Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Schalke" pēc 0:7 atlaiž galveno treneri Tedesko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Schalke" pēc 0:7 atlaiž galveno treneri Tedesko
Domeniko Tedesko un Peps Gvardiola. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola Bundeslīgas komanda Gelzenkirhenes "Schalke 04" no amata atbrīvojusi galveno treneri Domeniko Tedesko, viņa vietā nolīgstot Hupu Stēvensu.

"Schalke 04" otrdien 33 gadus vecā Tedesko vadībā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē ar 0:7 kapitulēja Anglijas Premjerlīgas čempionei Mančestras "City", divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:10. Tedesko, kuram līgums bija līdz 2022. gadam, bija pārliecināts, ka nezaudēs savu amatu, tomēr klubs lēmis citādāk. Viņš pie "Schalke 04" stūres stājās aizpērn, noslēdzot divu gadu līgumu, kas augustā tika pagarināts par vēl trim gadiem.

Pirms kļūšanas par "Schalke 04" galveno treneri Tedesko trīs mēnešu vadīja otrās bundeslīgas komandu Aues "Erzgebirge". Pirms darba Aues vienībā viņš strādāja ar "VfB Stuttgart" un "Hoffenheim" jauniešu komandām.

"Schalke 04" komanda pagājušā sezonā Bundeslīgā izcīnīja otro vietu un šajā sezonā spēlēja UEFA Čempionu līgā.

Tedesko vietā stājies 65 gadus vecais nīderlandiešu speciālists Stēvenss, kuram būs galvenā trenera vietas izpildītāja statuss. Stēvenss jau karjeras laikā divreiz vadījis Gelzenkirhenes vienību, 1997. gadā uzvarot UEFA Kausā (tagad - UEFA Eiropas līga), kā arī divreiz triumfējot Vācijas kausa izcīņā.

Stēvensam savā karjerā bija bagātīga pieredze ar Bundeslīgas komandu trenēšanu, esot pie "Schalke 04", Berlīnes "Hertha", "Koln", Hamburgas SV, "Hoffenheim" un "VfB Stuttgart" stūres. Tāpat karjeras laikā viņš strādājis Nīderlandē, Austrijā un Grieķijā.

"Schalke 04" ar 23 punktiem 25 spēlēs Bundeslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem vien 14.vietu.