Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

F. de Būrs nepiekrīt uzskatam, ka sievietes futbolā pelnījušas saņemt tikpat, cik vīrieši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F. de Būrs nepiekrīt uzskatam, ka sievietes futbolā pelnījušas saņemt tikpat, cik vīrieši
Franks de Būrs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Amerikāņu komandas Atlantas "United" galvenais treneris Franks de Būrs paudis, ka nepiekrīt uzskatam, ka sievietēm un vīriešiem futbolā vai, piemēram, tenisā būtu jāsaņem vienāds atalgojums, jo vīriešu sacensības ienes daudz lielāku peļņu.

"Manuprāt, tas ir diezgan smieklīgi. Vīriešu Pasaules kausa finālu skatījās apmēram 500 miljoni cilvēku, sieviešu finālu – 100 miljoni. Tur arī rodas atšķirība. Sportistiem ir jāsaņem tik, cik viņi būtu pelnījuši, un ne centa mazāk. Ja sacensības sievietēm būs tikpat populāras, cik sacensības vīriešiem, būs arī vienlīdzīgs atalgojums, jo reklāmas un citi ienākumi to spēs kompensēt. Taču tā nav. Tad kāpēc viņām būtu jāsaņem tikpat? Manuprāt, tas ir smieklīgi, es to nesaprotu," teica de Būrs.

Viņš pārstāvēja Nīderlandes izlasi 1994. un 1998. gada Pasaules kausos, bet šovasar notikušajā sieviešu Pasaules kausā Nīderlandes komandai izdevās sasniegt finālu, kurā ar 0:2 tika atzīts ASV pārākums. Nīderlandes Futbola asociācija apņēmusies vīriešiem un sievietēm par spēlēšanu valstsvienībā maksāt vienādu summu. Dāmām līdz 2023. gadam tiks celts atalgojums, un tad tas būs vienāds ar summu, kas pienākas vīriešiem. Tikmēr ASV sieviešu izlase martā iesūdzēja tiesā ASV federāciju, norādot, ka nevienlīdzīgie apstākļi un samaksa liecina par diskrimināciju.

"Problēmas sākās, kad sievietēm maksāja mazāk nekā vīriešiem, it īpaši vadošajās pozīcijās. Ja bankas vadītāja ir sieviete, viņai jāsaņem tikpat, cik gadījumā, ja banku vadītu vīrietis. Tas nav fizisks darbs, sievietes var paveikt tieši tikpat daudz. Vēlāk situācija tika pārnesta uz sporta pasauli, bet uzskatu, ka ir atšķirības," teica de Būrs, kurš pie MLS čempiones stūres stājās 2018. gada decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/fifa-wo...

  +9 [+] [-]

, 2019-08-14 17:40, pirms 5 gadiem
Tūliņ panesīsies komentāri - jāiet pēc popkorna!
Bet neko nepareizu jau nepateica čalis. Futbols ir bizness un izdevumi jāsamēro ar ienākumiem.
Dzimumu vienlīdzība ir smuka lieta, bet jāsaprot, ka arī tai ir robežas.

 +12 [+] [-]

, 2019-08-14 17:57, pirms 5 gadiem
Visu laiku maļ vienu un to pašu uz riņķi. Jebkurš cilvēks, kurš spēj normāli funkcionēt, saprot, ka šim kungam ir taisnība.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-14 18:01, pirms 5 gadiem
Loģiski. Sieviešu futbolu neviens neskatās.

  +7 [+] [-]

, 2019-08-14 18:08, pirms 5 gadiem
Bābām totāli aizgājis ciet. Viss dēļ R-eiropas un Z-amerikas plaukstošā feminisma.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-14 18:10, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Tūliņ panesīsies komentāri - jāiet pēc popkorna!
Bet neko nepareizu jau nepateica čalis. Futbols ir bizness un izdevumi jāsamēro ar ienākumiem.
Dzimumu vienlīdzība ir smuka lieta, bet jāsaprot, ka arī tai ir robežas.
Jau paņēmu popkornu un gaidu diskusiju - sievietes, vīrieši, bērni, melnie un baltie, minoritātes, komunisti, fašisti utt. Par tiesību vienlīdzību un nevienlīdzību.

     [+] [-]

, 2019-08-14 18:11, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Bābām totāli aizgājis ciet. Viss dēļ R-eiropas un Z-amerikas plaukstošā feminisma.
Vai tu zini kas ir feminisms.Vismaz jaunai paaudzei cenšos precīzi izskaidrot feminisma būtību , jo par feminismu sabiedrībā izveidojies pilnīgi nepareizs priekšstats. Es kā vīrietis arī aizstāvu feminsima idejas , tikai īstās feminisma idejas nevis tās ko daļa cenšas mums pasniegt kā īstās.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-14 18:15, pirms 5 gadiem
mūsu "spēlētājām" pat būtu pašām jāpiemaksā, par iespēju parādīties laukumā.. kaut gan futisti- vīri arī jau vairs nav tālu no tā

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 18:16, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Bābām totāli aizgājis ciet. Viss dēļ R-eiropas un Z-amerikas plaukstošā feminisma.
Feminisms plauka pirms 50 gadiem. Šobrīd plaukst, kas pavisam cits.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-14 18:31, pirms 5 gadiem
Varavīksnes gājeji arī plaukst plašumā un pieprasa lielaku uzmanibu

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 18:43, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Jau paņēmu popkornu un gaidu diskusiju - sievietes, vīrieši, bērni, melnie un baltie, minoritātes, komunisti, fašisti utt. Par tiesību vienlīdzību un nevienlīdzību.
Funi, kādi ir tavi uzskati tieši par algas vienlīdzību sieviešu un vīriešu sportā?
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
Slēpts komentārs: Real Rebel

  -4 [+] [-]

, 2019-08-14 18:51, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Visu laiku maļ vienu un to pašu uz riņķi. Jebkurš cilvēks, kurš spēj normāli funkcionēt, saprot, ka šim kungam ir taisnība.
Vispār jau koks ar diviem galiem. Klubu sakarā varētu piekrist, bet ne izlases sakarā

     [+] [-]

, 2019-08-14 19:06, pirms 5 gadiem
Kā ir ar to atalgojumu? Varbūt labāk es skatos sieviešu bikini pludmales volejbolā ne vīriešu šortus? Nevaru iedomāties mākslas vingrošanu vīriešu izpildījumā (lentīšu vicināšana, bumbiņu gracioza mētāšana utml. un vēl stringos).
Un kādai jaunai kustībai būtu jāsākas par senioru tiesībām, ja es viņus palaidīšu durvīs pa priekšu? (P.s. Viņi jau tā tik noniecināti ar iespēju tikt algotā darbā.)

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 19:10, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kā ir ar to atalgojumu? Varbūt labāk es skatos sieviešu bikini pludmales volejbolā ne vīriešu šortus? Nevaru iedomāties mākslas vingrošanu vīriešu izpildījumā (lentīšu vicināšana, bumbiņu gracioza mētāšana utml. un vēl stringos).
Un kādai jaunai kustībai būtu jāsākas par senioru tiesībām, ja es viņus palaidīšu durvīs pa priekšu? (P.s. Viņi jau tā tik noniecināti ar iespēju tikt algotā darbā.)
Lūdzu, ja vairāk cilvēki skatīsies sieviešu voļuku, tad arī pieaugs naudas balvas viņām, salīdzinot ar večiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 19:28, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Funi, kādi ir tavi uzskati tieši par algas vienlīdzību sieviešu un vīriešu sportā?
Sports ļoti lielā mērā ir bizness un uzskatu ka sporta veidos kur popularitātes ziņā vīrieši pamatīgi apsteidz daiļo dzinumu , vīriešiem arī jāsaņme vairāk. Piemēram futbolā vai hokejā, bet basketbols, vieglatlētika , teniss utt. ir jādomā par vienlīdzīgākām samaksām.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 19:39, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Sports ļoti lielā mērā ir bizness un uzskatu ka sporta veidos kur popularitātes ziņā vīrieši pamatīgi apsteidz daiļo dzinumu , vīriešiem arī jāsaņme vairāk. Piemēram futbolā vai hokejā, bet basketbols, vieglatlētika , teniss utt. ir jādomā par vienlīdzīgākām samaksām.
Pašām sievietēm ir vairāk jāiet un jāatbalsta sieviešu sports, tad arī būs lielāki ieņēmumi.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-14 19:52, pirms 5 gadiem
Ja jau cīnamies par līdztesību un vienlīdzību (kā komunismā), tad es arī gribu pelnīt tikpat cik futbolisti! Tiek parkāptas Manas tiesības, jptm!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 20:44, pirms 5 gadiem
Tā jau ir saknē nepareiza pieeja, ka sieviešu atalgojumam ir jābūt tāda pašam kā vīriešu. Tur nav nekāda sakara.

Atalgojumam ir jābūt atbilstoši padarītajam un nopelnītajam. Ja sieviešu sports kā tāds spēj izdomāt risinājumus, lai to skatītos tikpat daudz kā veču sportu, uz priekšu. Lai maksā kaut 2x vairāk! Tik, baidos, tie visi risinājumi izsauks nākošo kritiķu vētru, apvainojot visus seksismā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 10:08, pirms 5 gadiem
Ja runa par spēlēšanu izlasē, tad neredzu iemeslu sievietēm maksāt mazāk. Nu ja vispār maksā par tādu lietu.

Savukārt klubos nekāda vienlīdzība nebūs, jo tur ne jau dēļ dzimuma kādam maksā vairāk, bet gan dēļ meistarības, snieguma, imidža - un atbilstošās tirgus vērtības.