Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Neits Diazs un Fergusons atgriežas, Holovejs nākamo cīņu aizvadīs pret Edgaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Neits Diazs un Fergusons atgriežas, Holovejs nākamo cīņu aizvadīs pret Edgaru
Neits Diazs ierastajā stilā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

UFC oficiāli izziņojusi jaunumus par divu UFC zvaigžņu Neita Diaza (19-11) un Tonija Fergusona (24-3) atgriešanos cīņu apritē. Tikmēr ESPN ziņo, ka pusvieglā svara čempions Makss Holovejs (20-4) titulu aizstāvēs pret veterānu Frenkiju Edgaru (23-6-1).

Neits Diazs [Nate Diaz] lielāku slavu iemantoja cīņās ar UFC lielāko zvaigzni Konoru Makgregoru (21-4). Pirmajā abu tikšanās reizē 2016. gada martā Diazs pārsteidza teju visus, pieveicot Makgregoru otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu. Gan abu cīņa astoņstūrī, gan arī verbālie dueļi preses konferencēs izraisīja milzīgu ažiotāžu un ienesa kaudzi naudas UFC maciņā, kas bija gana spēcīgi argumenti, lai jau dažus mēnešus vēlāk tiktu aizvadīts revanšs.

''UFC 202'' šova galvenā cīņa ievilkās veselu piecu raundu garumā, un šoreiz tiesneši uzvaru pēc punktiem piešķīra Makgregoram. 2016. gada 20. augusts arī ir Diaza pēdējā cīņa UFC līdz šim. Amerikānis gan bija gatavs atgriezties pagājušā gada novembrī, tomēr viņa pretinieks, šā brīža pagaidu čempions vieglajā svarā Dastins Porjē (25-5) neilgi pirms cīņas guva savainojumu un bija spiests izstāties.

Par Diaza nākamo pretinieku kļuvis bijušais UFC čempions vieglā svara divīzijā Entonijs Petiss [Anthony Pettis] (22-8). UFC nupat oficiāli izziņoja, ka duelis norisināsies 17. augustā Anaheimā šova ''UFC 241'' ietvaros. Sagaidāms, ka Diaza un Petisa cīņa būs šova otrs galvenais mačs pēc smagsvaru titulcīņas. Interesanti, ka cīņa notiks pusvieglā svara divīzijā, kur lielāka pieredze ir Diazam.

Petiss šajā svara kategorijā līdz šim aizvadījis tikai vienu cīņu. Pirms diviem mēnešiem Petiss izcīnīja savu 22. uzvaru karjerā, kad otrajā raundā ar lielisku sitienu nokautēja bijušo UFC titula pretendentu Stīvenu Tompsonu (14-4-1). Jau piecus gadus Petiss nav spējis izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet pāriešana uz citu svara kategoriju varbūt dos 32 gadus vecajam amerikānim jaunu atspērienu karjerā.

Pirms cīņas ar Tompsonu Petiss vēl vieglā svara kategorijā piedzīvoja zaudējumu pret Toniju Fergusonu [Tony Ferguson], kurš šovasar atgriezīsies cīņu apritē ar dueli pret Donaldu Seronī (36-11) [Donald Cerrone]. 35 gadus vecais Fergusons, kurš ir viens no kolorītākajiem tēliem UFC un starp labākajiem cīkstoņiem neatkarīgi no svara kategorijas, tikai vienreiz kļuvis par UFC pagaidu čempionu, bet pie cīņas par pilnvērtīgo titulu tā arī vēl nav ticis.

Fergusona un Seronī duelis nozīmēts uz ''UFC 238'' šovu 8. jūnijā Čikāgā. Tonijam nācās izlaist šo posmu kopš oktobra bez cīņu prakses personīgu problēmu dēļ, kas, visticamāk, bija saistītas ar cīkstoņa mentālām problēmām. Fergusona sieva pat iesniedza policijā savam vīram aizliegumu tuvoties, tomēr tagad acīmredzot cīkstonis ticis galā ar visām likstām un atkal metīsies pakaļdzīšanā ilgi kārotajam titulam. UFC leģendai Seronī tikmēr tā būs otrā cīņa divu mēnešu laikā. Uzvarām bagātākais cīkstonis UFC vēsturē nupat maija sākumā piecu raundu cīņā pēc punktiem sakāva Elu Aikvintu (14-5-1).

27. jūlijā Edmontonā norisināsies cīņu šovs ''UFC 240'', un UFC izdevies panākt mutisku vienošanos par cīņu starp pusvieglā svara čempionu Maksu Holoveju [Max Holloway] un Frenkiju Edgaru [Frankie Edgar]. Līdz ar to vismaz kādu liku bez titulcīņas būs jāiztiek austrālietim Aleksandram Volkanovskim (20-1), kurš šobrīd iezīmējas kā pašreizējais divīzijas pirmais numurs.

Holovejs pēc divām pusvieglā svara titula aizstāvības cīņām izlēma ķerties klāt vēl lielākam lomam, kārojot pēc Habibam Nurmagomedovam (27-0) piederošā vieglā svara titula. Tomēr šī pakaļdzīšanās uz kādu laiku norimusi, jo aprīļa vidū Holovejs pēc punktiem piekāpās Dastinam Porjē cīņā par pagaidu titulu. Havajietim tas bija pirmais zaudējums kopš 2013. gada.

UFC veterānam Edgaram un Holovejam bija paredzēts cīnīties jau 2017. gada decembrī, tomēr ''UFC 218'' šovā plānotais duelis izjuka Frenkija traumas dēļ. Amerikānim šī būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, kad ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem tika pieveikts Kabs Svansons (25-11).

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2019-05-14 12:31, pirms 5 gadiem
Paldies,ka raksti,bet kaut kas pa vidu rakstā iztrūkst,apraujas teikums kkā nesakarīgi

     [+] [-]

, 2019-05-14 12:47, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Paldies,ka raksti,bet kaut kas pa vidu rakstā iztrūkst,apraujas teikums kkā nesakarīgi
"...būs šova otrs galvenais mačs pēc" DC un Miočiča otrās cīņas.

     [+] [-]

, 2019-05-14 12:47, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Paldies,ka raksti,bet kaut kas pa vidu rakstā iztrūkst,apraujas teikums kkā nesakarīgi
Labots.

     [+] [-]

, 2019-05-14 16:28, pirms 5 gadiem
Būs interesanta vasara UFC būros