Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa izlase šogad varētu nepiedalīties Nāciju kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas motokrosa izlase šogad varētu nepiedalīties Nāciju kausā
Pauls Jonass ar līdzjutējiem
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Neskaidrās izlases līdera Paula Jonasa attieksmes un augsto izmaksu dēļ Latvijas motokrosa izlase šogad varētu nepiedalīties prestižajās Nāciju kausa sacensībās, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis.

Par motokrosa olimpiskajām spēlēm dēvētās sacensības šogad 7. oktobrī norisināsies Mičiganas štatā ASV. Ārpus Eiropas sacensības tiks aizvadītas pirmoreiz kopš 2010. gada, turklāt Latvijas izlase ir ļoti tuvu tam, lai pirmoreiz kopš 1999. gada Nāciju kausā nepiedalītos.

"Šobrīd to nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, jo ir neskaidrības gan par sastāvu, gan finansējumu," Lazdovskis atbildēja uz jautājumu vai Latvija sacensībās nepiedalīsies, nenoliedzot, ka sastāva ziņā neskaidrības ir par Latvijas motokrosa lielāko zvaigzni Paulu Jonasu. "Jāsaprot vai varam šo pasākumu atļauties, jo pat Dānija paziņojusi, ka augsto izmaksu dēļ šogad nepiedalīsies. Turklāt šī Motokrosa federācijai nav vienīgā izlase, jo jāuztur arī spīdveja, blakusvāģu, kvadriciklu un arī citas komandas. Esam vienīgais motorizētais sporta veids, kam jānodrošina izlases, turklāt pretēji olimpiskajiem veidiem nesaņemam finansējumu no valsts, līdz ar to tam jāmeklē privāto sponsoru finansējums. Parasti šīs sacensības notiek Eiropā, bet ASV izmaksas būs kārtu lielākas. Ja Nāciju kauss notiktu Eiropā, nebūtu jautājumu."

Kā pauž Lazdovskis, Jonasa puse šobrīd par dalību Nāciju kausā nesaka ne jā, ne nē. "Līdz pasaules čempionāta beigām vēl ir pieci posmi un saprotams, ka viņiem jākoncentrējas uz tiem. Visiem ir labā atmiņā, kas notika 2016. gadā pāris posmus pirms sezonas beigām," saka Lazdovskis. "Tomēr līdz ar to, kamēr nav skaidrs sastāvs, nevaram pasūtīt biļetes. Domājams, ka divu nedēļu laikā situācija būs skaidra."

Pagājušā gada pasaules čempions MX2 klasē Jonass arī šo sezonu sāka pārliecinoši, uzvarot pirmajos sešos braucienos, tomēr pēdējos posmos viņš piedzīvojis vairākas neveiksmes un pašlaik čempionāta kopvērtējumā ir otrais, par 28 punktiem atpaliekot no sava komandas biedra KTM rūpnīcā Horhes Prado. Šosezon jau aizvadīti 15 no 20 pasaules čempionāta etapiem, Jonasam pie punktiem tiekot katrā no 30 braucieniem.

Pērn Lielbritānijā Latvijas izlase, ko pārstāvēja Kristers Drevinskis, Kārlis Sabulis un Toms Macuks kvalifikācijā ieņēma 22. vietu starp 38 izlasēm, bet pēc tam pamatsacensībām nespēja kvalificēties arī caur B finālu. Pērn Jonass Latvijas izlasei nepalīdzēja, lai uzreiz pēc sezonas sāktu atpūtu, jo pirms tam iepriekšējās sezonās viņš vairākkārt bija guvis smadzeņu satricinājumus. Līdz šim vienīgo reizi Jonass pilnvērtīgi Nāciju kausā startējis 2014. gadā, kad Ķeguma trasē palīdzēja Latvijai izcīnīt ļoti augsto, 12.vietu. Nākamajā gadā Jonass palīdzēja Latvijai kvalificēties A finālam, tomēr nākamajā dienā viņš pēc treniņā piedzīvota kritiena vairs sacensībās uz starta neizgāja. Tā arī ir līdz šim pēdējā reize, kad Latvija tikusi A finālā.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968. gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992. gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11. vietu, bet kopš tā laika vienīgo reizi sacensībās nav piedalījusies 1999. gadā, kad objektīvu apstākļu dēļ nevarēja atļauties aizbraukt uz Brazīliju.

     [+] [-]

, 2018-08-14 15:21, pirms 6 gadiem
Skumji ja nevar uz sezonas galveno startu aizbraukt..

     [+] [-]

, 2018-08-14 15:46, pirms 6 gadiem
raivis77 rakstīja: Skumji ja nevar uz sezonas galveno startu aizbraukt..
Jā,bet ko darīt ja nav naudas..?

     [+] [-]

, 2018-08-14 16:20, pirms 6 gadiem
Stulbi, visu sezonu gaidi, un divus mēnešus pirms pasaka, ka laikam nebūs... Meklējam finansējumu, kaut ziedojumus vācam, nolieciet kastīti katrā LV čempja posmā. Kas ar starptautisko federāciju?
Tie ir sezonas svarīgākie mači, ja Jonass domā nepiedalīties, tad pilnīgi vienalga vai izcīna titulu, vai nē, nulle interese par viņu tad. Nu nav mums sūdīgi džeki, kas varētu braukt viņa vietā.

     [+] [-]

, 2018-08-14 16:43, pirms 6 gadiem
Un kuri tad tie būtu, kurus pa 50 štukām būtu vērts vest cīnīties par 20+ vietu?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-14 16:58, pirms 6 gadiem
Jonass, Sabulis un Karro noteikt iekļūtu top 20. Bet, ja Jonass nepiedalās, perspektīvas sūdīgas.

     [+] [-]

, 2018-08-14 19:09, pirms 6 gadiem
rodgerz rakstīja: Jonass, Sabulis un Karro noteikt iekļūtu top 20. Bet, ja Jonass nepiedalās, perspektīvas sūdīgas.
Domaaju tada sastavaa nav nereaals arii top 10, ja nebrauc Jonass skaidrs, ka Macuks butu realakais!
Jonass, ja brauc mx2 tad vel variants ir Karro,Jonass,Macuks.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-14 19:53, pirms 6 gadiem
Ja Jonass nebrauc var sūtīt Sabuli MX2 Karro MXGP Macuku Open, un lai mauc džeki, par finālu cīnītos un būtu interese skatīties.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-14 21:00, pirms 6 gadiem
tikums rakstīja: Ja Jonass nebrauc var sūtīt Sabuli MX2 Karro MXGP Macuku Open, un lai mauc džeki, par finālu cīnītos un būtu interese skatīties.
tā interese paskatīties tikai maksātu apmēram 1/2 no federācijas gada budžeta. Un pievienotās vērtības nav gandrīz nekādas...

     [+] [-]

, 2018-08-14 21:17, pirms 6 gadiem
Sķiet, ka visi tikai komentē, bet nesaprot par ko!! fjodorovs Jums visu pateica!!! Nu nav jēgas ja arī to naudu salasītu, labāk to naudu būtu ieguldīt LV čempī!!!

     [+] [-]

, 2018-08-14 21:20, pirms 6 gadiem
tikums rakstīja: Stulbi, visu sezonu gaidi, un divus mēnešus pirms pasaka, ka laikam nebūs... Meklējam finansējumu, kaut ziedojumus vācam, nolieciet kastīti katrā LV čempja posmā. Kas ar starptautisko federāciju?
Tie ir sezonas svarīgākie mači, ja Jonass domā nepiedalīties, tad pilnīgi vienalga vai izcīna titulu, vai nē, nulle interese par viņu tad. Nu nav mums sūdīgi džeki, kas varētu braukt viņa vietā.
Un Jūsu komentārs vispār unikāls. Ja Jonass redz negribēs, tad par viņu būs interese turpmāk 0. Tas no stāsta atņēma koņču esmu apvainojies!! Bērnu runas!!

     [+] [-]

, 2018-08-14 22:01, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Un Jūsu komentārs vispār unikāls. Ja Jonass redz negribēs, tad par viņu būs interese turpmāk 0. Tas no stāsta atņēma koņču esmu apvainojies!! Bērnu runas!!
Jonass saak iet Bartula pedaas

  -1 [+] [-]

, 2018-08-15 08:54, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Un Jūsu komentārs vispār unikāls. Ja Jonass redz negribēs, tad par viņu būs interese turpmāk 0. Tas no stāsta atņēma koņču esmu apvainojies!! Bērnu runas!!
Kur problēma, tas ir mans komentārs un mans viedoklis, sekoju sportm jo džeki pārstāv savu valsti, un trases malā ir lv karogi. Ja pārstāv sevi tad tas ir privāts bizness, lūdzu sportojiet pelniet utt, es neskatos arī, kā Lauma šuj apenes un pelna naudu.

     [+] [-]

, 2018-08-17 11:21, pirms 6 gadiem
fjodorovs rakstīja: tā interese paskatīties tikai maksātu apmēram 1/2 no federācijas gada budžeta. Un pievienotās vērtības nav gandrīz nekādas...
Tad es teikšu tā - visam Latvijas motokrosam nav nekāda pievienotā vērtība un to bodi ir jātaisa ciet. Vieni vienīgi tēriņi, lielākajai daļai - puse no ģimenes utt. budžeta

     [+] [-]

, 2018-08-17 13:36, pirms 6 gadiem
Zinu to, kad nauda atrastos ja būtu skaidrs, ka Pauls piedalīsies, un Karro arī būtu gatavs braukt ja Pauls piedalītos.... Bet saprotam to ja Pauls kādu iemeslu dēļ netiek, Karro skaidrs kad tad nepiedalīsies un tad ir skaidrs kad izlasi nav vērts sūtīt un izmest tādu naudu krustiņa pēc