Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Eksperti: Latvijas konkurentes Krievija un Beļģija kvalificēsies Pasaules kausam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eksperti: Latvijas konkurentes Krievija un Beļģija kvalificēsies Pasaules kausam
Beļģijas centra spēlētāja Emma Mēsemana
Foto: fiba.com

Piektdien, 16. jūnijā, Čehijas pilsētās Prāgā un Hradeckrālovē sāksies 36. Eiropas meistarsacīkstes basketbolā sievietēm. Pirms turnīra sākuma FIBA eksperti prognozēja, kurām komandām veiksies vislabāk.

Savu viedokli pauda četri basketbola apskatnieki – trīs briti un viens amerikānis. Viņu vidū ir FIBA sieviešu basketbola eksperts Pols Nīlsens (Paul Nielsen), bijušais Lielbritānijas valstsvienības galvenais treneris, pašlaik komentētājs Marks Klārks (Mark Clark), Čehijā iepriecējies sieviešu basketbola žurnālists Dens Keisijs (Dan Casey) un FIBA vecākais žurnālists Džefs Teilors (Jeff Taylor).

Visi četri eksperti prognozē Spānijas uzvaru. Dens Keisijs uzskaita dienvidnieču priekšrocības. "Spānija pēc vēsturiskā Rio sudraba atrodas viļņa virsotnē. Neticami "dziļa" komanda ar izciliem talantiem visās pozīcijās, ieskaitot Sančo Litlas atgriešanos priekšējās līnijā."

Spāņu rindās spēlē visvairāk MVP pretendentu. Nīlsens un Keisijs domā, ka sekmīga snieguma gadījumā uz balvu kandidēs universālā aizsardze Alba Torensa, Marks Klārks augstu vērtē Litlas izredzes, savukārt Džefs Teilors izceļ aukstasinīgo aizsardzi Annu Krusu.

Neskaitot spānietes, par turnīra vērtīgākās spēlētājas balvu – ekspertu skatījumā – var pacīnīties Marija Vadejeva (Krievija), Soņa Petroviča un Ana Daboviča (Serbija), kā arī Marina Johanesa no Francijas. Nīlsens pieļauj, ka Johanesa var "paveikt neiespējamo" – kļūt par MVP debijas turnīrā.

Eiropas čempionāta dalībnieces cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņu Spānijā. Ņemot vērā, ka spāņu finišs ārpus “Top 5” izskatās neticams, paredzams, ka nākamgad uz Pireneju pussalu varēs braukt arī sestās vietas īpašnieces.

Visi eksperti domā, ka Pasaules kausa izcīņai kvalificēsies Francija, Krievija un Beļģija – komandas , kas atrodas Latvijas "zarā", turklāt otrā un trešā atrodas vienā grupā ar sarkanbaltsarkanajām. Nīlsens, Keisijs un Teilors uzskata, ka pie atlikušajām divām ceļazīmēm tiks Serbija (vēl viena Prāgas "zara" dalībniece) un Itālija. Klārka prognoze ir drosmīgāka – viņš prognozē Turcijas un Ukrainas kvalificēšanos.

Latvijas valstsvienība turnīru sāks 16. jūnijā plkst. 16:00, sacenšoties pret Krieviju. Nākamās spēles paredzētas pret Melnkalni (17. jūnijā plkst. 13:30) un Beļģiju (19. jūnijā plkst. 13:30). Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt otrās un trešās vietas īpašnieces tiksies ar C grupas (Francija, Serbija, Slovēnija, Grieķija) otro un trešo spēcīgāko komandu.

Izmantotie resursi:
The experts: Who will win FIBA EuroBasket Women...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-06-14 23:54, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Gaidu Māra Novicka pērles
fu,labāk nevajag..

     [+] [-]

, 2017-06-15 09:56, pirms 7 gadiem
Vai tiešām Sportacentrs par godu šim pasākumam nesarīkos konkursiņu?!? Gaidām!!

     [+] [-]

, 2017-06-15 10:40, pirms 7 gadiem
Eksperti? Bez huļika nemaz neņemiet mutē šādus vārdus