Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvija arī savu skatītāju priekšā pārliecinoši pieveic igauņus

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latvija arī savu skatītāju priekšā pārliecinoši pieveic igauņus
Māris Veršakovs. Foto: Sandra Škutāne/handball.lv

Rezultatīvā spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas handbola izlase izcīnījusi trešo uzvaru četrās spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, ar 30:24 apspēlējot Igaunijas valstsvienību. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar pieciem precīziem metieniem bija Egils Politers.

Pirmajos uzbrukumos rezultātu atklāt neizdevās ne vienai, ne otrai komandai, jo maču teicami sāka abu komandu vārtsargi - Artūrs Kuģis un Rasmuss Otss. Spēles 4. minūtē rezultātu ar precīzu septiņu metru soda metienu atklāja Latvijas izlases saspēles vadītājs Māris Veršakovs. Latvieši uzbrukumus veidoja pacietīgāk, kamēr igauņi pie pirmās iespējas saasināja situāciju.

Divus vārtus pēc kārtas guva Latvijas izlases līderis Dainis Krištopāns, bet igauņi mājiniekiem nekur tālu atļauties neļāva - Egilam Politeram bija laba iespēja pirmoreiz spēlē panākt divu vārtu pārsvaru, bet bumba tika zaudēta un ātrajā pretuzbrukumā Henri Sillaste sodīja pretiniekus par kļūdu (5:5). Turpinājumā Krištopāna tāls metiens un Nila Kreicberga vārtu guvums pēc bumbas pārtveršanas aizsardzībā ļāva Latvijai pirmoreiz panākt divu vārtu pārsvaru (7:5).

Pirmā puslaika vidū Politers un Evars Klešniks saņēma pirmos noraidījumus mačā, laukumā pirmoreiz dodoties arī Ģirtam Lilienfeldam un Artūram Meikšānam. Cieša spēle aizsardzībā, kārtējais Krištopāna precīzais metiens un Veršakova realizētais soda metiens ļāva pirmoreiz panākt trīs vārtu pārsvaru (10:7). Pēc Uvja Strazdiņa un Aivja Jurdža vārtu guvumiem Latvijai 21. minūtē jau +5, kas lika viesiem veikt vārtsargu maiņu (12:7). Savam pamatvārtsargam Artūram Kuģim atpūtu puslaika izskaņā deva arī Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins, sūtot laukumā Raiti Puriņu.

Igauņiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, divreiz Puriņu pārspējot Deneram Jānimā (14:11), kurš tika pieskatīts arvien rūpīgāk. Politers guva vārtus, spītējot noteikumu pārkāpumam, bet pēdējo vārdu pirmajā puslaikā teica Lilienfelds - pēc spēlētām 30 minūtēm Latvija vadībā ar 17:12.

Otrā puslaika sākumā ar vēl diviem precīziem metieniem izcēlās līnijas spēlētājs Politers, latviešiem pat panākot septiņu punktu pārsvaru (20:13). Pāris neprecizitātes aizsardzībā ļāva igauņiem divus vārtus atgūt, bet īstajā brīdī savu komandu pavilka vārtsargs Puriņš, glābjot no droša vārtu zaudējuma. Turpinājumā mājiniekiem atkal izdevās atjaunot stabilu pārsvaru, Veršakova precīzais soda metiens sniedza +9 latviešiem (26:17).

Armands Uščins deva iespēju sevi apliecināt arī gados jaunākajiem Latvijas izlases handbolistiem, tāpat pamainot arī vārtsargus. Emīls Kurzemnieks guva trīs vārtus visai neilgā laika posmā, un pēdējās desmit spēles minūtēs jautājums par uzvarētāju jau tika praktiski izšķirts. Pēdējās spēles minūtēs igauņi nedaudz samazināja deficītu, uzstādot gala rezultātu - Latvija svinēja uzvaru ar 30:24.

Latvija - Igaunija 30:24 (17:12)

Latvija: Politers 5, Jurdžs 4, Kreicbergs 4, Krištopāns 4, Veršakovs 4, Kurzemnieks 3, Lilienfelds 3, Strazdiņš 2, Pančenko 1, Arājs, Ērmanis, Klešniks, Kuģis, Meikšāns, Piļpuks, Puriņš.
Igaunija: Sillaste 4, Timmo 4, Celmiņš 3, Rooba 3, Roosna 3, Jānimā 2, Voika 2, Johansons 1, Pērts 1, Tooms 1, Aleksejevs, Hīends, Lēss, Obergs, Otss, Varuls.

Latvijas izlase

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Oskars Arājs (Tenax Dobele)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (Kehra, Igaunija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele)
Līnijas spēlētāji: Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas

Armands Uščins, galvenais treneris
Andrejs Narnickis, treneris
Arnolds Straume, treneris
Agate Adiņa, fizioterapeite
Guntis Ciematnieks, delegācijas vadītājs

Šovakar Latvijas izlases pārstāvētajā 4. grupā gaidāms vēl viens mačs. Līderi slovēņi, kas sagādājuši Latvijai līdz šim vienīgo zaudējumu, uzņems Nīderlandes handbolistus. Uzvara pār igauņiem ļāvusi garantēt latviešiem vismaz trešo vietu grupā, taču automātiski Eiropas čempionātam kvalificēsies tikai labākās divas komandas katrā grupā.

Papildināts: dienas vēlākajā spēlē Slovēnijas valstsvienība pārspējusi Nīderlandes izlasi, izcīnot uzvaru ar 30:23. Slovēņiem tā ir ceturtā uzvara četrās grupas spēlēs.

4. grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Slovēnija4400115:908
2.Latvija4301104:946
3.Nīderlande4103109:1112
4.Igaunija400487:1200

     [+] [-]

, 2019-04-14 16:48, pirms 5 gadiem
Kāds man var pateikt, kas tas par Andri Celmiņu Igaunijas izlasē? Kāpēc nespēlē pie mums?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-14 16:56, pirms 5 gadiem
Dāvis_P rakstīja: Kāds man var pateikt, kas tas par Andri Celmiņu Igaunijas izlasē? Kāpēc nespēlē pie mums?
Tas ir čalis ar latviešu saknēm, taču dzimis/audzis Igaunijā. Kreipāns minēja ka pat visticamāk ne vārda latviski nezina

  +1 [+] [-]

, 2019-04-14 17:00, pirms 5 gadiem
Teemo rakstīja: Tas ir čalis ar latviešu saknēm, taču dzimis/audzis Igaunijā. Kreipāns minēja ka pat visticamāk ne vārda latviski nezina
Paldies

  -1 [+] [-]

, 2019-04-14 17:04, pirms 5 gadiem
Kad pedējoreiz bija ka Igauņus Handbolā uzveicām?Tagad atliek šos vēl Volejbolā kautkā pārspēt.

  +7 [+] [-]

, 2019-04-14 17:10, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kad pedējoreiz bija ka Igauņus Handbolā uzveicām?Tagad atliek šos vēl Volejbolā kautkā pārspēt.
Pēdējoreiz igauņus handbolā uzveicām pirms 3 dienām 24:18. Volejbolā tuvākajā laikā būs grūti viņus pārspēt, labākas izredzes ir hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-14 17:13, pirms 5 gadiem
Prieks, ka viss tika izsķirts krietni pirms spēles beigām. Interesanti. ka Jurdžs plānojot pēc šīs sezonas atgriesties Latvijā, tā teica Kreipāns, atsaucoties uz vācu portāliem. Tagad jātur īkšķi, lai mūsu izlase būtu optimālajā vai tuvu tādam sastāvam jūnija spēlēs. Pēdējos gados mūsu izlase praktiski nekad nav bijusi optimālajā sastāvā, cik atceros... TV kameras noķēra gan Ievu Pulveri, gan Jolantu Dukuri, kuras apmeklēja šo spēli klātienē.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-14 17:15, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Pēdējoreiz igauņus handbolā uzveicām pirms 3 dienām 24:18. Volejbolā tuvākajā laikā būs grūti viņus pārspēt, labākas izredzes ir hokejā.
Pirms tam estus pieveicām RD kausā 2017.
Slēpts komentārs: huters
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-14 19:02, pirms 5 gadiem
Tagad tik altiek Nīderlandi uzvarét

     [+] [-]

, 2019-04-14 20:44, pirms 5 gadiem
Mums pietiek ar 1 punktu atlikušajās 2 spēlēs, jo tad NED vairs nevar tikt garām.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-14 21:10, pirms 5 gadiem
Teemo rakstīja: Tas ir čalis ar latviešu saknēm, taču dzimis/audzis Igaunijā. Kreipāns minēja ka pat visticamāk ne vārda latviski nezina
Tik traki noteikti nav - viņš ir no Valgas un FB profilā uz dažiem latviešu komentāriem atbildējis latviski.

     [+] [-]

, 2019-04-14 21:41, pirms 5 gadiem
1) Pietiek ar uzvaru, neizšķirtu jebkurā no abiem mačiem vai zaudējumu ar ne vairāk kā trīs vārtu pārsvaru mačā ar Nīderlandi, lai būtu otrā vieta grupā un automātiska kvalifikācija.

2) Runājot par trešajām vietām, pagaidām vēl visās grupās ir iespēja, ka trešajai vietai arī ir 6 punkti tāpat kā Latvijai, ja atlikušajos mačos punktus neiegūstam. Es tā uz ātro diemžēl neatrodu, kas ir nākamais faktors (droši vien vārtu starpība, bet nu tā šobrīd tāpat ir neprognozējama). Tomēr ne visās grupās šī iespēja ir reāla (tālāk mans viedoklis, tikai un vienīgi).

1. grupā, lai arī šobrīd tā neizskatās, Polija paņems otro vietu ar 6 punktiem, bet Izraēla paliks trešā ar 4. Nav konkurenti.

2.grupā, pieņemot, ka CRO uzvarēs SRB (spēle vēl nav sākusies), pastāv gana liela iespēja, ka vai nu Šveice vai Serbija būs trešā ar 6 punktiem. Visticamāk, ir konkurenti.

3. grupā domāju, ka Turcija paliks trešā ar 4 punktiem, lai gan tur tādas viltīgas komandas. Drīzāk nav konkurenti.

4. grupā tātad esam mēs, un zemāk par trešo vietu ar 6 punktiem vairs nevaram būt.

5. grupā izskatās, ka trešajai vietai būs vismaz 6 punkti, turklāt tur galīgi nevar saprast, kurš stiprāks, un kā viss beigsies. Ir konkurenti.

6. grupā neticu, ka Rumānija vai Lietuva paņems kaut punktu pret Franciju, attiecīgi trešajai vietai būs mazāk par 6 punktiem. Nav konkurenti.

7. grupā, savukārt, neticu itāliešu spējām paņemt divus punktus pret Ungāriju un/ vai Krieviju, attiecīgi trešajai vietai mazāk par 6 punktiem. Nav konkurenti.

8. grupā daudz kas atkarīgs no Melnkalnes, bet paņemt punktu pret Ukrainu viņi var, ja jau pat dāņus uzvarēja. Drīzāk ir konkurenti.

Tad nu pēc manas absolūti subjektīvās prognozes sanāk, ka ir trīs reālas situācijas, kad vēl kādai trešajai vietai ir vismaz 6 punkti, ceturto brīvo vietu "atstājot" Latvijai. Protams, lai nav daudz jāpaļaujas uz citiem, vienkārši vajag paņemt vismaz vienu punktu abās atlikušajās spēlēs un miers.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-14 21:47, pirms 5 gadiem
edgars_zakis_95026045 rakstīja: 1) Pietiek ar uzvaru, neizšķirtu jebkurā no abiem mačiem vai zaudējumu ar ne vairāk kā trīs vārtu pārsvaru mačā ar Nīderlandi, lai būtu otrā vieta grupā un automātiska kvalifikācija.

2) Runājot par trešajām vietām, pagaidām vēl visās grupās ir iespēja, ka trešajai vietai arī ir 6 punkti tāpat kā Latvijai, ja atlikušajos mačos punktus neiegūstam. Es tā uz ātro diemžēl neatrodu, kas ir nākamais faktors (droši vien vārtu starpība, bet nu tā šobrīd tāpat ir neprognozējama). Tomēr ne visās grupās šī iespēja ir reāla (tālāk mans viedoklis, tikai un vienīgi).

1. grupā, lai arī šobrīd tā neizskatās, Polija paņems otro vietu ar 6 punktiem, bet Izraēla paliks trešā ar 4. Nav konkurenti.

2.grupā, pieņemot, ka CRO uzvarēs SRB (spēle vēl nav sākusies), pastāv gana liela iespēja, ka vai nu Šveice vai Serbija būs trešā ar 6 punktiem. Visticamāk, ir konkurenti.

3. grupā domāju, ka Turcija paliks trešā ar 4 punktiem, lai gan tur tādas viltīgas komandas. Drīzāk nav konkurenti.

4. grupā tātad esam mēs, un zemāk par trešo vietu ar 6 punktiem vairs nevaram būt.

5. grupā izskatās, ka trešajai vietai būs vismaz 6 punkti, turklāt tur galīgi nevar saprast, kurš stiprāks, un kā viss beigsies. Ir konkurenti.

6. grupā neticu, ka Rumānija vai Lietuva paņems kaut punktu pret Franciju, attiecīgi trešajai vietai būs mazāk par 6 punktiem. Nav konkurenti.

7. grupā, savukārt, neticu itāliešu spējām paņemt divus punktus pret Ungāriju un/ vai Krieviju, attiecīgi trešajai vietai mazāk par 6 punktiem. Nav konkurenti.

8. grupā daudz kas atkarīgs no Melnkalnes, bet paņemt punktu pret Ukrainu viņi var, ja jau pat dāņus uzvarēja. Drīzāk ir konkurenti.

Tad nu pēc manas absolūti subjektīvās prognozes sanāk, ka ir trīs reālas situācijas, kad vēl kādai trešajai vietai ir vismaz 6 punkti, ceturto brīvo vietu "atstājot" Latvijai. Protams, lai nav daudz jāpaļaujas uz citiem, vienkārši vajag paņemt vismaz vienu punktu abās atlikušajās spēlēs un miers.
Lai noteiktu 4 labākās 3.vietu ieguvējas, netiks ņemtas vērā spēles pret 4.vietā palikušajām komandām.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-14 22:38, pirms 5 gadiem
Pirms trīs dienām... mums +6... kas tika nodēvēts, kā SMAGA UZVARA...
šodien... +6... tiek dēvēts... PĀRLIECINOŠI PIEVEIC... jā... loģika rullē!!!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-14 22:39, pirms 5 gadiem
Teemo rakstīja: Tas ir čalis ar latviešu saknēm, taču dzimis/audzis Igaunijā. Kreipāns minēja ka pat visticamāk ne vārda latviski nezina
Kreipāns visticamāk par NEKO nav informēts... un tā vietā, lai kko noskaidrotu... bārsta tonnām minējumus, kuriem nav nekāda pamata!!!

     [+] [-]

, 2019-04-14 22:44, pirms 5 gadiem
Kas noticis ar Tomu Lielo, ka nav kandidātu sarakstā? Vai satraumējies? Kreipāns arī nekādu info spēles sākumā nesniedza...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-14 23:40, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lai noteiktu 4 labākās 3.vietu ieguvējas, netiks ņemtas vērā spēles pret 4.vietā palikušajām komandām.
Aha, ok. Tas šo to maina un laikam mazliet sarežģī. Tad ticamākie, manuprāt, ir šādi scenāriji.

1. grupā tad Izraēlai 2 punkti.
2. grupā, ja Šveice, tad viņiem 2 punkti, ja Serbija, tad viņiem 3.
3. grupā Turcijai labākajā gadījumā 2 punkti, bet drīzāk 0.
4. grupā Latvijai 2 punkti.
5. grupā trešajai vietai vismaz 2 punkti, var būt arī vairāk (tiesa, gana reāls variants, ka Bosnija paliek ar tiem 2).
6. grupā, visticamāk 0 punktu (vienalga, Lietuva vai Rumānija).
7. grupā Itālijai 0 punktu.
8. grupā vai nu Ukrainai vai Melnkalnei 2.

Joprojām nav tik traki, bet Izraēla visu mazliet pabojā. Tiesa, viņiem ir potenciāli sliktāks +/- nekā mums. Katrā ziņā izredzes ir ļoti labas, turklāt pagaidām viss joprojām pašu rokās.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-14 23:42, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Pirms trīs dienām... mums +6... kas tika nodēvēts, kā SMAGA UZVARA...
šodien... +6... tiek dēvēts... PĀRLIECINOŠI PIEVEIC... jā... loģika rullē!!!
Loģikai nav ne vainas, jo smagu spēli vai pārliecinošu uzvaru nenosaka tikai rezultāts, bet arī spēles gaita (it kā jebkuram cilvēkam, kas ir skatījies sportu, tam būtu jābūt pašsaprotamam, bet nu ok). Spēlē Igaunijā vēl pēc pirmā puslaika bija -1, un tie +6 tika iegūti pašās beigās, pāris reizes iemetot bumbu tukšos vārtos. Savukārt šajā spēlē jau labu laiku pirms beigām bija lieli plusi, un tikai pašās beigās, kad viss jau bija izšķirts, starpība mazliet saruka.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-15 00:47, pirms 5 gadiem
edgars_zakis_95026045 rakstīja: Loģikai nav ne vainas, jo smagu spēli vai pārliecinošu uzvaru nenosaka tikai rezultāts, bet arī spēles gaita (it kā jebkuram cilvēkam, kas ir skatījies sportu, tam būtu jābūt pašsaprotamam, bet nu ok). Spēlē Igaunijā vēl pēc pirmā puslaika bija -1, un tie +6 tika iegūti pašās beigās, pāris reizes iemetot bumbu tukšos vārtos. Savukārt šajā spēlē jau labu laiku pirms beigām bija lieli plusi, un tikai pašās beigās, kad viss jau bija izšķirts, starpība mazliet saruka.
Gala rezultātu tas nez kā maina!? Ja reiz to gala starpību iegūsti 1majā vai pēdējā minūtē... tad pārliecinoša uzvara ir pārliecinoša uzvara... Īpaši handbolā, kkur 6vārtus var atspēlēt ĀTRI!!!