Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pandēmijas laikā priekšlaicīgi šķiras no NBA spēlējušā Dileinija

Agris Suveizda

"Barcelona" pandēmijas laikā priekšlaicīgi šķiras no NBA spēlējušā Dileinija
Malkolms Dileinijs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas basketbola čempionāta līdere "Barcelona", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits, pavēstījusi par sadarbības izbeigšanu ar amerikāņu saspēles vadītāju Malkomu Dileiniju, kura līgums būtu beidzies 30. jūnijā.

"Barcelona" iepriekšējā starpsezonā veica iespaidīgāko bruņošanos Eiropas basketbolā, un komplektācijas procesa beigās viena gada līgums tika parakstīts arī ar Dileiniju. Eirolīgā viņš bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Lielākoties spēli sākot uz rezervistu soliņu, Dileinijs vidēji 22 minūtēs un 28 sekundēs guva 10,2 punktus, izdarīja 4,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

"Barcelona" Eirolīgas tabulā ar bilanci 22-6 ieņem trešo vietu, un rezultatīvāki par Dileiniju bija Nikola Mirotičs (19,0) un Korijs Higinss (12,4). Interesanti, ka ACB līgā Dileinija statistika bija teju identiska – vidēji spēlētas 22 minūtes un 28 sekundes un gūti 10,3 punkti. Tāpat viņa rēķinā bija 3,6 rezultatīvas piespēles un 1,8 atlēkušās bumbas.

Dileinijs, kuram martā apritēja 31 gads, lielāko daļu karjeras ir pavadījis Eiropā, taču viņš ir spēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā, no 2016. līdz 2018. gada pārstāvot Atlantas "Hawks". Sācis piecas no 127 spēlēm, Dileinijs vidēji 17,8 minūtēs tika pie 5,7 punktiem un 2,8 rezultatīvām piespēlēm. Pirms došanās uz Barselonu viņš spēlēja Ķīnā, bet pirms NBA spēlēja Francijā, Ukrainā (Ainara Bagatska vadītajā "Budivelnyk"), Vācijā un Krievijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...