Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fjūrijam cīņa pret nesen Rīgā redzētu zviedru, IBF tomēr neatņems Ruisam titulu

Rolands Eliņš

Fjūrijam cīņa pret nesen Rīgā redzētu zviedru, IBF tomēr neatņems Ruisam titulu
Oto Valins tiek atzīts par uzvarētāju 2018 gada janvāra cīņā Rīgā. Foto: K-G Z Fougstedt / BILDBYR ÅN

Oficiāli apstiprināta Lielbritānijas boksera Taisona Fjūrija nākamā cīņa – 14. septembrī viņš Lasvegasā spēkosies ar Zviedrijas bokseri Oto Valinu. Savukārt Endija Ruisa un Entonija Džošua cīņa decembrī tomēr būs par trim čempiona jostām, jo IBF pieļāvusi izņēmumu savos noteikumos par titula aizstāvēšanu un obligātajam titula kandidātam Kubratam Pulevam liks pagaidīt vēl nedudz ilgāk.

2018. gada janvārī Rīgā notika Supersērijas pusfināls starp Mairi Briedi un Oleksandru Usiku. Pirms vakara galvenās cīņas toreiz Arēna Rīga ringā devās arī Zviedrijas smagsvars Oto Valins (20-0), kurš ar nokautu pieveica savu ukraiņu pretinieku Govedaricu. Pusotru gadu un vēl divas uzvaras vēlāk 28 gadus vecais Valins ir saņēmis karjeras lielāko iespēju izsisties elitē – šonakt oficiāli apstiprināta viņa cīņa pret slaveno britu smagsvaru Taisonu Fjūriju (28-0-1).

Cīņa norisināsies 14. septembrī Lasvegasā, ieņemot vietu, kas iepriekš bija paredzēta Kanelo Alvaresa septembra cīņai. Fjūrijam šī cīņa paredzēta kā otrā un pēdējā pirms revanša pret Deonteju Vailderu, kas tiek plānota kā 2020. gada grandiozākā boksa cīņa.

„Esmu priecīgs, ka atkal būs cīņa Lasvegasā,” sacīja Fjūrijs. „Man patika mana iepriekšējā cīņa Lasvegasā, un es sarīkošu šovu arī šoreiz. Valins ir pasaulē augstu vērtēts bokseris, viņš ir gara auguma vīrs, kas bija īpašība, ko vēlējāmies pretiniekā, domājot par Vaildera cīņu. Valins arī ir kreilis, kas mums radīs dažas problēmas, taču būšu pilnībā koncentrējies uzvarai, jo nevaru pieļaut, ka kaut kas izjauc manu un Vaildera nākamo cīņu.”

Valins savukārt sev doto iespēju raksturojis kā brīdi, ko gaidījis kopš bērnības: „Kad kopā ar tēvu virtuvē izmēģinājām pāris boksa kustības, sāku cerēt par šādu cīņu. Esmu daudz upurējis, lai tiktu līdz šim brīdim. Zinu, ka nebūšu favorīts, taču savu iespēju grasos saķert ar abām rokām.”

Jaunumi tikmēr sagaidīti arī citas ļoti gaidītas smagsvaru cīņas sakarā, proti, IBF apstiprinājusi, ka ļaus Endijam Ruisam izvairīties no obligātās titula aizstāvēšanas šogad. Iepriekš tas tika uzskatīts par ļoti nopietnu šķēršli IBF čempionu jostas palikšanai pie Ruisa, jo organizācijas noteikumi paredzēja, ka viņam jādod iespēja obligātajam titula kandidātam Kubratam Pulevam, bet Ruisa un Entonija Džošua individuāli noslēgtais līgums paredzēja revanšu cīņu.

IBF valde nobalsoja, ka Ruisam tiks ļauts veikt izņēmumu un paturēt titulu, reizē izvairoties no obligātās aizstāvēšanas līdz 2020. gada 31. maijam. Līdz ar to Ruisa un Džošua lielā revanša cīņa norisināsies par trim čempiona jostām – IBF, WBA un WBO versijās. Šeit gan jāpiemin, ka IBF lēmumā ir vairāki apakšnoteikumi, kuriem vēl gan Ruisam, gan Džošua jāsniedza sava piekrišana, proti, šīs cīņas uzvarētājam būs obligāti jāaizstāv tituls pret Pulevu līdz 31. maijam, kā arī Ruisam un viņa promouteram jāpiekrīt segt visas iespējamās tiesvedības izmaksas, kas varētu rasties šī lēmuma sakarā no trešajām personām, vsticamāk, Puleva pārstāvjiem, kuri pauduši neapmierinātību ar šo lēmumu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2019-08-14 15:11, pirms 5 gadiem
Tyson Fury ir izcils bokseris. Plus tas, ka tik ļoti spēja saņemties var kalpot tikai pa iedvesmu citiem.

     [+] [-]

, 2019-08-14 17:45, pirms 5 gadiem
RĪgā redzēts zviedrs

Viņam tak ir 20 cīņas, tad jau raksti par visām zviedrijām, dānijām, krievijām, ja jau tāda štelle