Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lenards: "Izbaudīšu svinības un par savu nākotni domāšu pēc tam"

Rolands Eliņš

Lenards: "Izbaudīšu svinības un par savu nākotni domāšu pēc tam"
Kavai Lenards. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Kavai Lenards jau savā pirmajā sezonā Toronto “Raptors” sastāvā sarūpēja Kanādas komandai NBA čempiones titulu, taču var izrādīties, ka tā būs viņa vienīgā sezona “Raptors” rindās. Pēc finālsērijas beigām Lenards medijiem norādīja, ka šobrīd par savu nākotni nedomā un attiecīgi neko publiski nestāstīs.

Kavai Lenards šonakt kļuva par pirmo basketbolistu NBA vēsturē, kurš atzīts par finālsērijas MVP, pārstāvot divu dažādu konferenču komandas – iepriekš viņš šo titulu izpelnījās 2014. gadā kopā ar Sanantonio “Spurs”. Tieši no “Spurs” komandas Lenards ieradās Toronto, un, lai arī sākotnēji par šo maiņu nebija sajūsmā, viņam pietika ar vienu sezonu, lai atvestu čempionu kausu pie “Raptors”.

“Es vienkārši smagi strādāju un biju nospraudis sev mērķi,” pēc spēles teica Lenards. “Atnācu uz jaunu komandu otrā Amerikas krastā, taču mērķis un attieksme šeit bija tāda pati kā man proti, iegūt titulu. Un tā ir lieta, kuras dēļ es spēlēju basketbolu, tā ir lieta, kuras dēļ trenējos visu vasaru un visu sezonu. Esmu priecīgs, ka mans darbs attaisnojās.”

Lenardam līdz 26. jūnijam ir iespēja izmantot spēlētāja opciju un pagarināt pašreizējo līgumu uz nākamo sezonu, kas viņam garantētu 21.3 miljonu dolāru lielu algu. Taču praktiski droši, ka viņš to nedarīs un kļūs par brīvo aģentu, jo tad, lai ar kuru komandu viņš noslēgtu jaunu līgumu, Lenards nākamajā sezonā varētu saņemt vismaz 33 miljonus.

Lenardam būs iespēja noslēgt piecu gadu līgumu ar “Raptors” par 190 miljoniem vai 140 miljonu līgumu uz četriem gadiem ar jebkuru citu komandu. ASV medijos bieži ticis piesaukts Losandželosas “Lakers” variants, taču maksimālo līgumu šovasar būs spējīgas piedāvāt vairākas komandas. Pastāv gan arī iespēja, ka Lenards sekos Durenta pēdās un noslēgs īstermiņa līgumu, panākot, ka 2021. gada vasarā viņš atkal ir brīvais aģents. Tobrīd Lenardam būtu desmit sezonu pieredze NBA un saskaņā ar līgas noteikumiem viņš pretendētu uz jau daudz lielāku līgumu.

Pats spēlētājs gan no jebkādiem mājieniem par savu nākotni izvairījās: “Šobrīd es izbaudīšu svinības kopā ar komandas biedriem un treneriem, bet par savu nākotni domāšu vēlāk.”

“Raptors” treneris Niks Nērss, kurš arī šajā pozīcijā ir tikai pirmo sezonu, tikmēr norādīja uz savu veiksmi: “Nav nekādu šaubu, ka labākā lieta, kas ar mani notikusi, ir tas, ka kaut kādā veidā nonācu tieši uz šī komandas soliņa, no kura varu vērot Lenarda spēli klātienē. Tas ir patiešām lieliski.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -4 [+] [-]

, 2019-06-14 10:15, pirms 5 gadiem
Tas ir pavisam skaidrs, ka šī bija vienīgā un pedēja sezona viņam Raptors.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 10:31, pirms 5 gadiem
Stulbs jautājums, jo bija brīdī pēc spēles, kad Lenardam pasniedza MVP balvu un komanda priecājās par tikko izcīnīto titulu uz postamenta. Kādā sakarā..

     [+] [-]

, 2019-06-14 10:43, pirms 5 gadiem
DainisU rakstīja: Stulbs jautājums, jo bija brīdī pēc spēles, kad Lenardam pasniedza MVP balvu un komanda priecājās par tikko izcīnīto titulu uz postamenta. Kādā sakarā..
Vienā vārda Amerika. Grib uzzināt ātrāk Kawhi viedokli.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 11:32, pirms 5 gadiem
Jāa, jautājums bija vareni stulbs, džeks tikko paņēmis balvu un jau prasa kur spēlesi nākamgad.

     [+] [-]

, 2019-06-14 11:37, pirms 5 gadiem
Uz BULLS!

     [+] [-]

, 2019-06-14 11:46, pirms 5 gadiem
Lenards sagaīds jaunu max ligumu un paliks paliks torronto vienozīmigi