaisā un uz parketa, kas beidzas ar Strēlnieka veiklu piespēli Timmam un ātro uzbrukumu, un Jānis triec no augšas - 67:60! Slovēnija pieprasa minūti. Ballējam, neguļam!

32' Šķēle ar svecīti atgūst vadību Latvijai - 62:60. Pēc tam laba aizsardzība un atgūta bumba. Vecvagaru nomaina Strēlnieks.

31' Sākas pēdējā ceturtdaļa. Pirmais uzbrukums nesekmīgs, pēc tam Šķēlem piezīme. Vecvagars īsā brīdī izprovocē divas piezīmes. Sekretariāta galdiņam vajadzīgs tehniskais pārtraukums.

30' Pēdējā uzbrukumā Latvijai kļūda, Slovēnija atbild ar Timmas piezīmi groza apakšā. Muričs iemet abus sodiņus, ceturtdaļa beidzas ar 60:60.

30' Siliņš atgriežas laukumā Meiera vietā un pārtver bumbu. Pēc brīža Gražuļa vietā Zaķis. Rupniks iemet tālmetienu, Vecvagars atbild ar pustālo (60:56).

29' Vecvagars no pustālā panāk 53:51. Meieram ceturtā piezīme. Siliņš saņem atpūtu, laukumā atgriežas Gražulis. Mesičeks iemet abus sodiņus - 53:53. Šķēlem pēc Vecvagara piespēles divi punkti no apakšas. Timmam ārkārtīgi sarežģīts trīspunktnieks, taču precīzs! Latvijai 58:53, un Slovēnija pieprasa minūti.

28' Spēle kļūst atklātāka, uzbrukums cenšas dominēt, taču spēlētāji maz realizē savas iespējas. Zagoracam nesportiskā, ātrajā apturot Timmu. Zaķi nomaina Meiers. Timma iemet abus sodiņus un panāk līdzsvaru uz tablo - 51:51!

26' Vidmars pieprasa maiņu, uzskatāmi nevar vairs paskriet. Rendolfs izprovocē piezīmi Zaķim un iemet abus sodiņus. Pirmo reizi laukumā Kaspars Vecvagars, nomainot Strēlnieku. 47:51.

25' Rebecs brīdi vēlāk paliek nepiesegts un no apakšas izvirza vadībā viesus (45:46). Strēlnieks atbild ar pustālo un atņem vadību. Rebecs vēlreiz iemet traku tālo. Zaķis neiemet no apakšas, bet arī slovēņi neizmanto ātro pāreju.

23' Atem vēl divi punkti pēc grūta Latvijas uzbrukuma. Slovēnijai kļūda uzbrukumā. Lomažs nomaina Timmu, kuram pagaidām uzbrukumu noslēgumos nesekmējas. Siliņam trešā piezīme. Rebecs no tālienes pituvina Slovēniju līdz 44:45.

22' Ate pēc pikenrola iemet tālmetienu. Slovēņi spiež uz apakšu. Meiers dusmīgs par Vidmara darbību pēc svilpes un saņem nesportisko piezīmi - Mārtiņam trīs piezīmes. Tiesnesis paaicina abus iekarsušos. Zaķis tikmēr jau gatavs nākt laukumā un ievest kārtību. Vidmars nobīstas un aizmet garām vienu no abiem sodiņiem. Ate turpina lieliski strādāt 1:1 aizsardzībā pret Rebecu.

21' Vidmars no apakšas divreiz gūst punktus - neizšķirts (40:40).

21' Spēle atsākas. Latvijai otrā puslaika starta sastāvā Strēlnieks, Ate, Timma, Siliņš un Meiers, slovēņiem - Rebecs, Laporniks, Čančars, Rendolfs un Vidmars.

Pirmajā puslaikā Luka Rupniks latviešu grozā sametis 11 punktus, bet Latvijai punktu gūšana iznesta uz vairākiem pleciem - pieciem spēlētājiem (Blūms, Strēlnieks, Ate, Zaķis, Meiers) pa sešiem punktiem. Slovēnijai 29 punktus iemetuši rezervisti.

20' Atem trīnītis, bet otrā laukuma pusē piezīme. Rupniks iemet sodiņus, un Latvijai pēdējais uzbrukums puslaikā. Tajā slovēņi izmanto savas neizmantotās piezīmes, bet pēdējais metiens Timmam, taču neprecīzs - puslaikā 40:36.

20' Timma kļūdās driblā, Muričs ātrajā atgūst divu s punktus, un Vecvagars iztērē savu otro minūtes pārtraukumu 37.5 sekundes pirms puslaika beigām.

20' Gražuli nomaina Zaķis. Beidzot trāpa arī Siliņš no tālienes. Rupniks uzmet kluso pustālo metienu.

19' Pēc pārtraukuma jauns piecinieks Latvijai - Strēlnieks, Ate, Timma, Siliņš, Gražulis. Gražuli gan tiesneši šovakar ienīst, uzreiz pret Rendolfu fiksēts apšaubāms pārkāpums. Rendolfs iemet tālo (31:2). Otrā galā pirmos punktus gūst arī Timma - 34:29. Čančars atbild ar to pašu otrā galā.

18' Rendolfs laukumā, Arēna Rīga svilpj! Rupniks atgūst divus punktus slovēņiem. Rendolfs aizmet garā,m no apakšas, skatītāji gavilē. Pēc tam gan Latvijai kļūda un Rendolfs ātrajā uzbrukumā beidzot gūst savus pirmos punktus. Vecvagars pirmo reizi šovakar pieprasa minūti (31:26).

16' Blūms no tālienes panāk 31:22, Ate pēc Strēlnieka garām aizmestā metiena varonīgi cīnās par bumbu uzbrukumā, taču, krītot ārpus laukuma, arī bumba atstāj laukumu. Skatītāji novērtē pašatvedi ar aplausiem.

15' Strēlniekam lielisks garāmgājiens, Čančaram trīnītis (26:22). Šķēle lieliski maina ritmu savā caurgājienā un panāk 28:22. Slovēnija pieprasa savu otro un pēdējo minūtes pārtraukumu.

13' Meieram pēc Strēlnieka piespēles vēl divi punkti, Rendolfs tiek nomainīts, neatstājis jūtamu iespaidu savas komandas labā. Arēna nesaudzē ar svilpieniem. Timma nomaina Siliņu.

12' Blūmam trejacis ātrā pārejā - 22:17. Zaķi pēc labi padarīta darba nomaina Meiers.

11' Zaķis spēcīgi nospēlē groza apakšā pret Vidmaru un gūst vēl divus punktus. Otrā laukuma galā gan neizdodas izcīnīt bumbu un Ronaldam piezīme. Vidmars iemet vienu sodiņu (19:17).

Pārtraukum/a starp ceturtdaļām LBS saka paldies Kristapam Janičenokam par gadiem izlasē! Arēna stāv kājās un gavilē!

10' Zaķis pārējā gūst divus punktus, slovēņiem kļūda. Šķēle iztamborē caurgājienā uz no apakšas atgūst vadību Latvijai. Uzreiz piezīme Blūmam, Mesičeks iemet abus sodiņus (16:16). Pēdējā uzbrukumā Strēlnieks izprovocē piezīmi, bet pirms sodiņiem Slovēnija pieprasa minūtes pārtraukumu - viņiem pēc Strēlnieka sodiņiem vēl 5,1 sekunde uzbrukumā. Strēlnieks iemet vienu sodiņu, slovēņiem uzbrukums neizdodas - 17:16 pēc ceturtdaļas!

9' Trīsreiz pie sava groza nesavācam bumbu, beigās Čančars tiek līdz diviem sodiņiem. Blūms nomaina Strēlnieku. 12:14.

8' Siliņam otro reizi izgriežas trīnītis, Šķēlem piezīme, pēc kuras Rupniks no soda metienu līnijas pirmoreiz izvirza vadībā viesus (10:12). Latvija atbild ar Timmas un Zaķa saspēli, otrais triec no augšas (12:12).

7' Rupniks no tālienes panāk mīnus viens slovēņiem, Gražulim vēlreiz piezīme cīņā par bumbu un pēc minūtes atpūtas Siliņš atgriežas laukumā. Šķēle nomaina Lomažu. Rendolfs ar sodiņu panāk 10:10.

6' Gražulis nāk uz maiņu Siliņa vietā un tiek pie uzdevuma segt Rendolfu. Gražulim minūtes laikā divas piezīmes - viena pret Rendolfu, otra cīņa par bumbu. Zaķis nomaina Meieru.

6' Meiers ar sodiņiem panāk 8:4, slovēņu uzbrukums beidzas ar Vidmara triecienu no augšas. Rendolfs nāk uz maiņu, publika svilpj! Meiers panāk 10:6.

5' Slovēnijai ātri sakrājusies piezīmju norma. Lomažs nomaina Ati, kurš labi pastrādājis aizsardzībā pret Rebecu. Rupniks caurgājienā gūst divus punktus, Timma efektīgi bloķēts metiens pēc Latvijas kļūdas!

4' Atem trīnītis - 6:2.

2' Vidmars ar triecienu no augšas gūst pirmos punktus viesiem.

1' Pēc pāris neveiksmīgiem slovēņu uzbrukumiem Strēlnieks ar trejaci atklāj rēķinu - 3:0!

No šī sastāva pazīstamākais Slovēnijas spēlētājs Rendolfs spēli nesāk pamata pieciniekā.

Pamata piecinieki:
Latvija: Strēlnieks, Ate, Timma, Siliņš, Meiers.
Slovēnija: Rebecs, Čebašeks, Laporniks, Muričs, Vidmars.

No rīta bija atlikušas tikai 2000 biļetes, bet dienas gaitā arī tās gandrīz izpirktas, un izskatās, ka šovakar atmosfēra būs nokaitēta.

Rolands Zaķis savulaik sezonu pavadījis pazīstamajā Slovēnijas klubā Ļubļanas "Olimpija" un, izmetot metienus vēl pirms oficiālās iesildīšanās, ar smaidu sejā pārmij vārdus ar toreiz iepazītajiem slovēņiem, kas nu pārstāv savas valsts izlasi.

Raksts pirms spēles: Latvija pret Rendolfu, Vidmaru un Eiropas čempioni Slovēniju

1 2 3 4 5 6 204 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:30, pirms 6 gadiem
Vecvagar, ej prom, tu esi piedzēries!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:31, pirms 6 gadiem
Kurš normāls cilvēks Ati liktu sākumsastāvā???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:36, pirms 6 gadiem
Pa to laiku Spanija pagaidām zaudē Ukrainai.

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:40, pirms 6 gadiem
DAŽAM laikam baltās pelītes vai zirgi pļavā

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:42, pirms 6 gadiem
Gražulis jau piezīmes sāk lasīt.

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:46, pirms 6 gadiem
Tiekam pie metieniem, diemžēl pagaidām nekrīt.

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:48, pirms 6 gadiem
ja troikas nekrīt ,tad nevajag mest!

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:48, pirms 6 gadiem
Cik atlēkošās aizsardzībā var atdot ???

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:49, pirms 6 gadiem
Jobanais tvplays. Pie 100 Mbitu neta raustās kā puņķis uz drāts.....

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:51, pirms 6 gadiem
Rebi pagaidām 8-14

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:52, pirms 6 gadiem
Kādēļ Kristaps Janičenoks nav sastāvā?

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:52, pirms 6 gadiem
Blūms piezīmi kad to nevajadzeja tas parāda ka viņa vieta vajag iespēlēt kādu citu.

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:52, pirms 6 gadiem
Docelloo rakstīja: Kādēļ Kristaps Janičenoks nav sastāvā?
Pec EČ paziņoja par karjeras beigam izlases sakarā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:53, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Cik atlēkošās aizsardzībā var atdot ???
Ja ir brīvi, lai turpina mest. Nav tā, ka nevar iemest un brīvs 3nieks ir normala izvēle.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:55, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: Ja ir brīvi, lai turpina mest. Nav tā, ka nevar iemest un brīvs 3nieks ir normala izvēle.
Kāda tev vēl mešana ? Es runāju, ka slovēņi viena uzbrukuma laikā 3 offensiv rebus savāca.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-14 19:56, pirms 6 gadiem
Butjenkovu nepaņēma....nav atlekošo

     [+] [-]

, 2018-09-14 19:57, pirms 6 gadiem
Tvplay miskaste....

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:00, pirms 6 gadiem
Ír kāds links prieksh cilvekiem ārzemēs?

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:03, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Jobanais tvplays. Pie 100 Mbitu neta raustās kā puņķis uz drāts.....
man ari pie laba interneta visu laiku raustās

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:03, pirms 6 gadiem
livetv.sx

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:06, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāda tev vēl mešana ? Es runāju, ka slovēņi viena uzbrukuma laikā 3 offensiv rebus savāca.
Sorry, bija domāta atbilde comon88 komentāram.

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:10, pirms 6 gadiem
Docelloo rakstīja: Kādēļ Kristaps Janičenoks nav sastāvā?
tāpēc, ka tu reģistrējies pirms 20 min.

     [+] [-]

, 2018-09-14 20:11, pirms 6 gadiem
Timma sūdus taisa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-09-14 20:12, pirms 6 gadiem
Timma šodien nav slovēnis? Pilnīgs vājprāts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 204 komentāri