Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Nepiekāpīgais "Spartaks" pret uzlecošo Rīgas "Daugavu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Nepiekāpīgais "Spartaks" pret uzlecošo Rīgas "Daugavu"
Vismaz šai foto jaunība pret pieredzi - 17 gadus vecais Jevgeņijs Kazačoks ("Spartaks") un 30 gadus vecais Mants Savens (Rīgas "Daugava")
Foto: klubu "Facebook" lapas

Šodien plkst.16:00 sāksies pēdējā SMScredit.lv Virslīgas 3. kārtas spēle, kurā tiksies Jūrmalas "Spartaks" un Rīgas "Daugava".

Jūrmalas "Spartaks" pērn ieguva nepiekāpīgas komandas imidžu - leģionāriem pārpildītā komanda nekautrējās pat pret Latvijas vadošajām vienībām spēlēt uzbrūkošu futbolu, kas nereti futbola līdzjutējiem radīja īstus svētkus lielu rezultātu izskatā. Īpaši populārs bija 2:2 - šādi "Spartaks" 2012. gadā nospēlēja sešas(!) reizes, tostarp ar čempioni Daugavpils "Daugavu", vicečempioni "Skonto", 4. vietas ieguvēju "Liepājas metalurgu".

Šogad "Spartaka" leģionāri vairs nav tik daudzskaitlīgi un kvalitatīvi un 1. kārtā, lai gan atkal tika izspēlēts liktenīgais 2:2, tas notika pret sliktā formā esošo "Ilūksti", kurai vairums paredz cīņu par palikšanu. Un tomēr jau 2. kārtā, neskatoties uz pretinieku ("Metta/LU" trīs mačos uzrādījusi vārtu attiecību 0:9), "Spartaks" parādīja visai nobriedušu futbolu, neļaujot studentiem uzbrukumā praktiski neko, bet pašiem reizi pa reizei tiekot līdz momentam.

"Spartaka" trumpis neapšaubāmi ir vidējā līnija, kuru cementē labi zināmie un meistarīgie Viktors Morozs un Jevgeņijs Kosmačovs. Tomēr šai brīdī jāpievēršas Rīgas "Daugavai", kuras centra pussargu tandēms, ļoti iespējams, šobrīd ir spēcīgākais visā Virslīgā. Runa ir par pieredzējušo lietuvieti Mantu Savenu, viņa tautieti Tomu Tamošausku, rēzeknieti Vitāliju Rečicki. Tiesa, Tamošausks ir savainots un nevarēs spēlēt, tomēr arī bez viņa (aizvietoja Gļebs Kļuškins) "Daugava" pirms nedēļas laukuma vidusdaļā neatstāja nekādas cerības "Liepājas metalurgam". Un tā jau ir kvalitātes zīme... Citiem vārdiem, mūs sagaida interesants duelis laukuma centrālajā daļā, kaut var paredzēt, ka Morozam, Kosmačovam un pārējiem viegli neklāsies.

Īpašu uzmanību vērts pievērst tikai 17 gadus vecajam (pilngadību sasniegs 12. augustā) Liepājas futbola produktam Jevgeņijam Kazačokam. Viņš "Spartaka" rindās 1. kārtā iznāca uz maiņu, nospēlēja spilgti (debijā, komandai spēlējot mazākumā, guva vārtus!) un pret "Metta/LU" jau spēlēja pamatsastāvā, sagādājot ne mazums problēmu studentu aizsardzībai. Jaunais Latvijas futbola talants... Morozs ar Kazačoku vairāk nodarbojas ar saspēli, kombināciju vērpšanu, kamēr Kosmačovs izteikti spēlē balsta pussarga lomu. Taču vēlreiz jāatkārtojas - cīnīties pret Rīgas "Daugavas" pussargiem nebūs tas pats, kas ar "Ilūkstes" vai "Metta/LU" vidējās līnijas spēlētājiem.

Gan "Spartakam", gan "Daugavai" pēc divām kārtām ir pa četriem punktiem, un mača uzvarētāja (ja tāda būs) punktu skaita ziņā panāks līderi "Skonto". Būtu patīkami, vai ne? Arī šai aspektā jāizceļ "Daugava" (R), kas savus punktus iekrāja pret čempioni "Daugavu" un "Liepājas metalurgu", kamēr "Spartaks" ieplānoto sešu punktu vietā paklupa pret "Ilūksti" (un uzvarēja studentus). Kāpēc "Daugava" nosaukta par uzlecošo? Kā nu ne, ja pērnā gada 9. labākā komanda šogad tik būtiski mainījusi sastāvu un nekavējoties pretendē uz medaļām...

"Daugavas" spēku apliecina arī fakts, ka pirmajās divās kārtās darbībā ļoti maz redzēts vārtsargs Artūrs Vaičulis - vienīgajos ielaistajos vārtos nav vainojams, citas bīstamas epizodes radās gaužām reti. Uzbrūkošajam "Spartakam" Vaičuļa patraucēšana varētu būt liels izaicinājums. Šeit svarīgi piebilst, ka pēc diskvalifikācijas par sarkano kartīti 1. kārtā pret "Ilūksti" atgriezīsies Patriks Tvumasi - šis malējais pussargs noderēs gan kā palīgs kaut cik pieklājīgas bumbas kontroles nodrošināšanai, gan arī, protams, uzbrukumos (ganietim, piemēram, ir arī ļoti labs tālšāviens). Ja runājam par tīrajiem uzbrucējiem, ar to "Spartakam" šogad švakāk - ukrainis Andrijs Ancibors un kolumbietis Kevins Mena neko īpašu nav rādījuši un ne velti spēlē pret "Metta/LU" pēdējās 15 minūtēs "Spartaka" baltkrievu treneris Oļegs Kubarevs lika pozīciju mainīt talantīgajam Kazačokam, sūtot viņu uzbrukumā.

Rīgas "Daugavai" ar uzbrucējiem ir labāk. Lai gan abus vārtus guvis centra pussargs Savens, abos gadījumos liels nopelns pienākas Kristapam Grebim, kurš 1. kārtā nāca vien uz maiņu, bet ātri pierādīja, ka ir gatavs taisīt rezultātu. Dzimtās Liepājas komandai Grebis sagādāja daudz raižu un nav šaubu, ka ar "Spartaku" būs tāpat. Cits uzbrucējs, horvāts, Tedijs Suračs, pagaidām spēlē stipri individuāli - tehnika viņam ir izcila, bet komandas intereses ir pirmajā vietā, tāpēc, domājams, ka leišu treneris Virginijus Ļubšis Suraču laidīs vien uz maiņu, kad savu darbiņu būs paveicis Grebis.

Vēl netika pieminētas aizsardzības līnijas. Uz papīra arī šajā ziņā priekšroka dodama "Daugavai" - centrā Pāvels Mihadjuks un Lins Klimavičs, malās šī brīža Lietuvas izlases pamatsastāva futbolists Valdemārs Borovskis un asais Deniss Kačanovs. Daugavpilī šis kvartets nospēlēja nevainojami, tiesa, pret Liepāju divas rupjas kļūdas (ielaistajos vārtos un vēl viena pašās beigās) bija. "Spartakam" savainojuma dēļ nevar palīdzēt Latvijas čempions Dmitrijs Halvitovs, tāpēc aizsardzības centrā jāpaļaujas uz Nauri Bulvīti un Dmitriju Daņilovu (viņš nomināli ir malējais aizsargs), bet malās spēlēs ar uzbrukšanas noslieci esošie Aleksandrs Solovjovs un Duvans Kastanjeda - diez vai viņi šodien varēs atļauties skriet uz priekšu tik bieži kā ierasts...

Iespējams, izlasot šīs rindas, var rasties priekšstats, ka Rīgas "Daugava" ir pārslavēta. Ja tā, tad "Spartakam" ir visas iespējas savu skatītāju priekšā pierādīt, ka aprakstītais neatbilst patiesībai. Jādomā, ka karsti būs ne tikai laukumā, bet arī Kauguru vidusskolas laukuma tribīnēs - gan "Spartakam", gan pēdējā laikā arī "Daugavai" ir savi tā saucamie ultras. Šo maču, kas sāksies plkst.16:00, tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com un daļēji Sportacentrs TV (1. puslaiku). Baudām futbolu!

Virslīgas 3. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vietaRez.
Piektdiena16:00Jūrmala - IlūksteKauguru vidusskolas laukums1:1 (0:0)
Piektdiena19:00Skonto –Metta/LUHanzas vidusskolas laukums4:0 (2:0)
Sestdiena14:00Liepājas metalurgs – VentspilsDaugavas stadiona rezerves laukums3:1 (1:0)
Svētdiena16:00Daugava (D) - JelgavaCeltnieka stadions2:1 (1:0)
Svētdiena16:00Spartaks - Daugava (R)Kauguru vidusskolas laukums

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto32109:07
2.Liepājas metalurgs32018:36
3.Ventspils32019:66
4.Jūrmala31202:15
5.Spartaks21103:24
6.Daugava (R)21102:14
7.Daugava (D)31115:54
8.Ilūkstes NSS30213:82
9.Jelgava30031:70
10.Metta/LU30030:90

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
2.D.HmizsLiepājas metalurgs3
3.J.KalnsLiepājas metalurgs2
V.ŠabalaSkonto2
A.KarašausksSkonto2
R.MingazovsSkonto2
7.M.SavensDaugava (R)2 (1)
8.J.SokolovsDaugava (D)2 (2)

     [+] [-]

, 2013-04-14 01:40, pirms 11 gadiem
Rīgas Daugava tēmē uz čempionu titulu..
Turpinot šādā ritmā un sezonas gaitā nezaudējot vadošos spēlētājus - neredzu, kas Rīgas Daugavu varētu apturēt... Veiksmi.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-14 02:00, pirms 11 gadiem
Ventspils
Slēpts komentārs: LTpirags

     [+] [-]

, 2013-04-14 04:49, pirms 11 gadiem
emssis_19 rakstīja: Rīgas Daugava tēmē uz čempionu titulu..
Turpinot šādā ritmā un sezonas gaitā nezaudējot vadošos spēlētājus - neredzu, kas Rīgas Daugavu varētu apturēt... Veiksmi.
ko viņi ir parādījuši?Niči pret Daugavu(D)!(kura pagaidām nekāda)Uzvara pret LM,tiesa ar tiesnešu palīdzību!Pēc 1 riņķa varēsim skatīt kurš uz ko spejīgs!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-14 06:21, pirms 11 gadiem
Par Spartaku. Leitis kā saka, tā nav tautība, tā ir profesija. Cerams Spartaka mazie melnie noskries to leišu pensionāru viduslīniju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-04-14 09:26, pirms 11 gadiem
Ceru uz interesantu spēli.

     [+] [-]

, 2013-04-14 09:58, pirms 11 gadiem
Domaju bus neizskirts.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-14 10:11, pirms 11 gadiem
A huļi Kazačoks spēlē Spartakā nevis Metalurgā. Kā nekā liepājnieks.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-14 10:13, pirms 11 gadiem
emssis_19 rakstīja: Rīgas Daugava tēmē uz čempionu titulu..
Turpinot šādā ritmā un sezonas gaitā nezaudējot vadošos spēlētājus - neredzu, kas Rīgas Daugavu varētu apturēt... Veiksmi.
Es domāju pāragri tā spriest...Domāju viņi nospēlēs pagajušās sezonas "Spartaka" līmenī-t.i. daudzus pārsteigs tomēr visu sezonu nevarēs tā vilkt.Nav viņiem tomēr tik "līdzens" sastāvs, izņemot patiešām spēcīgu "leišu" brigādi!
P.S.
Šodien domāju Daugava uzvarēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 10:22, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: A huļi Kazačoks spēlē Spartakā nevis Metalurgā. Kā nekā liepājnieks.
Metalurgā viņam nav vieta, tur spēlē Gena ar Zirni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-14 10:26, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Gripa Ziļs Vaičulis Diakvnišvili iederas arī medaļnieku sastāvos
Par Vaičuli vēl neko neteikšu,nu bet pārējie diez vai...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 10:45, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: uz papīra DAU ir monstrāla, tiesa ar švakām rezervēm salīdzinājumā ar pamatsastāvu
Šīm piekrītu,un tieši tāpēc domāju,ka sezonas gaitā tas varētu izpausties!

  +5 [+] [-]

, 2013-04-14 11:20, pirms 11 gadiem
Tiešām labs preview. Cerams, ka šodien tiešraide no Kauguriem notiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-04-14 12:42, pirms 11 gadiem
Šo neveriet vaļā => fms.lff.lv , tāpat neko neuzzināsiet. Tūlīt būs pagājušas 19 h.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-14 12:55, pirms 11 gadiem
Anekdotes par Latvijas Kausa 1/4 fināla spēlēm martā
protokols fms.lff.lv

protokols fms.lff.lv

Tas pats 1/4 fināls. Mistika. Nesaprotu, kā komanda varēja uzvarēt 7:0 negūstot vārtus => fms.lff.lv Šo vajadzētu pārņemt izlasei. Varbūt tiktu uz kādu finālturnīru.

Izrādās, ka LM pieveica Skonto ar 3 spēlētājiem pamatā un vēl diviem rezervē, un arī tur vārti netika gūti. => fms.lff.lv
Ļoti labs veids kā ietaupīt uz spēlētāju algām.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-14 13:07, pirms 11 gadiem
OU labi ka kauguros spelees!vismaz translacija bus laba!neka spelee skonto-ilukste,un lm pret ventspili,pretigi skatities bija.

Godigi sakot,esmu shokaa no kvalitates kadaa tiek izspeletas speles!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 13:19, pirms 11 gadiem
Skonto, LM, Ventspils- pagaidām viss ir ļoti ierasti arī ja skatās uz vārtu guvējiem. Ceru ka sezonas gaitā būs pārsteigumi un šo trio izjauks kāds mazāk titulēts klubs. Ceru arī ka kausā triumfēs kāds cits klubs.
P.S. Kaut arī esmu rīgas puika, gribas tuvākajos gados premjerlīgā redzēt FK Valmiera, šīs spēcīgās (gan finansiāli, gan sportiski) pilsētas klubs varētu pozitīvi popularizēt kājbumbu vidzemes reģionā.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 14:05, pirms 11 gadiem
Cēsīs kāds spēlē futbolu?

     [+] [-]

, 2013-04-14 15:00, pirms 11 gadiem
totiks te bus akal, under 1.5, vai 3.5 overis

  +2 [+] [-]

, 2013-04-14 15:35, pirms 11 gadiem
sebs rakstīja: Skonto, LM, Ventspils- pagaidām viss ir ļoti ierasti arī ja skatās uz vārtu guvējiem. Ceru ka sezonas gaitā būs pārsteigumi un šo trio izjauks kāds mazāk titulēts klubs. Ceru arī ka kausā triumfēs kāds cits klubs.
P.S. Kaut arī esmu rīgas puika, gribas tuvākajos gados premjerlīgā redzēt FK Valmiera, šīs spēcīgās (gan finansiāli, gan sportiski) pilsētas klubs varētu pozitīvi popularizēt kājbumbu vidzemes reģionā.
Lai tik nak,Valmiera futbola tradicijas ir labas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja