Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis Halles kvalifikācijā tiksies ar šajā turnīrā uzvarēto Stahovski

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis Halles kvalifikācijā tiksies ar šajā turnīrā uzvarēto Stahovski
Ernests Gulbis. Foto: EPA/Scanpix

Ernests Gulbis (ATP 90.) sestdien sāks Halles ATP 500 turnīra kvalifikāciju, kur pirmajā mačā tiksies ar Ukrainas tenisistu Serhiju Stahovski (ATP 121.).

Gulbim Hallē pamatturnīros ir 2-3 bilance, vienu no savām divām uzvarām šajā zālāja seguma turnīrā Vācijā gūstot pret savu rītdienas pretinieku Stahovski, kuru viņš 2015. gadā uzvarēja 1. kārtas mačā ar 6:4, 7:6(3).

Rīt abiem būs sezonas otrā tikšanās, arī pirmā bija ATP 500 turnīra kvalifikācijā, kad Gulbis Stahovski 9. februārī ar 6:3, 6:4 uzvarēja Roterdamā. Ernestam savstarpējos mačos liels 7-3 pārsvars, bet uz ukrainim ērtākā zālāja seguma ir neizšķirts 1-1. Stahovskis uzvarēja 2014. gadā Vimbldonā ar 6:4, 6:3, 7:6(5).

Gulbis kopš Stahovska pieveikšanas pirms četriem mēnešiem Roterdamā uzvarējis tikai divos mačos (2-14). Savukārt Stahovskis zaudējis četros no pēdējiem mačiem un pagājušās nedēļas nogalē nespēja kvalificēties Štutgartes ATP 250 turnīram, zaudējot kvalifikācijas 2. kārtā.

Gulbis un Stahovskis rīt spēlēs otrajā mačā no plkst. 12:00. Ernests uzvaras gadījumā svētdien kvalifikācijas finālā tiksies ar Itālijas tenisistu Lorenco Sonego (#76) vai vācieti Matiasu Bahingeru (#119).

Hallē iepriekš plānoto piecu Top 10 spēlētāju vietā spēlēs trīs – Rodžers Federers, Aleksandrs Zverevs un Karens Hačanovs. Labās rokas savainojuma dēļ no turnīra izstājās traumatiskais Kei Nišikori, bet noguruma dēļ uz Vāciju nebrauks "French Open" finālists Dominiks Tīms.