Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova abos setos nenosargā pārsvaru un zaudē Venusai Viljamsai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova abos setos nenosargā pārsvaru un zaudē Venusai Viljamsai
Anastasija Sevastova
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 20.) Indianvelsas "Premier Mandatory" sērijas turnīrs beidzās ar zaudējumu astotdaļfinālā Venusai Viljamsai (WTA 8.) – 6:7(6), 4:6. Sevastova abos setos nespēja nosargāt agru breika pārsvaru, esot vadībā attiecīgi ar 3:1 un 3:0.

Mačs sākās ar trīs breiku sēriju, pirmajai servi spējot noturēt Sevastovai, kura pēc nosargātas serves ceturtajā geimā bija priekšā ar 3:1. Sevastovai piektajā geimā bija iespēja iegūt divu breiku pārsvaru, taču viņa breikbumbas izspēlē neprecīzi izpildīja "slaisu", bumbiņai piezemējoties autā. Rezultāts drīz kļuva 3:2, nevis 4:1, un Viljamsa vēlāk atspēlēja breiku.

Tas notika astotajā geimā, kad Venusa ar trīs "backhand" uzbrukumiem ieguva divas breikbumbas (15:40). Sevastova pirmo atspēlēja ar apvedošo sitienu, bet otro anulēt nespēja, kad Viljamsai izdevās spēcīgs diagonālais "forehand" sitiens – 4:4.

Servējot pie 4:5, Sevastova ātri izvirzījās vadībā ar 40:0, bet pēc tam pēkšņa neprecizitāšu sērija lika atspēlēt setbumbu, turklāt tas izdevās ar otro servi. Anastasija tika pie iespējas uzbrukt no labās puses un neatvairāmi trāpīja ar "forehand".

Panākusi izlīdzinājumu 5:5, Sevastova Viljamsu 11. geimā divreiz apspēlēja ar "dropšotiem" un ieguva breikbumbu, turklāt viņai arī bija laba iespēja, taču tā palika neizmantota, iesitot tīklā ar "forehand" raidījumu gar līniju, kad Viljamsai bija mazas iespējas atvairīt šo sitienu. Viljamsa ar trešo geimpunktu nodrošināja vismaz taibreiku. Sevastovai 12. geimā, kurā viņa bija iedzinējos ar 15:30 un vēlāk vairākas reizes bija "vienādi", vajadzēja četrus mēģinājumus, lai geimu pabeigtu savā labā.

Taibreikā uzvarēja tenisiste ar jaudīgāku un dominējošāku uzbrukumu. Viljamsa izveidoja vēl divas setbumbas – 4:6. Sevastova pirmo atspēlēja savas serves punkta izspēlē, kad precīzi uzsita no labās puses pa diagonāli. Trešā setbumba Viljamsai bija pirmā ar savu servi. Venusai dubultkļūda! Sevastovai tūlīt pie 6:6 bija iespēja iegūt sev setbumbu, taču Viljamsa pie tīkla spēja bumbiņu nobloķēt pēc Anastasijas apvedošā sitiena. Sevastova pēc tam aizsniedzās līdz bumbiņai, taču nespēja to pa diagonāli pārcelt pāri tīklam. Ja tas būtu izdevies, viņa iegūtu savu pirmo setbumbu, tā vietā jau ceturto setbumbu dabūja Viljamsa, kura beidzot pielika punktu ilgajam setam. Viljamsa uzņemšanā spēcīgi uzbruka, piespiežot Sevastovu bumbiņu izsist autā.

Pēc ļoti sīvā seta nākamā sākumam labāk bija gatava iepriekšējā seta zaudētāja. Sevastova katrā no pirmajiem diviem serves geimiem zaudēja tikai vienu izspēli, bet starp abiem sekmīgajiem geimiem izcēlās ar breiku un bija vadībā ar 3:0. Viljamsai šī posma vienīgajā servēšanas reizē neklausīja "backhand" sitiens, un Sevastova otrajā geimā izmantoja otro breikbumbu, kad viņai izdevās tik labi uzsist pa diagonāli, ka Viljamsa skrējienā bumbiņu raidīja tīklā.

Sava trīs pēc kārtas uzvarētu geimu sērija tūlīt bija Viljamsai, kura breiku atguva piektajā geimā. Sevastova nespēja atvairīt trīs Venusas uzbrukumus, ieraugot 15:40 problēmu. Pirmās breikbumbas izspēle beidzās ar Viljamsas autu, bet otro breikbumbu Sevastovai vajadzēja atspēlēt pašai, taču viņa, diktējot izspēli un liekot pretiniecei aizsargāties, nolēma izpildīt "dropšotu", to darot ļoti neprecīzi – bumbiņa piezemējās autā. Pēc nākamā geima rezultāts kļuva neizšķirts 3:3.

Atskaitot Viljamsas pirmo serves geimu, Sevastovai 2. setā uzņemšanā variantu nebija (nākamajos četros geimos iegūti tikai četri punkti – katrā geimā pa vienam), bet pašai pēc iespaidīgā sākuma serves geimos daudz problēmu. Viņa septītajā geimā pēc 40:0 sākuma Viljamsu pielaida līdz "vienādi", bet devītajā geimā notika breiks. Šis geims sākās ar Viljamsas tikšanu līdz Anastasijas "dropšotam", pēc kura sekoja Venusas apvedošais sitiens. Sevastova uz notikušo reaģēja ar diviem lieliem "forehand" autiem, nokļūstot iedzinējos ar 0:40.

Pirmās divas breikbumbas izdevās atspēlēt ar labām pirmajām servēm, bet trešās breikbumbas izspēlē Sevastovai bija jāiztiek ar otro servi. Sekoja ļoti gara izspēle, kuras izskaņā Sevastova kārtējo reizi izpildīja saīsināto sitienu. Viljamsa atkal ar lielām grūtībām aizsniedzās līdz bumbiņai un atbildēja ar savu "dropšotu". Sevastova to negaidīja, bet paspēja līdz bumbiņai, taču ASV veterāni apdraudēt nespēja, un Viljamsa breiku noformēja ar apvedošo sitienu. Viljamsa pēc tam droši izservēja maču.

Statistika

KategorijaSevastovaViljamsa
Eisi12
Dubultkļūdas69
1. serves precizitāte54%62%
Iegūtie punkti ar 1. servi27/4533/47
Iegūtie punkti ar 2. servi20/3915/29
Tīri uzvarētās izspēles1824
Nepiespiestās kļūdas4435
Breikpunktu realizācija3/64/9
Visi iegūtie punkti7585

Sevastova ar Viljamsu sacentās otro reizi un arī pirmajā mačā piekāpās līdzīgā cīņā ar neizmantotām iespējām, kad 2016. gada februārī Gaosjunas "International" turnīra ceturtdaļfinālā viņa zaudēja ar 5:7, 2:6. Sevastovai toreiz 1. setā bija divu breiku pārsvars (5:2) un arī 10. geimā divas setbumbas ar savu servi.

Sevastovai pēc otrdienas zaudējuma Viljamsai pret Top 10 spēlētājām ir 5-16 bilance ar četriem zaudējumiem pēc kārtas. Šīs sērijas laikā iepriekšējās trīs neveiksmes bija pret Anastasijai ļoti neparocīgo rumānieti Simonu Halepu. Sevastova pēdējo Top 10 uzvaru guva pagājušā gada maijā Madridē pret Karolīnu Pliškovu.

Sesto reizi spēlējot Indianvelsā, Sevastova sasniedza savu labāko rezultātu šajā turnīrā, tiekot līdz 4. kārtai jeb astotdaļfinālam. Ar tā sasniegšanu nopelnīti 120 reitinga punkti un 88 135 dolāru prēmija. Sevastova 19. marta rangā pakāpsies trīs pozīcijas, ieņemot 17. vietu. Gan viņai, gan arī 3. kārtā zaudējušajai Aļonai Ostapenko nākamais mačs būs 22. vai 23. martā Maiami.

"BNP Paribas Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Qiang Wang7:5 6:1
(20) Daria Kasatkina – (2) Caroline Wozniacki6:4 7:5
(5) Karolina Pliskova – Amanda Anisimova6:1 7:6(2)
(10) Angelique Kerber – (7) Caroline Garcia6:1 6:1
(8) Venus Williams – (21) Anastasija Sevastova7:6(6) 6:4
(27) Carla Suarez Navarro – Danielle Collins6:2 6:4
Petra Martic – Marketa Vondrousova6:3 7:6(4)
Naomi Osaka – Maria Sakkari6:1 5:7 6:1

  +3 [+] [-]

, 2018-03-14 08:21, pirms 6 gadiem
Eh..., nu žēl! Maču gan neredzēju, bet iespēja vinnēt noteikti bija laba cik var spriest no aprakstītās mača gaitas. Grūti spriest - varbūt īsti nenoticēja sev. Ja kopumā par Nastju, tad iespējams savus karjeras griestus ir aptuveni sasniegusi. Otrā desmita robežās viņa var svārstīties, bet pirmais desmits šķiet, ka nebūs pa spēkam. Viņa tieši pašlaik ir savu fizisko spēju zenītā. Pēc 30 diemžēl viss pamazām ies uz leju. Bet nu malacīte protams - būt top20 ir izcili, īpaši tādai Latvijai ar tās potenciālu, un it īpaši vēl tenisā.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 09:16, pirms 6 gadiem
nesagāja 1. sets

  +2 [+] [-]

, 2018-03-14 09:46, pirms 6 gadiem
Mačs bija diezgan līdzīgs. Pat nesaprotu, kā Sevastovai var būt vairāk nepiespiesto kļūdu.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 10:21, pirms 6 gadiem
Es gan daļēji redzēju. Abas spēlēja labi, bet Venusa tomēr labāk. Viljamsa mazāk kļūdījās, neredzēju ka iesistu tīklā. Sevastovai pirmā serve brīžiem vispār negāja. Laikam Aļona būs aplipinājusi ar šo slimību!!

     [+] [-]

, 2018-03-14 10:36, pirms 6 gadiem
Tāpēc tā ir Venusa kas spēj rast izeju arī tādās spēlēs un viņai nav jādomā pret ko viņa spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-14 10:42, pirms 6 gadiem
Žēl, reizēm bez veiksmes neiztikt, bet šeit visi faktori Venusas pusē. Labi nospēlēts tādā milzīgā stadionā pret rangā augstāk esošu mājinieci.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-14 14:50, pirms 6 gadiem
Pārsteidzoši, ka Venusai tikai 2 eisi. Viņa ir starp tām retajām tenisistēm ar 200 km/st servi.

     [+] [-]

, 2018-03-14 15:06, pirms 6 gadiem
Redzēju visu spēli. Venusa ir Venusa - vispirms sataisa sev problēmas, pēc tam tās veiksmīgi atrisina. Uzsvars uz vārdu "veiksmīgi".'
Anastasijai bija varianti pirmjā setā. Taibreikā īsti nē, bet lai līdz tam netiktu, gan. Tur vienu setu varēja izblēdīt.
Otrajā setā par spīti 3:0 viņai nebija nekādu variantu. Kad viņa otrreiz nobreikoja Venusu (jā, no tiem trim geimiem tikai viens bija ar pašas servi), tad abas apsēdās, drusku padomāja, un pēc tam jau sākās pavisam cita spēle, kur Venusa diktēja nosacījumus.
Ja būtu trešais sets, varbūt Anastasijai būtu varianti uz pretinieces noguruma rēķina. Viena izspēle bija īpaši traka, kur Anastasija Venusu nodzenāja tā, ka tā labu brīdi nevarēja atelsties. Tikai kas rakturīgi - arī to izspēli uzvarēja Venusa.