Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs: "Kamēr gaidīsim, kad stadionos izaudzēs zāli, pienāks oktobris"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Popkovs: "Kamēr gaidīsim, kad stadionos izaudzēs zāli, pienāks oktobris"
Jurijs Popkovs
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Ļoti daiļrunīgs pēc šīs dienas Virslīgas 4. kārtas spēles starp Rīgas "Daugavu" un "Jūrmalu" (1:1) bija rīdzinieku treneris Jurijs Popkovs. Viņš slavēja mūsu čempionāta augsto līmeni, savukārt bija lielā neizpratnē, kāpēc klubiem tik ilgi jāspēlē uz mākslīgajiem laukumiem. "Jūrmalas" treneris Vladimirs Pačko tikmēr bija neapmierināts, ka tiesneši piešķir uz viņa komandas vārtiem tik daudz 11 metru soda sitienu.

Jurijs Popkovs, Rīgas "Daugavas" treneris: "Četrās spēlēs esam ieguvuši septiņus punktus, un tas ir labs rezultāts. Pirmo reizi šajā sezonā pirms spēles bijām favorīti - uz to norāda tabula, kurā mums bija četru punktu pārsvars pār "Jūrmalu", kas ir daudz čempionāta sākumam. Arī pret "Mettu" nebijām favorīti, jo tobrīd viņi bija gatavāki sezonai. Pretinieks pret mums bija ļoti noskaņots un motivēts. Abi vārti spēlē tika gūti pēc standartsituācijām. Ziniet, jaunākā tendence ir tāda, ka pēc speciālistu domām vārtsargiem visi soda sitieni jāspēj ņemt. Es to redzu citādāk - savs tuvējais stūris jāprot nosegt. Diemžēl mūsu vārtsargs nespēja noorientēties. Taču Vaičulis ir malacis - labi nocīnījās ar visu traumu, pirms spēles viņa dalība mačā bija uz jautājuma zīmes.

Beidzot tikām uz dabīgā laukuma, pārejot no gladiatoru cīņām būrī, kā es to saucu. Salīdzinot ar spēli Jelgavā, šeit laukums bija par 15 metriem garāks un par 25 metriem platāks. Neizdevās pārorientēties. Taču visu izsaka rezultāts - par brīnumu citiem esam tabulas augšdaļā. Šī angļu nedēļa ar trim spēlēm septiņu dienu laikā mums būs grūta. Kā smejos, vairāki futbolisti mūsu sastāvā no lidmašīnas nolaidušies uz planētas, proti, aizvada savas pirmās spēles Virslīgā, bieži nezina kā rīkoties noteiktās epizodēs...

Gribētu atzīmēt Virslīgas līmeni. Turnīra kvalitāte ir ļoti laba, jau pēc uzvārdiem var redzēt, ka komandu sastāvi ir spēcīgi. Atskaitot mūsu 0:4 zaudējumu, visas spēles ir ļoti sīvas. Favorīti neuzvar savas spēles ar 7:0, un tas ir labās komandu sagatavotības dēļ, nevis laukumu dēļ. Šeit nav Igaunija, kur 16 spēlēs var gūt 18 vārtus - šeit Aleksejevs tikai šodien guva savus pirmos vārtus un arī tad tikai no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Gribam vairāk skatītājus - lai tauta nāktu, jāatgriež intriga. Latvijas līdzjutējs ir tāds, kurš skatās aiz stūra un nogaida. Kad redz, ka ir intriga, viņš nāk. Un intriga ir - arī šodien ritēja 92. minūte, un abas komandas bija lielā sasprindzinājumā, cīnījās. Tiesāšana [kolēģis Pačko pirms tam apšaubīja "Daugavai" piešķirto pendeli - aut.piez.]? Katram ir tiesības brīvi izteikties. Kad redzēšu video, tad varēšu spriest un reāli novērtēt. Man jau ir sestais gadu desmits, tāpat kā tev [uzsit draudzīgi Pačko uz pleca - aut.piez.], un ne vienmēr visu saskatu. Taču gribētu teikt, ka šī tiesneša [Aleksandra Anufrijeva - aut.piez.] tiesāšanas maniere man patīk - ceru, viņš turpinās progresēt. Mums ar Pačko domas var nesakrist, tāpēc jau mums jābūt naidā. Katrā ziņā mēs šajās četrās kārtās esam iesituši daudz vārtu no spēles, tāpēc neesam īpaši atkarīgi no tiesnešu lēmumiem.

Uzskatu, ka Latvijas Futbola federācijai būtu vairāk jāstrādā pie stadionu jautājuma un jāizrāda iniciatīva, nevis tikai jāpakļaujas stadionu direktoru spiedienam un jāgaida, kad tiks izaudzēta zāle. Vispār nespēju saprast, kāpēc aprīļa vidū - agrāk taču vienmēr spēlējām un viss bija kārtībā. Es saprotu, ka martā spēlējam uz mākslīgā laukuma, bet no aprīļa tā tam nevajadzētu būt. Kamēr gaidīsim, kad izaudzēs zāli, oktobris pienāks. LFF jāpalīdz šai jautājumā. Mākslīgie laukumi bojā futbolista veselību, ir traumatiski. Jelgavas mākslīgajā laukumā, kurš ir ļoti šaurs, vispār būtu jāaizliedz spēlēt.

Kuru uzskatu par labāko spēlētāju šīs dienas mačā? Teikšu tā, ka visi šodien individuāli nospēlēja ļoti vāji. Ne vienmēr padarītais darba apjoms dod kvalitāti. Edgaram Kārkliņam pirms spēles teicu: "Tu esi guvis trīs vārtus [patiesībā divus - aut.piez.], cilvēki nāks uz tevi skatīties, tas tev traucēs." Tā arī bija, viņš nospēlēja bāli. Visi nospēlēja vāji. Ja katrs nospēlētu savā līmenī, varbūt mēs uzvarētu. Bet to pašu noteikti var teikt arī mans kolēģis [Pačko nosaka: "Jā, analoģiski."]."

Vladimirs Pačko, "Jūrmalas" treneris: "Pirmo reizi spēlējām uz zālāja, gāja grūti. Skatītāji diemžēl neredzēja augstas kvalitātes futbolu, spēle sanāca vienkāršota ar daudz gaisa divcīņām, tāds pavasarīgs futbols. Protams, neapmierina rezultāts - mums ir kaut kāds neizšķirtu sindroms [trīs neizšķirti četrās spēlēs - aut.piez.]. Joprojām turpinām mocīties ar savainojumiem - pēc 16 dienu pauzes šodien uz maiņu atgriezās Daņilovs, bet vēl trīs centra pussargi ir savainoti. Brīžiem mūsu spēlē ir uzplaiksnījumi, taču stabilitātes trūkst. Nepietiek meistarības.

Parasti par tiesnešiem nerunāju, taču jāsaka, ka četrās spēlēs uz mūsu vārtiem piešķirtas jau piecas pendeles. Šodien atkal uz mūsu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kaut gan man tā šķita parasta cīņas epizode. Tiesnesis nebija konsekvents - ja piešķīra šo pendeli, tad bija jāpiešķir divās citās epizodēs par labu mums, kad bumba, manuprāt, trāpīja soda laukumā jūrmalniekiem pa roku. Piecus no astoņiem vārtiem esam ielaiduši no 11 metru atzīmes...

Paši gūstam vārtus tikai no standartsituācijām, teicu pirms spēles puišiem, lai iesit no spēles, taču atkal neizdevās. Jāsagaida savainotie... Mums vēl nāksies atgriezties uz mākslīgā laukuma, un šāda staigāšana, protams, ir mīnuss. Komandai potenciāls ir un psiholoģiskā ziņā mums ļoti svarīgi būtu gūt pirmo uzvaru. Ceram, ka tas izdosies jau nākamajā spēlē pret "Mettu/LU", pēc tam arī pret "Jelgavu"."

  +5 [+] [-]

, 2012-04-14 18:30, pirms 12 gadiem
Par to zāles audzēšanu pilnībā piekrītu. Biju skatīties futbolu Jelgavā: jauns, plašs, skaists stadions, bet futbolu blakus spēlē būrī. Skatoties to likās, ka esmu atnācis uz kkādiem sētas mačiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 18:37, pirms 12 gadiem
Par to roku soda laukumā (bijušajiem! jūrmalniekiem, tagadējiem rīdziniekiem! interesanti, kļūdījies Pačko vai autors?) Pačko varētu būt taisnība, tā tiešām bija, kaut arī nejauša, tomēr tāda, par kādu parasti soda sitienu dod.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-14 20:19, pirms 12 gadiem
Jurijs Popkovs, "Jūrmalas" treneris: "Četrās spēlēs esam ieguvuši septiņus punktus, un tas ir labs rezultāts

AUTOR!IZLABO!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-14 22:38, pirms 12 gadiem
LFF kaut kad te lielijas prezenteja savu jauno lapu, bet turnira tabulu aizmirsusis taja ielikt, laikam naudas tai nepietika vai ari es esmu pastulbs un nevaru ieraudzit LFF: Vispārējā informācija
Tad kur te vel runa, ka si varetu palidzet klubiem spelet uz normala zalaja.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 23:03, pirms 12 gadiem
Kurš ''Daugavau'' nopelnīja pendeli?

     [+] [-]

, 2012-04-15 01:30, pirms 12 gadiem
Par tiem zālājiem. Šogad gan laiks tāds nestabils bija marta beigās - aprīļa sākumā. Te sniegs, te atkal sauss. Neko nevar paredzēt. Tāds ir Latvijas klimats un ar to vajag rēķināties. Ja laikapstākļi būtu tādi kā Spānijā vai kādā citā dienvidu zemē, tad par laukumiem neviens nesūkstītos. Bet jāsadzīvo ar to, kā ir.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-15 02:02, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Kurš ''Daugavau'' nopelnīja pendeli?
Nopelnīja Jūrmalas kapteinis Vadims Gospodarjs. Godīgi ,sakot, pilnībā piekrītu Pačko kunga komentāriem par pendelēm (piešķirto un nepiešķirtajām) šajā spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 07:26, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Par to roku soda laukumā (bijušajiem! jūrmalniekiem, tagadējiem rīdziniekiem! interesanti, kļūdījies Pačko vai autors?) Pačko varētu būt taisnība, tā tiešām bija, kaut arī nejauša, tomēr tāda, par kādu parasti soda sitienu dod.
Pilnībā piekrītu. Analoģiskā situācijā 1.kārtā pret Jūrmalu Skonto labā iedeva identisku pendeli.Bet tas jau Skonto.Jāpalīdz taču.

     [+] [-]

, 2012-04-15 20:16, pirms 12 gadiem
Pagaidām (tpu, tpu, tpu) Jelgavas "mazajā arēnā" (57m*92m) neviens laukuma šaurības dēļ nav savainots un laukums atbilst visām FIFA prasībām. Gan 49.vsk., gan Kauguru, gan Arkādijas mākslīgie laukumi (60m*90m) taču ir vēl "nefutbolīgāki", jo ir par 15m īsāki kā UEFA 1.kategorijas laukmiem pienāktos. Dažās valstīs Līgas pašas ir izstrādājušas Infrastruktūras reglamentus (piem., Anglijā), bet, ja gribam īstu futbolu visas sezonas laikā, jāsāk aprīļa vidū uz dabīgajiem vai pirmās 3 kārtas jāspēlē Turcijā