Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dubram uzvara Ukrainas līderu grupā, "Zenit" Krievijā spēlē 33 tūkstošu klātbūtnē

Rolands Eliņš

Dubram uzvara Ukrainas līderu grupā, "Zenit" Krievijā spēlē 33 tūkstošu klātbūtnē
Kaspars Dubra. Foto: fco.com.ua

Ukrainas futbola Premjerlīgā sākusies līderu grupas izspēle, un Kaspara Dubras pārstāvētā „Oleksandriya” vienība ar 4:2 pārspēja „Kolos”. Futbols turpinās arī Krievijas Premjerlīgā, turklāt daudzviet bez skatītāju ierobežojumiem – „Zenit” šodien aizvadīja maču 33.6 tūktošu skatītāju klātbūtnē, ar 7:1 sakaujot „Ural”.

Kaspars Dubra devās „Oleksandriya” sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču. Viņš bija viens no diviem leģionāri komandas sastāvā. Dubras komanda iedzinējos nonāca pirmā, taču pirmā puslaika kompensācijas laikā atspēlējās un pēc tam ieguva vadību 3:1. Spēles pēdējās desmit minūtēs abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, „Oleksandriya” uzvarot ar 4:2.

ŠĪ bija pirmā spēle Ukrainas tā sauktajā čempionu grupā, kurā piedalās sešas regulārās sezonas labākās komandas, kurām tiek ņemti vērā arī iepriekš iegūtie punkti. „Kolos” šajā grupā ir pārliecinošā pēdējā vietā, bet „Oleksandriya” ieņem piekto vietu, par trim punktiem punktiem atpaliekot no labāko trijnieka. Drošās titula pozīcijās tikmēr ir Doņeckas „Shakhtar”, kas tuvāko sekotāju Kijevas „Dynamo” apsteidz par 14 punktiem.

Šodienas spēli „Oleksandriya” aizvadīja pie tukšām tribīnēm.

Par spīti koronavīrusa pandēmijai futbola līgas izspēle turpinās arī Krievijā, turklāt tur nav ieviesti nacionāla līmeņa drošības pasākumi, un vairāki klubi izvēlējušies aizvadīt spēles iepriekšējā režīmā, proti, neslēdzot tribīnes.

Šodien lielākā apmeklētība Krievijas Premjerlīgā bija Sanktpēterburgā, kur „Zenit” maču klātienē vēroja 33.6 tūkstoši skatītāju. Tas gan tāpat ir viens no zemākajiem „Zenit” apmeklētības rādītājiem kopš jaunās arēnas uzcelšanas. „Zenit” ar 7:1 sakāva „Ural”, nostabilizējot savas līderpozīcijas. Šodien izbraukuma spēles tikmēr aizvadīja Maskavas „Spartak” un Kazaņas „Rubin” komandas.

Jāpiemin, ka „Zenit” līdzjutēji mača gaitā izklāja lielu baneri, kas tiešā veidā atsaucās uz koronavīrusa izplatību. Baneris vēstīja: „Esam slimi ar futbolu un „Zenit” dēļ arī mirsim.”