Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko kritizē Gorkšu trenera jautājumā, kandidēs arī nākamajās vēlēšanās

Andrejs Siliņš

Ļašenko kritizē Gorkšu trenera jautājumā, kandidēs arī nākamajās vēlēšanās
Vadims Ļašenko un Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko izsūtījis publisku vēstuli, kurā cita starpā apstiprina, ka piedalīsies arī nākamajās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās 2020. gadā, kā arī kritizē nesen ievēlētā prezidenta Kaspara Gorkša nostāju Latvijas izlases trenera izvēles jautājumā.

Pārpublicējam Ļašenko vēstuli pilnā garumā:

"LFF prezidenta vēlēšanas ir aizvadītas, bet esmu pārliecināts, ka visas Latvijas futbolam tik ļoti nepieciešamās reformas netiks paveiktas, jo liela daļa no tām pat nebija iekļauta līdzšinējā LFF prezidenta programmā.

Tāpēc jau šodien varu teikt, ka kandidēšu nākamajās LFF prezidenta vēlēšanās, bet līdz vēlēšanām aktīvi piedalīšos, analizēšu un piedāvāšu savus risinājumus valsts futbola attīstībai.

Mans lēmums kandidēt aizvadītajās LFF prezidenta vēlēšanām bija rūpīgi izsvērts. Es izstrādāju detalizētu un šodienas realitātei piemērotāko vadītāja amata kandidāta futbola attīstības programmu. Pēc būtības, nekas nav mainījies – mans programmas piedāvājums ietver risinājumus kā īstermiņa, tā ilgtermiņa problēmām. Lai attīstītos, ir jāpieņem lēmumi. Mums ir jāmācās no pasaules labākās pieredzes, jāmāca mūsu bērni, treneri, tiesneši pēc labākajām programmām un jādod viņiem iespēja stažēties pasaules labākajos klubos, jāpilnveido infrastruktūra, īpašu uzmanību veltot sabalansētai reģionu attīstībai. Tas ir nopietns izaicinājums, tomēr tas ir izpildāms uzdevums.

Ir jāturpina izglītības programmas, semināri, tāpēc esmu gandarīts informēt, ka manis organizētā konferenču sērija “Futbola sarunas” turpināsies jau 2018. gada 2. jūnijā, kad notiks otrā konference par futbola treneru darbu. Aicinu tajā piedalīties ne vien futbola entuziastus, bet arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus.

Noslēgumā vien vēlos teikt, ka LFF prezidentam, ir jāspēj pieņemt lēmumu. “Par” vai “pret”, bet ir jābūt lēmumam, nevis neizteiksmīgai atturēšanās politikai. Īpaši runājot par tik nozīmīgu jautājumu kā Latvijas Nacionālās izlases treneris. Nespēja pieņemt lēmumu, turpinot “neiejaukšanās” politiku, ir pamats tai situācijai, kurā Latvijas futbols atrodas šodien. Uzskatu, ka LFF prezidents nedrīkst atturēties lēmumā par izlases trenera kandidatūru, kā to izdarīja Gorkšs. Prezidentam ir jāpieņem lēmums un jāspēj pieņemtais lēmums pamatot."

Ļašenko bija viens no trim kandidātiem uz LFF prezidenta krēslu aprīļa beigās notikušajās vēlēšanās. Tās beidzās jau pirmajā vēlēšanu kārtā, Kasparam Gorkšam savācot minimālo nepieciešamo balsu skaitu, lai uzreiz tiktu ievēlēts amatā. Gorkša prezidentūras termiņš noslēgsies 2020. gadā, kad paredzēts nākamās vēlēšanas.

 +19 [+] [-]

, 2018-05-14 14:06, pirms 6 gadiem
To programmu tu ļaļenko drīksti ieviest Taganrogā....
Un ja paņemtu līz starkovus,petrovus,ivanovus un t.t....tu būtu malacis....

     [+] [-]

, 2018-05-14 14:13, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: To programmu tu ļaļenko drīksti ieviest Taganrogā....
Un ja paņemtu līz starkovus,petrovus,ivanovus un t.t....tu būtu malacis....
Lai kandidē konkurence nekad par sliktu nav bijusi . Pagaidām Gorkšs turpina vecās vadības darbu un man pozitīvi tas neizskatās

 +11 [+] [-]

, 2018-05-14 14:16, pirms 6 gadiem
Vadim, zaudēt ir jāmāk. Pārējais -lirika. Ja lēmums tika pieņemts un treneris tika apstiprināts, par kādu “neiejaukšanās” politiku viņš runā. Tagad katrs Kaspara solis būs kā zem mikroskopa

 +14 [+] [-]

, 2018-05-14 14:25, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: To programmu tu ļaļenko drīksti ieviest Taganrogā....
Un ja paņemtu līz starkovus,petrovus,ivanovus un t.t....tu būtu malacis....
Galvenais lai paņem Žuku līdzi. Žuks - Latvijas futbola Ostaps Benders, kuram piemīt burvīga īpašība lietoto laukumu padarīt par jauno

 +19 [+] [-]

, 2018-05-14 14:32, pirms 6 gadiem
Ja jau tam Ļašenko tik ļoti rūp Latvijas futbola nākotne, kas traucēja iet koalīcijā ar Gorkšu pēc vēlēšanām? Metās kopā, glābju un pilnveido Latvijas futbola, ja patiešām rūp. Bet te izskatās pēc vienpersoniskas vēlmes tikt pie varas, teikšanas un lielās futbola naudas. Godīgi sakot, ņemot vērā, ka šīs bija ārkārtas vēlešanas, tad, manuprāt, bija jāliek tie divi kāt pie nākamajiem četriem, lai cilvēks dabū nostrādāt pilnu termiņi, un šitādi ļašenko nejauc ūdeni un gaisu.

 +17 [+] [-]

, 2018-05-14 14:35, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Ja jau tam Ļašenko tik ļoti rūp Latvijas futbola nākotne, kas traucēja iet koalīcijā ar Gorkšu pēc vēlēšanām? Metās kopā, glābju un pilnveido Latvijas futbola, ja patiešām rūp. Bet te izskatās pēc vienpersoniskas vēlmes tikt pie varas, teikšanas un lielās futbola naudas. Godīgi sakot, ņemot vērā, ka šīs bija ārkārtas vēlešanas, tad, manuprāt, bija jāliek tie divi kāt pie nākamajiem četriem, lai cilvēks dabū nostrādāt pilnu termiņi, un šitādi ļašenko nejauc ūdeni un gaisu.
pilnībā piekrītu. Tagad sēdēs opozīcijā un smirdinās gaisu. Kā jau īsts krievs.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-14 14:40, pirms 6 gadiem
Ir jāmāk zaudēt un acīmredzami, šis vīrelis to nemāk

 +10 [+] [-]

, 2018-05-14 14:53, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Ir jāmāk zaudēt un acīmredzami, šis vīrelis to nemāk
Ļašenko iespējams māk zaudēt, bet zem viņa ir tādi, kas nemāk zaudēt. Stumj un grūž viņu tagad gāzt ārā žulti. Tas jau skaidrs kā diena. Ļašenko ir par mīkstu, lai šādi pats uz savu galvu, ar pieri skrietu stabā.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 14:55, pirms 6 gadiem
bondža rakstīja: Ļašenko iespējams māk zaudēt, bet zem viņa ir tādi, kas nemāk zaudēt. Stumj un grūž viņu tagad gāzt ārā žulti. Tas jau skaidrs kā diena. Ļašenko ir par mīkstu, lai šādi pats uz savu galvu, ar pieri skrietu stabā.
Katrā gadījumā, bojā viņš savu "seju", jo nav jau zvanīts, ka Indriksona dirslaižas tur apakšā un Metta

 +15 [+] [-]

, 2018-05-14 15:02, pirms 6 gadiem
Godīgi? Da pie kājas kas šobrīd vada nacionālo izlasi - soms, ķīnietis vai serbs, jo, lai kas arī nenāktu - nebūsim naivi un necerēsim uz to, ka tagad, pēc trenera nomaiņas, izlase visus pušu plēsīs.
Reāli - galvenais darbs ir jāveic ar jauniešiem, infrastruktūru, reģioniem, vietējiem treneriem, visu līmeņu līgu sakārtošanu, mārketingu utt. Tikai mērķtiecīgi strādājot šajā, tā teikt, aisberga neredzamajā daļā, pēc gadiem 8 būs kaut kāds rezultāts, kad nāks ārā jaunā futbolistu paaudze, ar kuru kārtīgi ir sākts strādāt tagad. Un tikai tad - TIKAI TAD, jau varēsim runāt par to, kurš būtu tas īstais un piemērotais treneris izlases vadīšanai. Bet tagad - galvenais, lai ir treneris, kurš čaļus prot uzvilkt emocionāli un neļauj laukumā nākt kā lupatām. Nekādas futbola viltības vai mestarības nianses, diemžēl, šitiem vairs neiedzīsi - jau ir par vēlu.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 15:25, pirms 6 gadiem
Lai tiek galā ar zāles futbolu skandāliem. Lielais reformētājs gribēja atstāt JM amatā ar to viss ir pateikts, šie ir tukši vārdi, ja pats būtu uzvarējis, tad ir skaidrs, ka bez variantiem viņš tagad jau taisītu jaunus Baronielas stadionu projektus, kas pēc tam pazūd birokrātijas gaiteņos!

  -4 [+] [-]

, 2018-05-14 15:30, pirms 6 gadiem
The one and the only rakstīja: pilnībā piekrītu. Tagad sēdēs opozīcijā un smirdinās gaisu. Kā jau īsts krievs.
Kā īsts krievs? Plīz...
Vēl samērā nesen tieši Rīgas domes opozīcija parādìja, cik muļķīgi var uzvesties opozīcijā. "Nu tad mēs vienkārši diskutēsim maksimāli pieļaujamo laiku". Absurds. Nav jau te ko "Saskaņu" aizstāvēt, bet opozīcijas būtībai ar nacionalitāti nekāda sakara.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 15:38, pirms 6 gadiem
Pa vienam labi. Turēs Gorkšu tonusā - nevarēs atslābt, jo konkurents to izmantos.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-14 15:42, pirms 6 gadiem
Līdz nākamajām vēlēšanām vismaz latviešu valodu iemācies normālā līmenī!!!

  +8 [+] [-]

, 2018-05-14 15:56, pirms 6 gadiem
Kā bija nesen rakstīts Kompromat.lv vietnē, Vadims esot vēl pirms vēlēšanām saviem draugiem stāstījis, ka drīz vadīšot visu Latvijas futbolu, jo aiz viņa stāv nopietni cilvēki. Cik var noprast no autora teiktā, to viņš stāstīja saviem draugiem kādā Rīgas nakts klubā Tērbatas ielā. būdams kokaīna reibumā. Vadīm, beidz lietot narkotikas un stāstīt mums pasakas, jo tas izskatās komiski. Bet lūdzu, ja esi tāds Latvijas futbola patriots, iemācies šīs valsts valodu.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-14 16:00, pirms 6 gadiem
Patiesību sakot, tur Vadimam nevar nepiekrist, jo LNK Group tiešām ir nopietni cilvēki tādā ziņā, ka dabū visus būvdarbu pasūtījumus no Rīgas domes. No Rīgas domes būvniecības komitejas vadītāja -krievu varas pārstāvja - Oļega Burova (Oļeg 20 procentov) Tur tiešām ir liela nauda. Tā kompānija būvē Mežaparka estrādi, renovē Daugavas stadionu. Kopumā viņiem ļoti daudz objektu.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 16:03, pirms 6 gadiem
Un pēc tam mēs brīnamies par to, ka Rīgas mērs pusdieno elitārajā Monako restorānā un, pēc partijas biedra Pankratova vārdiem, dzīvo savā dzīvoklī Monako, kur 1 kvadrātmetrs izmaksā kā vienistabu dzīvoklis Rīgā. Ta arī rodas tie dzīvokļi.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 16:20, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 17:01, pirms 6 gadiem
Un arī "komanda" (es pat teiktu - brigāde) Vadimam ir laba: Не все просто и в Латвийской Ассоциации футзала, которую возглавляет Вадим Ляшенко. Его заместитель Анатолий Романюк ( Anatolijs Romaņuks ) - ныне подсудимый по делу (№ 15830001814) об уклонении от уплаты налогов ( KL 218.p.2.d.). 19 июня судья Андрис Василевскис (Andris Vasiļevskis) продолжит рассмотрения этого криминального процесса.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-14 17:20, pirms 6 gadiem
Ļašenko savu varas un naudas kāri vēlreiz aplieciecina! Vēl tinte uz balsošanas biļeteniem nav īsti nožuvus un Gorkšs knapi krēslā iesēdies, bet šis tips jau sācis jaunu kampaņu. Vecīt, atdziesti mazliet. Ievēro kaut nedaudz elementārās ētikas un pieklājības normas! Ļauj jaunajam prezidentam vismaz tās 100 dienas nostrādāt. Bet nē, jau rauj savu strīpano ķeļnašku uz krūtīm. Nu, izskatās, ka aiz viņa stāv diezgan nozīmīgas Latvijas futbola figuras, kas nav samierinājušās ar šo situācija. Acīmredzot sagaidāms ne tas vien vēl. Novēlam Kasparam to izturēt un paveikt reformas, lai visādiem šādiem tipažiem pēc 2 gadiem vispār nebūtu variantu.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 17:21, pirms 6 gadiem
nu i paldies Dievam, ka viņš ir drošā attālumā no lv futbola. par futzālu poh

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 17:59, pirms 6 gadiem
Neticu, ka viņš šo vēstuli pats latviešu valodā rakstīja...

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 18:37, pirms 6 gadiem
Kopš vēlēšanām pagājušas vien pāris nedēļas, bet Ļašenko jau uzsver, ka nekas netiek un netiks darīts. Gaidīsim no Vadima stadionu uzreiz pēc ievēlēšanas (ceru gan, ka viņš ievēlēts netiks).

"Žēl", ka Ļašenko un padotajiem (Kļaviņš, Mihelsons) neizdevās tikt pie LFF kumosa. Jāpagaida divi gadi un varēs mēģināt atkal. Vēstule tāda it kā Vadims būtu svētais tēvs, kurš ar vienu pieskārienu atrisinās visas Latvijas futbola problēmas.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 18:37, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Ja jau tam Ļašenko tik ļoti rūp Latvijas futbola nākotne, kas traucēja iet koalīcijā ar Gorkšu pēc vēlēšanām? Metās kopā, glābju un pilnveido Latvijas futbola, ja patiešām rūp. Bet te izskatās pēc vienpersoniskas vēlmes tikt pie varas, teikšanas un lielās futbola naudas. Godīgi sakot, ņemot vērā, ka šīs bija ārkārtas vēlešanas, tad, manuprāt, bija jāliek tie divi kāt pie nākamajiem četriem, lai cilvēks dabū nostrādāt pilnu termiņi, un šitādi ļašenko nejauc ūdeni un gaisu.

Pasakām tici?
Kad un kur pasaulē ir bijis tā, ka konkurenti jebkādās vēlēšanās pēc tām ir apvienojušies kāda kopīga mērķa labā?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 18:43, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Lai kandidē konkurence nekad par sliktu nav bijusi . Pagaidām Gorkšs turpina vecās vadības darbu un man pozitīvi tas neizskatās
Vecās vadības darbu?? Pēc kā tu spried? Pēc vēlēšanām pagājušas vien pāris nedēļas un Mežeckim vēl nav beidzies līgums. Tas beigsies maija beigās, ja pareizi atminos, kā bija šeit, sportacentrā, rakstīts un tad arī spriedīsim par jaunās vadības darbiem un paveikto.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 18:47, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Pasakām tici?
Kad un kur pasaulē ir bijis tā, ka konkurenti jebkādās vēlēšanās pēc tām ir apvienojušies kāda kopīga mērķa labā?
Apvienošanās kopējam mērķim bija Kļaviņa iniciatīva. Tur viss skaidrs, ka šādai iniciatīvai galvenais ir nevis mērķis, bet gan vietas garantēšana pie LFF siles, ja pašam neizdodas vinnēt vēlēšanās. Nebrīnītos, ja Ļašenko vadībā Kļaviņš būtu sev aizlaizījis vietu līdz pat LFF ģenerālsekretāra amatam.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 21:15, pirms 6 gadiem
Neticu, ka pats rakstījis! Pat runāt bij grūti Valsts valodā!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 01:25, pirms 6 gadiem
Negribas atkārtoties - bet Mežeckis ir vecs, rūdīts zirgu zaglis; smiekli nāk, kad intervijās runā visu šito, ka ""lietas"" notika pašas no sevis, visur žuļiki un neizdarīgie utml. (līdzīgi arī Indriksons - droši vien par Mežecki). Bet intervijās stadionā (parasti pirms vai pēc izlases spēlēm), kur apkārt pietiekami plaša neaizpildīta telpa, visvairāk atmiņā paliek ik pa brīdim uz visām pusēm apkārt raidītais skatiens, vai tik netuvojas kaut kas neparedzams, nevēlams vai bīstams - taisnīgās atmaksas roka...