Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pilskalnu folkreisa un autokrosa supervīkendam apstiprināti supersastāvi

Juris Grīns
Juris Grīns

Pilskalnu folkreisa un autokrosa supervīkendam apstiprināti supersastāvi
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Lai cik trauksmains laiks būtu gan autosportā, gan sadzīvē, Pilskalnu sacīkstes dalībnieku sastāvi ir ļoti cienījami. Šova pietiks gan sestdien, gan svētdien.

Tiem, kuri uzreiz gatavojas apstrīdēt virsrakstā minēto “supersastāvu” – jā, vienmēr gribas un vajag daudz vairāk visās klasēs, Baltijas kauss Open 4500 un Buggy 1600 ir izgāzies, Latvijas 1600 nerealizēja plānu savākt kvorumu. Taču, ja godīgi, līdzīgs liktenis šķita pie apvāršņa arī citām klasēm, taču tās ir labi sakopušās.

Sestdien patiesībā viss skaidrs – gan Folkreisā, gan divās Krosa komisijas kausa klasēs ir daudz braucēju, cīņas būs. Folkreisa kolektīvs no 30 braucējiem Priekulē izaudzis līdz 44 sportistiem Pilskalnos, lai gan laiks brūču sakopšanai pēc kūleņu sacīkstes ir tikai nedēļa. Īpašs gandarījums par Junioru kausu un debitantiem: Junioru ieskaitē astoņi pieteikumi, bet šā gada debitanti Folkreisā – 11.

Svētdien Latvijas čempionāts un Baltijas kauss. Sākumā par slikto: Latvijas čempionāta 1600 klasē četri pieteikumi, lai gan klase varētu būt bijusi ļoti tuvu arī vajadzīgajam septiņu mašīnu kvorumam. Jānis Nikels paliek garāžā ar jaunu auto, Jānis Balodis ar Opel Tigra startēs sestdien Krosa komisijas kausā…

Sapnis par spēcīgu Open 4500 klasi izsapņots gada laikā – pērn debitējusī Baltijas kausa ieskaite, šķiet, norakstīta. Sarakstā ir tikai Jānis Veģeris ar Audi, bet no lietuviešu plašā pulka nav neviena pieteikuma. Sarūgtina arī Buggy 1600 klase, kurā ziemas ziņas par jauniem un atgriezties gataviem braucējiem šķita vairāk nekā optimistiskas, taču realitātē šobrīd klasē nav kvoruma, un ir tikai viens Latvijas braucējs Justs Grencis. Bēdīgi sanācis arī Baltijas D12 – tikai viens Igaunijas braucējs pret trim mūsējiem. Klasei, kurai šogad atjaunots Baltijas kauss, bija jācenšas sevi vairāk pierādīt. Un, šķiet, būsim reāli – igauņiem Baltijas kauss šķiet svarīgs tikai tik ilgi, kamēr tas notiek pašu mājās. Respektīvi, arī šajā klasē Baltijas ideja ir izgāzusies.

Tagad par labo un lielisko

Protams, kroņa numurs būs Latvijas čempionāta 2000 Super klase, kurā šobrīd ir 13 pieteikumu, plus no 1600 klases nāks klāt Arnis Odiņš, Jānis Nagla un Ģirts Kuzmanis, 16 dalībnieki. Lieliski, vislielākās uzslavas braucējiem par šādu kolektīvu, un uzvarētājs jau ir katrs šīs klases pārstāvis, vienalga, kā veiksies trasē.

Līdzīgas uzslavas pelnījusi Open 2500 kategorija. Vēl pirms pāris nedēļām spriedām, vai vispār iespējams septiņu auto kvorums, bet šobrīd pieteikumos deviņi vīri. Bez iepriekš minētajiem septiņiem pārsteigums no Arvila Bērziņa, kurš trasē vedīs savu Toyota MR2, arī pēdējā brīdī uzziedējušais pērnais čempions Armands Plūme uzlicis sulīgu odziņu uz Open kūciņas!

Deviņi braucēji arī VAZ Klasika, kura gadiem ilgi prot noturēt stabilu, cienījamu dalībnieku skaitu. Astoņi braucēji Mini bagiju klasē. Tiesa, fakts, ka tikai trīs no tiem ir latviešu puikas, nesajūsmina. Taču cīņa būs!

Latvijas autokrosa Xtreme klase, kas ir pārdēvētā B600, ar igauņu palīdzību sasniegusi kvorumu, turklāt divi sportisti arī jaunajā Xtreme Junior ieskaitē – Eiropas sacīkstes pieredzējušais Kristiāns Grencis un Raivo Jānis Beierbahs, brālis Xtreme favorītei Montai.

Labs sastāvs arī Baltijas B6000 kausa klasē, turklāt ieskaitē pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis, jo latviešiem un igauņiem pievienojas Audrjuss Pilipavičs. Četri Latvijas braucēji – Jānis Kozlovskis, Ainārs Ramats, Intars Bališevs un Igors Sima.

Skaidrs, ka ideālā pasaulē visus skaitļus klašu dalībnieku skaitā gribas lielākus. Taču, ja atmetam šādas pārdomas, Pilskalnu supervīkends būs lielisks! Un jāatceras, ka tas viss pavisam jaunā ietērpā – ar jaunu braukšanas sistēmu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv