Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz zaudējumu, Porziņģim ar 34 punktiem atrodas vieta simboliskajā izlasē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neskatoties uz zaudējumu, Porziņģim ar 34 punktiem atrodas vieta simboliskajā izlasē
Kristaps Porziņģis
Foto: SIPA/Scanpix

FIBA nosaukusi Eiropas čempionāta basketbolā ceturtdaļfinālu simbolisko piecinieku, un tajā, neskatoties uz Latvijas izlases zaudējumu, iekļauts Kristaps Porziņģis. Izlasē iekļauti arī divi slovēņi – saspēles vadītājs Gorans Dragičs un aizsargs Luka Dončičs.

Latvijas izlasei Eiropas čempionāts beidzās otrdienas vakarā, ar 97:103 piekāpjoties Slovēnijai. Pēc pirmā puslaika mūsējiem bija četru punktu pārsvaru, taču pēc lielā pārtraukuma trūka asuma, tāpat rezultātu nedeva glābšanās mēģinājumi galotnē.

Neskatoties uz zaudējumu, ceturtdaļfinālu simboliskajā izlasē iekļauts Latvijas valstsvienības līderis Kristaps Porziņģis. Viņš neveiksmē izcēlās ar 34 punktiem, realizējot 79% divpunktu un 82% soda metienu. Tāpat Porziņģis savāca sešas atlēkušās bumbas un bloķēja vienu metienu. Mača beigas gan viņš nesagaidīja, jo savāca piecas piezīmes.

Simboliskajā pieciniekā iekļauti arī abi Slovēnijas izlases līderi – Gorans Dragičs un Luka Dončičs. Saspēles vadītājs un komandas kapteinis Dragičs panākumu kaldināja ar 26 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām bumbām zem groziem, turklāt ar viņu laukumā slovēņi guva par 21 punktu vairāk nekā latvieši. Savukārt 18 gadus vecais Dončičs bija rezultatīvākais komandā ar 27 punktiem, kā arī pievienoja deviņas atlēkušās bumbas.

Spānijas izlases panākumu pret vāciešiem kaldināja centrs Marks Gazols, kurš svarīgajā trešajā ceturtdaļā palīdzēja čempioniem un galvenajiem favorītiem aizbēgt. Jaunākais no brāļiem Gazoliem iemeta 28 punktus, realizējot četrus tālmetienus, savāca desmit atlēkušās bumbas un izdalīja četras rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja divus metienus.

Tāpat simboliskajā pieciniekā iekļauts Serbijas izlases līderis Bogdans Boganovičs, kurš ceturtdaļfinālā palīdzēja tikt galā ar Itālijas valstsvienību. Aizsargs guva 22 punktus, realizējot septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, lai gan no distances viņam neveicās – viens no deviņiem. Tāpat Bogdanoviča kontā sešas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

Spānijas izlase šovakar pirmajā pusfinālā pulksten 21:30 tiksies ar slovēņiem, bet rīt spēkosies Krievijas un Serbijas valstsvienības.

Izmantotie resursi:
Hot-handed Marc Gasol takes out Quarter-Final...

1 2 3 4 5 144 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2017-09-14 12:58, pirms 7 gadiem
Uz viena Kristapa nevarējām izbraukt,bet parādijām teicamu spēli. Izcils turnīrs un lieliska komandas spēle
Slēpts komentārs: Jānis Derums

 +16 [+] [-]

, 2017-09-14 13:04, pirms 7 gadiem
labā bilde, slovēņi pa četriem mēģina apturēt Porziņģi

  +7 [+] [-]

, 2017-09-14 13:04, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Protams, ka Porziņģis ir liels talants un piekrītu dzirdētam, ka tādi mums parādās reizi 50 vai pat 100 gados, tāpat kā bija ar Balderi hokejā!
Bet viņam jāspēlē komandā kur ir normāls treneris, jo basketbols tomēr ir komandas spēle!
Ir treneri neveiksmnieki, kuri neprot izmantot katra spēlētāja labākās īpašības, vadīt spēli un šiem treneriem vienmēr atbildīgā brīdī noiet greizi, kaut kas pietrūkst!
Tā kā tev? Porziņģim Bagijs ir viņam piemērots, atļauj visu darīt laukumā un nebļauj virsū, ka slinko aizsardzībā....Pa lielam arī Bagijs aizvadīja labu turnīru

  +6 [+] [-]

, 2017-09-14 13:19, pirms 7 gadiem
Malacis!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-14 13:20, pirms 7 gadiem
Ar šiem spēlētājiem bija jācīnās par medaļām, varbūt pat par zelta.
Ka bija jācīnās par medaļām to jau pats Porziņģis atzina un teica, ka sajūta tagad riebīga!
Skaidrs, ka spēlētāji jau nebrauks virsū Bagijam. Ar labu treneri mums šogad būtu medaļas!
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  -3 [+] [-]

, 2017-09-14 13:25, pirms 7 gadiem
Negribās jau neko Keipijam pārmest, unikāls viņš ir utt, tomēr, tas, ka viņš regulāri perimetrā aizsardzībā spēlēja ļooooti rezervēti, tas nav attaisnojami, ja iet uzvisaugstākajiem mērķiem, tad viss ir jādara 100%. Pēdējā ceturtdaļā pret SLO jau bija labāk, taču bik par vēlu bija, slovēņu nigeris jau bija dvacariku sametis. manā izpratnē šī ir tā vieta, kur mēs zaudējām pusfinālu - KP darbība perimetra aizsardzībā. Jā, protams, iespējams, darbojoties max visur, būtu savi 6-8 mazāk gūti punkti, taču šinī LV modelī punktu gūšana nebija problēma... Kaut kā tā, laikam tomēr sanāca pārmetums

     [+] [-]

, 2017-09-14 13:26, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ar šiem spēlētājiem bija jācīnās par medaļām, varbūt pat par zelta.
Ka bija jācīnās par medaļām to jau pats Porziņģis atzina un teica, ka sajūta tagad riebīga!
Skaidrs, ka spēlētāji jau nebrauks virsū Bagijam. Ar labu treneri mums šogad būtu medaļas!
Dieva dēļ, beidz sapņot

  +3 [+] [-]

, 2017-09-14 13:27, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Daži kadri ir apbrīnojami, komanda zaudē izšķirošo spēli, lai cīnītos par medaļām , bet ir ļoti priecīgi un apmierināti par rezultātu!
Tāds fenomens laikam iedomājams tikai Latvijā!
Neesi stulbs. Ja slovēņi izkristu pret LAT, viņus tāpat slavētu, jo aizvadījuši patiešām labu turnīru, labāku, nekā cerēts.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-14 13:28, pirms 7 gadiem
KP ir vienīgais simboliskajā 1/4 spēlētājs, kura komanda zaudēja! Bet neskatoties uz to, KP ir novērtēts un noteikti pelnīti novērtēts.
Slēpts komentārs: Jānis Derums
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  -1 [+] [-]

, 2017-09-14 13:32, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: > Real Rebel
Jā, Tu tas gudrais, bet baskatbola treneri, speci, arī Porziņģis neko nesaprot, jo viņi visi apgalvo, ka bija reāli izcīnīt medaļas!
medaļas, bronza, nevis zelts, tā ir liela starpība un šim sastāvam ir problēmas, kuras tev ir grūti atzīt, vienīgais veids, kā mēs tiktu cīnīties par bronzu - vajadzēja Krievijas vietā būt, pārējām izlasēm mēs zaudam, Slovēniju paņemt varētu, ja KP ar Bertānu vairāk ārā segtu, bet to viņi maz darīja

  -2 [+] [-]

, 2017-09-14 13:35, pirms 7 gadiem
Jānis Derumsmin.
Spēli uzvar spēlētāji, bet zaudē treneris- veca aksioma!

Precīzi teikts. Tieši tā pat kā ar LT izlasi, spēli zaudēja Adomaitis, kurš arī centās uz to norādīt!

  -4 [+] [-]

, 2017-09-14 13:40, pirms 7 gadiem
Ja grupā būtu pirmie, kas bija pavisam reāli, bijām vadībā pret serbiem, zaudējām galotnē- uzskatu trenera vaina, tad būtu tur kur tagad serbi- vispirms spēle ar itāļiem, pusfināls ar krieviem un reāli sudraba medaļas.
Un kas būtu faniem un pašiem basketbolistiem pa svētkiem vēl divas foršas spēles un medaļas! Tas būtu liels stimuls basketbola attīstībai valstī!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-14 13:40, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: medaļas, bronza, nevis zelts, tā ir liela starpība un šim sastāvam ir problēmas, kuras tev ir grūti atzīt, vienīgais veids, kā mēs tiktu cīnīties par bronzu - vajadzēja Krievijas vietā būt, pārējām izlasēm mēs zaudam, Slovēniju paņemt varētu, ja KP ar Bertānu vairāk ārā segtu, bet to viņi maz darīja
Tu tā runā it kā pretī būtu bijusi ASV izlase. Slovēniju mūsējiem ir pa spēkam uzvarēt un tas ir fakts!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 13:47, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ja grupā būtu pirmie, kas bija pavisam reāli, bijām vadībā pret serbiem, zaudējām galotnē- uzskatu trenera vaina, tad būtu tur kur tagad serbi- vispirms spēle ar itāļiem, pusfināls ar krieviem un reāli sudraba medaļas.
Un kas būtu faniem un pašiem basketbolistiem pa svētkiem vēl divas foršas spēles un medaļas! Tas būtu liels stimuls basketbola attīstībai valstī!
Kapēc sudraba medaļas? Ja jau fantazējam, tad maucam uz pilnu klapi un zelts mūsejiem kabatā!

  +4 [+] [-]

, 2017-09-14 13:47, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Daži kadri ir apbrīnojami, komanda zaudē izšķirošo spēli, lai cīnītos par medaļām , bet ir ļoti priecīgi un apmierināti par rezultātu!
Tāds fenomens laikam iedomājams tikai Latvijā!
Konkrēts lohs. Ko tu te smirdi visu laiku? Liec mierā Bagiju. Atradies sporta žurnaļuga. Sūda gabals, nekas vairāk. Ej kalnos paelpo svaigu gaisu.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-14 13:52, pirms 7 gadiem
zaudetajs rakstīja: Tu tā runā it kā pretī būtu bijusi ASV izlase. Slovēniju mūsējiem ir pa spēkam uzvarēt un tas ir fakts!
Es jau nesaku, ka nav pa spēkam, bet tajā pašā laikā mēs redzējām, ka šim izlases modelim ir stabili spēlētāji, kuriem nervi maz trīc - Strēlnieks, Peiners, Blūms, Šmits un tad ir vairāki atslēgas spēlētāji, kuriem tomēr trūkst aukstasinības - Timma, KP, brāļi Bertāni....Un atceramies, ka pie normāliem tiesnešiem tā bakstīšanās būtu vēl vairāk, jo katru pieskārienu nesvilptu....Ņemsim vēl vērā mūsu problēmas aizsardzībā, kur garie spēlētāji pa lielam nekavēja Rendolfu mest no tālās, tad to problēmu šim sastāvam ir pietiekoši, lai sāktu apzināties, ka čempja laikā tos neizskaust un pa lielam to tikai klubos var panākt

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 13:57, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Spēli uzvar spēlētāji, bet zaudē treneris- veca aksioma!
Tad jau sanāk, ja spēli uzvarētu, tu vienalga noliktu Bagatski? Nekad viņš tev nebūs labs diezgan...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-14 14:01, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tad jau sanāk, ja spēli uzvarētu, tu vienalga noliktu Bagatski? Nekad viņš tev nebūs labs diezgan...
tāpat kā VV....ļoti līdzīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2017-09-14 14:08, pirms 7 gadiem
Šoreiz Bagatskim bija iedots tāds materiāls! Divi no NBA turklāt6 zvaigzne Porziņģis! Atlika vēl piemeklēt rezervistus, kas var atslogot līderus un nodiriģēt spēli! Rezervistus nepiemeklēja, nepārbaudīja visus iespējamos kandīdātus! Izlasiet Sporta avīzē Freimaņa interviju. Faktiski uz čempi aizbrauca 9,5 cilvēku sastāvā, jo Janičenoks un Gražulis tikpat kā pie spēlēšanas netika, arī Šķēle minimāli.
Nu ar to spēles vadīšanu Bagijam kā ir , tā ir . Cik nav zaudētas atbildīgas spēles, īpaši galotnes! Tagad viņš kā papagailis kladzina- būs pieredze, pieredz. . .

  -2 [+] [-]

, 2017-09-14 14:11, pirms 7 gadiem
fox234 rakstīja: Es uzwkqtu ka podrinkim butu janak no solina pec 18 gadus veca Dancixa. Podrinkis rezerve bet Dancics pieciniekaa
Kur Švedu var laist kā 6o un Mozgovu kā simboliskās izlases dvieļu padevēju. Tur tiem no austumiem vieta.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-14 14:12, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Šoreiz Bagatskim bija iedots tāds materiāls! Divi no NBA turklāt6 zvaigzne Porziņģis! Atlika vēl piemeklēt rezervistus, kas var atslogot līderus un nodiriģēt spēli! Rezervistus nepiemeklēja, nepārbaudīja visus iespējamos kandīdātus! Izlasiet Sporta avīzē Freimaņa interviju. Faktiski uz čempi aizbrauca 9,5 cilvēku sastāvā, jo Janičenoks un Gražulis tikpat kā pie spēlēšanas netika, arī Šķēle minimāli.
Nu ar to spēles vadīšanu Bagijam kā ir , tā ir . Cik nav zaudētas atbildīgas spēles, īpaši galotnes! Tagad viņš kā papagailis kladzina- būs pieredze, pieredz. . .
Kur rakstīts, ka komandā vajag 12 spēlētājus? Tavuprāt, visi bija jāizmanto visās spēlēs?

Gribu redzēt komandu, kurā 11. un 12. spēlētāji dabū sakarīgu spēles laiku.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 14:13, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Šoreiz Bagatskim bija iedots tāds materiāls! Divi no NBA turklāt6 zvaigzne Porziņģis! Atlika vēl piemeklēt rezervistus, kas var atslogot līderus un nodiriģēt spēli! Rezervistus nepiemeklēja, nepārbaudīja visus iespējamos kandīdātus! Izlasiet Sporta avīzē Freimaņa interviju. Faktiski uz čempi aizbrauca 9,5 cilvēku sastāvā, jo Janičenoks un Gražulis tikpat kā pie spēlēšanas netika, arī Šķēle minimāli.
Nu ar to spēles vadīšanu Bagijam kā ir , tā ir . Cik nav zaudētas atbildīgas spēles, īpaši galotnes! Tagad viņš kā papagailis kladzina- būs pieredze, pieredz. . .
tas materiāls neko īpaši labāk par Slovēniju nebija, tāpēc, lūdzu atkal, nesapņo....Kas saistās ar Freimani, tad viņš pats pateica, ka izlasē vēlas spēlēt, respektīvi nesamierinātos ar trešā PF lomu, līdz ar to viņš atkrīt un ja ņemam visu sastāvu, tad mums bija 10 rotācijas spēlētāji, kas priekš čempja ir labi

  +3 [+] [-]

, 2017-09-14 14:17, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tā kā tev? Porziņģim Bagijs ir viņam piemērots, atļauj visu darīt laukumā un nebļauj virsū, ka slinko aizsardzībā....Pa lielam arī Bagijs aizvadīja labu turnīru
Ko nu t..rs? nevis slinko aizsardzībā, bet rotācijas ir nepareizas. KP nav jāsedz ārējais vai jābūt par klasisku centru. Viņš ir help shot blokeris, ja blakus ir centrs. Tā arī vajadzēja izmantot, jo Bagijs arī darīja otrajā puslaikā pret krieviem, bet neizmantoja pret Slovēniju. neviens nevar izlikties pa diviem ar viņa augumu.

     [+] [-]

, 2017-09-14 14:19, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Ko nu t..rs? nevis slinko aizsardzībā, bet rotācijas ir nepareizas. KP nav jāsedz ārējais vai jābūt par klasisku centru. Viņš ir help shot blokeris, ja blakus ir centrs. Tā arī vajadzēja izmantot, jo Bagijs arī darīja otrajā puslaikā pret krieviem, bet neizmantoja pret Slovēniju.
Kādas rotācijas, viņam pret Slovēniju bija Rendolfs jāsedz un gribi to vai nē, viņam bija līdzi augšā jāiet, rotā kā vēlies, vai nu KP vai Bertānam bija jāceļas uz trīņa līnīju, lai neļautu mest....Pret Slovēniju, jau viņš tikai varēja Meieru pret pamatcentru izlaist, jo tad, kad Rendolfs bija kā C, tad savukārt Meieram būtu jāceļas uz trīņa līnīju, kas nozīmētu vieglu dzīvi Rendolfam

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 14:20, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kādas rotācijas, viņam pret Slovēniju bija Rendolfs jāsedz un gribi to vai nē, viņam bija līdzi augšā jāiet, rotā kā vēlies, vai nu KP vai Bertānam bija jāceļas uz trīņa līnīju, lai neļautu mest
Jā, Bertānam bija jāiet ārā. Pietrūka Meijera apakšā par ko es vienkārši atskos saprast. KP nekad nebūs perimetra aizsardzības spēlētājs. Fiziski. bet "sliktot" ir slikta vārdu izvēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 14:27, pirms 7 gadiem
fox234 rakstīja: Tur nav variantu, mazā pundurvalsts slovenina nems ka minimums sudrabu un pieradis tikai to cik gan marginals un vajs ir tas bimbambols eiropa jo hoķī kas tads nekad nebutu iespejams
protams, ka nebūtu, jo hoķī mums tas pat sapņos nav rādījies ) Ir apbrīnojami, cik daudz laika tu velti, lai noniecinātu Latvijas basketu ja tev par to nemaksā, tad vēl apbrīnojamāk. Leņins teiktu: noderīgs idi..ts

  +2 [+] [-]

, 2017-09-14 14:29, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Šoreiz Bagatskim bija iedots tāds materiāls! Divi no NBA turklāt6 zvaigzne Porziņģis! Atlika vēl piemeklēt rezervistus, kas var atslogot līderus un nodiriģēt spēli! Rezervistus nepiemeklēja, nepārbaudīja visus iespējamos kandīdātus! Izlasiet Sporta avīzē Freimaņa interviju. Faktiski uz čempi aizbrauca 9,5 cilvēku sastāvā, jo Janičenoks un Gražulis tikpat kā pie spēlēšanas netika, arī Šķēle minimāli.
Nu ar to spēles vadīšanu Bagijam kā ir , tā ir . Cik nav zaudētas atbildīgas spēles, īpaši galotnes! Tagad viņš kā papagailis kladzina- būs pieredze, pieredz. . .
Labak nosauc kaut vienu latvijas vai ārzemju treneri, kurš tad varētu izlasi novadīt labāk kā Bagatskis.
Visi noirš treneri, bet es šobrīd neredzu labāku variantu, kas varētu arī turpmāk vadīt izlasi - nākotnē tas varētu būt Mārtiņš Gulbis, bet šobrīd viņu likt būtu baigais risks.
Uzskatu ka paņemot kādu ārzemju galveno treneri nekas labs nebūs (to arī vēsture ir pierādījusi), ja nu vienīgi kādu trenera palīgu (aizsardzības speciālistu)..
Slēpts komentārs: avipopo

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 14:38, pirms 7 gadiem
Reaalais rakstīja: Labak nosauc kaut vienu latvijas vai ārzemju treneri, kurš tad varētu izlasi novadīt labāk kā Bagatskis.
Visi noirš treneri, bet es šobrīd neredzu labāku variantu, kas varētu arī turpmāk vadīt izlasi - nākotnē tas varētu būt Mārtiņš Gulbis, bet šobrīd viņu likt būtu baigais risks.
Uzskatu ka paņemot kādu ārzemju galveno treneri nekas labs nebūs (to arī vēsture ir pierādījusi), ja nu vienīgi kādu trenera palīgu (aizsardzības speciālistu)..
Nekad vēl neviens medaļas nav ņēmis ar 26 gadus vecu jaunekli...
1 2 3 4 5 144 komentāri