Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Jeruzalemes "Beitar" iekļauj nosaukumā Trampa vārdu

Andrejs Siliņš

Jeruzalemes "Beitar" iekļauj nosaukumā Trampa vārdu
Donalds Tramps
Foto: AP / Scanpix

Paužot savu sajūsmu par 45. ASV prezidentu Donaldu Džonu Trampu, Izraēlas futbola klubs Jeruzalemes "Beitar" nolēmis mainīt nosaukumu un turpmāk komanda jādēvē par "Beitar Trump".

Jeruzaleme ir Izraēlas galvaspilsēta, taču arī palestīnieši par savu galvaspilsētu uzskata tieši šo pilsētu, lai gan viss administratīvais aparāts Palestīnas Valstij atrodas Rāmallā. Decembrī Tramps saniknoja palestīniešus un iepriecināja izraēliešus, pavēstot, ka viņš Jeruzalemi uzskata par Izraēlas galvaspilsētu. Šodien, piecus mēnešus pēc Trampa paziņojuma, ASV atver vēstniecību Jeruzalemē.

"70 gadus Jeruzaleme gaidījusi starptautisko atzīšanu, līdz Donalds Tramps beidzot drosmīgi atzina Jeruzalemi par mūžīgo Izraēlas galvaspilsētu," sacīts kluba paziņojumā. "Prezidents Tramps parādījis drosmi un patiesu mīlestību pret Izraēlas tautu un tās galvaspilsētu. Tagad arī citas valstis seko šim piemēram un atzīst Jeruzalemes patieso statusu." Līdz ar to kluba vadība nolēmusi, ka par godu ASV prezidentam klubs mainīs nosaukumu un turpmāk tiks dēvēts par "Beitar Trump".

"Beitar" kluba līdzjutēji iepriekš izcēlušies negatīvā gaismā, tiekot vainoti par rasismu. Savukārt pats klubs ir vienīgais visā Izraēlas futbola augstākajā līgā, kas nekad nav parakstījis līgumu ar nevienu arābu futbolistu. 2013. gadā, kad "Beitar" parakstīja līgumus ar diviem čečenu spēlētājiem, kas pēc reliģiskās piederības ir musulmaņi, komandas līdzjutēji savus jaunos spēlētājus sagaidīja ar rasistisku apsaukāšanos un spļāvieniem, bet vēlāk aizdedzināja kluba biroju.

1936. gadā dibinātais "Beitar" sešas reizes izcīnījis Izraēlas čempiontitulu, taču pēdējo reizi tas noticis diezgan pasen - 2008. gadā. Šobrīd komanda atrodas vicelīderes pozīcijā, par septiņiem punktiem atpaliekot no Beerševas "Hapoel", kas jau nodrošinājusi titulu. Trešajā vietā esošā Telavivas "Maccabi" min uz papēžiem, atpaliekot par diviem punktiem. Līdz sezonas beigām atlikušas divas spēles.

Eiropā "Beitar Trump" regulāri cīnījusies kvalifikācijas turnīros un 2016. gadā Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā spēlēja pret "Jelgavu". Pirmajā mačā "Skonto" stadionā Rīgā Vitālijs Smirnovs guva vienīgos mājinieku vārtus, un mačs beidzās neizšķirti (1:1), bet atbildes spēlē Jeruzalemē "Beitar" svinēja uzvaru ar 3:0, triumfējot arī divu spēļu summā ar 4:1.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...



  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 16:06, pirms 6 gadiem
Pagājušas jau 3 stundas kopš raksts publicēts, bet autors tā arī savu rakstu nav pārlasījis, drausmas cik daudz drukas kļūdu...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 17:02, pirms 6 gadiem
Joprojām kļūdu jūra.... Pārlasi pirms publicē ibio peso

     [+] [-]

, 2018-05-14 18:51, pirms 6 gadiem
+0 gadu Palestīna gaidījusi starptautisko atzīšanu. Šis cipars laikam tikai pašam autoram ir saprotams.

     [+] [-]

, 2018-05-14 19:08, pirms 6 gadiem
Un Beer Sheeva varētu pārdēvēties par Beer Donald.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 19:48, pirms 6 gadiem
Savickis varētu diskrēti un neuzkrītoši pārdēvēt savu valdījumu par Dinamo Putin.