Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis un Kubarevs slavē spēļu translācijas no Kauguru skolas jumta

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis un Kubarevs slavē spēļu translācijas no Kauguru skolas jumta
Virginijus Ļubšis
Foto: fksuduva.lt

Piedāvājam treneru Oļega Kubareva un Virginijus Ļubša teikto pēc SMScredit.lv Virslīgas 3. kārtas spēles starp Jūrmalas "Spartaku" un Rīgas "Daugavu".

Virginijus Ļubšis, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Tā jau arī gaidīju, ka būs grūta spēle - pirms tam noskatījos abas "Spartaka" spēles, spēlējoša komanda. Šīs dienas mačs izvērtās ar abpusējiem momentiem, mums varbūt nedaudz paveicās. Esmu apmierināts ar rezultātu, savukārt ar sniegumu 1. puslaikā gan nē. Taču, ņemot vērā mūsu sastāva problēmas [traumas - aut.piez.], gribu pateikties puišiem par uzvaru. Visādi citādi bija līdzīga spēle."

Ar ko tieši nebijāt apmierināts 1. puslaikā? "Ilgi turējām bumbu, nerealizējām ātru saspēli. Sākām spēli miegaini vai arī pretinieks piespieda mūs tā spēlēt. Pirmās 15 minūtes man ļoti nepatika. Pēc tam pamazām likām klāt. Bija līdzīga spēle. Šodien mums patiešām uzsmaidīja laime."

Vaičulis dažās epizodēs nospēlēja nedroši. Kā Jūs kā bijušais vārtsargs uz to skatāties? "Pretinieka piespēles bija ļoti labas. Jā, protams, kad "Spartaks" iesita (nezinu, vai bija aizmugure), viņš... [māj ar galvu]. Jā, ar izgājieniem viņam nedaudz... Kopumā daudz kļūdu netaisīja. Pāris kļūdas bija [smejas]."

Daudzās kartītes? "Lins Klimavičs nevajadzīgi ar dzelteno kartīti kabatā laukuma centrā nevainīgā situācijā pārkāpa noteikumus. Daudzās kartītes nozīmē, ka bija laba cīņa, kauja."

Ko domājat par to, ka Latvijā 1/3 spēļu līdz šim notikusi vienā vienīgā laukumā Kauguros? "Baltkrievijai tur viss ir kārtībā [baltkrievu trenera Kubareva kontekstā - aut.piez.], bet Lietuvā ir līdzīgas problēmas - kopumā 3-4 laukumi, nav nekādu iespēju, neko nepadarīsi. Šeit Latvijā mākslīgie laukumi ir labāki nekā Lietuvā. Toties šeit bilde no augšas ir super! Visu var redzēt, tas ir liels pluss."

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" galvenais treneris: "Apsveicu pretinieku ar uzvaru. Par mums - muļķīgi zaudēt tādu kļūdu dēļ, paši sev radījām problēmas, spēlējot vairākumā. Laikam tas raksturīgi jaunībai, jo puiši mums ir pavisam jauni - viņi mēdz pieļaut kļūdas, kas nav piedodamas mača beigās. Mūsu labais flangs izgāza 2. puslaiku - tur mūs sodīja divreiz, nopelnot sarkano kartīti un vēlāk ielaižot arī vārtus. Tas raksturīgi jaunībai un pieredzes trūkumam. Ko tādu nevar iemācīt. Analizējot pretinieku, patika tā organizācija, tāpēc 1. puslaiku nospēlējām ļoti uzmanīgi. Man par pārsteigumu mums droši vien vairāk momentu bija, kad spēlējām piesardzīgi un disciplinēti. Pēc tam spēlētāju maiņas mūsu struktūru salauza un rezultātā zaudējums."

Vai ir lielas problēmas centra aizsardzībā līdz ar Halvitova traumu un Daņilova nespēlēšanu savā pozīcijā, kas beidzās ar sarkanās kartītes nopelnīšanu? "Es šādi jautājumu nenostādītu - kā reizi aizsardzības centrā, uzskatu, mums ir kvalificēti spēlētāji. Bulvītis un Daņilovs. Skaidrs, ka Halvitova zaudējums ir nozīmīgs, tomēr uzskatu, ka lielākas problēmas mums ir citās pozīcijās. Starp citu, Bulvītis arī spēlē ne līdz galam vesels. Protams, nākas lāpīt caurumus, no labās malas aizsargu bīdot uz centru. Dabīgi, ka, ja nav daudz kvalificētu spēlētāju, vienmēr agri vai vēlu kaut kur plīsīsim."

Kāpēc pārtraukumā nomainījāt labās malas aizsargu Kastanjedu, vēlāk, kā jau minējāt, izgāžot savu spēli labajā flangā? "Lieta tāda, ka arī viņš nepildīja uzstādīto uzdevumu. Atkārtošos - mēs katrā spēlē taisām trīs maiņas un taisīsim, jo mums ir jauna komanda un spēlētājiem ir jāattīstās. Jaunie puiši jebkurā gadījumā kļūdīsies - gan Kastanjeda, gan Budilovs. Ja likšu vienmēr spēlēt vieniem un tiem pašiem, tad jauniešus vispār nav vērts turēt komandā. Tad var vienkārši savākt 12 pieredzējušus spēlētājus un ar viņiem spēlēt. Kur tad lai jaunatne uzkrāj pieredzi? Devām iespēju abiem. Budilovs nenospēlēja sliktāk nekā Kastanjeda, vienkārši tā gadījās, ka, viņam esot, ielaidām vārtus. Arī 1. puslaikā, spēlējot Kastanjedam, varējām ielaist no šīs zonas."

Daudzās kartītes? "Mani šo kartīšu daba pārsteidz. 90% gadījumos tā ir nepareiza rīcība - protams, čempionāta spēlētāju vecums ir neliels, plus pavasara futbols, nav kondīciju. Vislielākā vilšanās ir par to, kā šīs kartītes rodas. Ja tie būtu pēdējās cerības sodi, tad kaut kādā mērā tas būtu attaisnojami, bet ja tiek pelnītas vienkāršās spēlētāju sadursmēs, tad skaties un... bērnudārzs. Tā nav tikai mūsu komandas problēma - jūtu, ka tā ir turnīra kopējā problēma."

Ko domājat par to, ka Latvijā 1/3 spēļu līdz šim notikusi vienā vienīgā laukumā Kauguros? "Man patīk, ka no šī laukuma internetā ir laba bilde - spēli var analizēt, skatīties. Kad spēlējām ar "Mettu" [Hanzas vidusskolas laukumā - aut.piez.], tur neko neieraudzīsi. Manā skatījumā - lai kaut vai spēlē vienā laukumā, bet lai skatītājiem ir laba pārredzamība un lai mēs varam analizēt. Esmu par šādiem laukumiem [domāts Kauguru laukums - aut.piez.]. Kas attiecas uz laukumu skaitu - protams, futbols ir domāts līdzjutējiem, tāpēc dabiski, ka ģeogrāfijai būtu jābūt plašākai."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja