Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jūlija beigās Latvijas labākie tenisisti Tallinā cīnīsies pret igauņiem

Andrejs Siliņš

Jūlija beigās Latvijas labākie tenisisti Tallinā cīnīsies pret igauņiem
Ernests Gulbis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

29. un 30. jūlijā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā “Tondi” tenisa centrā notiekošajā “Merks Cup” Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstē tenisā piedalīsies labākie Latvijas tenisa meistari: Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kā arī Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš.

Ideja par šāda turnīra organizēšanu radusies jau 2018. gadā, kad to varētu pieskaņot Latvijas simtgades svinībām, tomēr gan jau tā saspringtais simtgades notikumu grafiks, gan aktīva tenisa sezonas norise nav ļāvusi īstenot ideju. Šobrīd, kad sporta pasaulē, tostarp tenisā, notikumu koronavīrusa pandēmijas dēļ kļuvis ievērojami mazāk, ideju izdevies pārvērst realitātē.

"Mums ir gods uzņemt šādu vēsturisku turnīru. Kas līdzīgs Tallinā notika pirms teju 50 gadiem," preses konferencē sacīja Tallinas pilsētas pašvaldības vadītājs Mihails Kelvarts. "Lai gan kartē esam mazas valstis, mūsu labākie tenisisti ar savu sniegumu regulāri tās padara lielākas."

Latviju turnīrā pārstāvēs mūsu labākās tenisistes Aļona Ostapenko (WTA 41.) un Anastasija Sevastova (WTA 43.), kā arī Latvijas pirmā rakete vīriem Ernests Gulbis (ATP 162.) un uzlecošā zvaigzne Kārlis Ozoliņš (ATP Junioru rangā 6.). Savukārt Igaunijas krāsas turnīrā pārstāvēs Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaja Kanepi (WTA 99.), Jurgens Zops (ATP 538.) un Vladimirs Ivanovs (ATP 733.).

Turnīrā tiks aizvadītas 11 spēles: astoņas vienspēles, divas klasiskās dubultspēles un viena jauktā dubultspēle. Biļetes uz turnīru no trešdienas varēs iegādāties "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās, bet Latvijā spēles tiešraidē demonstrēs televīzijas kanāls "Best4SportTV".

Preses konference, kas norisinājās klātienē Rīgā "Grand Hotel Kempinski" un attālināti arī Tallinā, piedalījās visi turnīra dalībnieki, izņemot Sevastovu. Anastasija šodien aizvada spēli paraugturnīrā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, bet pēc divām nedēļām Tallinā būs ierindā. Iepriekšējās nedēļās Sevastova un Ostapenko kopā trenējušās Liepājā. Turnīram Tallinā nebūs balvu fona, taču spēlētājiem par dalību tajā pienākšoties prēmijas.

"Merks Cup" spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
29.07.11:00Ivanovs - Ozoliņš
Kontaveita - Sevastova
Gulbis/Ozoliņš - Zops/Ivanovs
Kanepi - Ostapenko
Zops - Gulbis
30.07.11:00Kanepi - Sevastova
Zops - Ozoliņš
Ostapenko/Sevastova - Kontaveita/Kanepi
Gulbis - Ivanovs
Kontaveita - Ostapenko

     [+] [-]

, 2020-07-14 17:29, pirms 4 gadiem
Normāls tusiņš!
Būtu ziemā, aizbrauktu.

     [+] [-]

, 2020-07-29 09:37, pirms 4 gadiem
Šodien turnīram jāsākas,nav nekādu ziņu vai tas notiks. Man tas liekas nesaprotami.