Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Grigaļāvičs: "Šī ir veiksmīga melnā PR kampaņa no Jaunupa kunga puses"

Grigaļāvičs: "Šī ir veiksmīga melnā PR kampaņa no Jaunupa kunga puses"
Arvīds Grigaļāvičs
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Basketbola savienības (LBS) nu jau bijušais finanšu direktors Arvīds Grigaļāvičs sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka par problēmām ar vīriešu izlases budžetu informējis LBS valdi jau janvāra beigās.

"Līdz šim brīdim nekādu rakstisku dokumentu, kas apliecinātu darba attiecību pārtraukšanu, es neesmu saņēmis," norāda Grigaļāvičs. "Esmu redzējis tikai video sižetu no preses konferences." Protams, es piedalījos LBS valdes sēdē, kurā sniedzu skaidrojumus uz Edgara Jaunupa apvainojumiem. Es norādīju, ka oktobrī valdes sēdē tika apstiprināts pagājušā gada budžets (LBS budžeta gads beidzas 30. septembrī – J.F.) ar pārtēriņu 3% jeb 8500 eiro apmērā. Ar to arī šis jautājums tika slēgts."

"31. janvāra valdes sēdē es kā LBS finanšu direktors norādīju, ka par pirmo ceturksni ir iztērēti 114 000 eiro jeb 41% no kopējā budžeta, tai skaitā 45 000 eiro, kas attiecas uz EČ finālu. Tādēļ uzsvēru, ka vīriešu izlasei ir problēmas ar budžetu. Tad Latvijas izlašu direktoram Mārim Jučmanim tika sagatavota vēstule, kurā no viņa tika lūgts iesniegt paskaidrojumu par radušos situāciju."

"Mēs nevaram valdes locekļiem tā vienkārši pateikt – mums ir pārtēriņš, tagad, lūdzu, sametiet katrs pa noteiktai summai. Es un LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps uz valdes sēdi ejam jau ar konkrētu priekšlikumu, kā risināt radušos situāciju. Turklāt vēlos atgādināt, ka Jučmaņa kungs joprojām ir LBS darbinieks. Lai gan tiek piesaukts, ka viņš ir atlaists, taču tā nav taisnība. Jučmaņa kungs šobrīd ir bērna kopšanas atvaļinājumā," norāda Grigaļāvičs.

"Uzskatu, ka šī ir veiksmīga melnā PR kampaņa no Jaunupa kunga puses ar mērķi palielināt ietekmi un pārņemt varu. Jaunupa kungs vēlas panākt, lai viņam sāpīgos jautājumus viņš varētu regulēt pēc saviem ieskatiem. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iesaistīšana tikai palielināja cilvēku interesi par šo gadījumu," piebilst Grigaļāvičs.

"LBS finanšu direktora pienākumus es pildu reizi nedēļā. Maks ar finanšu resursiem ir pie katras konkrētās nodaļas vadītāja, piemēram, katras līgas vai izlašu direktora. Es tikai kontrolēju izdevumus pēc manā rīcībā esošās informācijas. Ja pēkšņi izlases galvenais treneris un direktors izdomā doties uz pārbaudes spēli Ukrainā, bet pēc tam pārdomā, un tas rada 8500 eiro zaudējumus, tad īsti nesaprotu, kur šajā situācijā slēpjas mana vaina?" vaicā Grigaļāvičs.

"Grūtības ar Jučmaņa kungu ir bijušas jau ilgstoši, taču nekad šāda rakstura problēmas neesam nesuši uz āru. Katram ir savas labās un sliktās īpašības. Jučmaņa kungam stiprā puse ir komunikācija ar spēlētājiem, treneriem un medijiem. Viņš padara labu darbu, kas ir būtiski, jo spēlētāji izlasē spēlē par baltu velti, tādēļ komunikācija ar tiem ir būtiska nozīme. Finanses jau ir cits jautājums. Iespējams, Jučmaņa kungs vienkārši nejūt naudas kustību vai nespēj atteikt trenerim."

"Katrā ziņā nav noticis nekas ārkārtējs. LBS budžets šobrīd ir sabalansēts. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps jau ir sameklējis trūkstošos aptuveni 45 000 eiro, bet par šo līdzekļu avotiem viņš pats droši vien informēs nākamajā ārkārtas valdes sēdē," saka Grigaļāvičs. "Kad 2009. gadā es un Šneps sākām strādāt LBS, Jaunups mums mantojumā bija atstājis pusmiljona latu iztrūkumu. Taču mēs tolaik neskrējām uz KNAB. Tā vietā mēs risinājām situāciju, lai tas nenonāktu publiskajā telpā, lai gan pret mums kā parādu pārņēmējiem tolaik vērsās pat ar fiziskiem draudiem."

1 2 43 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2018-03-14 16:59, pirms 6 gadiem
Aiziet! Man patīk! Jaunupelis ar dabūs iekšās, bravo!

Atliek tikai sagaidīt savu "bbola Koziolu". Ir īstais brīdis džokeram!

 +13 [+] [-]

, 2018-03-14 17:02, pirms 6 gadiem
Es ticu daudz vairāk Grigaļāvičam un Šnepam kā Jaunupam un citiem varas tīkotājiem kā Lauva utt

 +12 [+] [-]

, 2018-03-14 17:03, pirms 6 gadiem
Viņi visi tur ir vienādi! Visus sākot ar Voinu un Šņepu, beidzot ar Jaunupu un Jučmani uz linča tiesu!

     [+] [-]

, 2018-03-14 17:04, pirms 6 gadiem
no shiiiiiiiit

  +2 [+] [-]

, 2018-03-14 17:06, pirms 6 gadiem
Hockey Check, Football in progress, Basketball....... Error

  +7 [+] [-]

, 2018-03-14 17:17, pirms 6 gadiem
Melna PR kampaņa varētu būt Jaunupa roku darbs. Tādas lietas viņam padodās.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 17:17, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ticu daudz vairāk Grigaļāvičam un Šnepam kā Jaunupam un citiem varas tīkotājiem kā Lauva utt
Es nevienam tur neticu Lauva vismaz miljonārs ir, viņš vienīgais tur var atļauties visiem uzspļaut

  -4 [+] [-]

, 2018-03-14 17:21, pirms 6 gadiem
Pāris lietas:
Šo te es nedaudz nesaprotu - Ja pēkšņi izlases galvenais treneris un direktors izdomā doties uz pārbaudes spēli Ukrainā, bet pēc tam pārdomā, un tas rada 8500 eiro zaudējumus, tad īsti nesaprotu, kur šajā situācijā slēpjas mana vaina?" vaicā Grigaļāvičs....Tā ir absurda situācija un tādām nevajadzētu notikt, jo tā ir līdzekļu izšķērdēšana.

Otrs, ja šis ir Jaunupa gājiens, tad man ir visu laiku bijusi taisnība, ka Jaunupam nav nopietnas ietekmes LBS, lai kā daži man centušies tajā oponēt.

  +6 [+] [-]

, 2018-03-14 17:22, pirms 6 gadiem
Wow, te jau viss sāk iet uz otru pusi un vainigais beigās būs Jučmanis(Jaunupa ietekmē?). Bet Sneps vienkarsi bus prasījis ziedojumu priekš LBS, lai Jucmanis kaut nedaudz labotu savas kļūdas. Jāatceras arī ka to ziedojumu Šņeps sev vai kādam citam paņemt nevarētu, jo tas nonāk savienības kontā.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-14 17:22, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Es ticu daudz vairāk Grigaļāvičam un Šnepam kā Jaunupam un citiem varas tīkotājiem kā Lauva utt
Šnepam ticēt

Tas, ka Jaunups izmanto šo situāciju (naudas izspiešanu no Jučmaņa), lai nokārtotu sev interesējošus jautājumus LBS, tas visdrīzāk tā ir, bet tas jau ir cits jautājums. Tas nemaina to, ka Šneps apdir....ies un shēmo.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-14 17:24, pirms 6 gadiem
ThePower rakstīja: Wow, te jau viss sāk iet uz otru pusi un vainigais beigās būs Jučmanis(Jaunupa ietekmē?). Bet Sneps vienkarsi bus prasījis ziedojumu priekš LBS, lai Jucmanis kaut nedaudz labotu savas kļūdas. Jāatceras arī ka to ziedojumu Šņeps sev vai kādam citam paņemt nevarētu, jo tas nonāk savienības kontā.
Aha, altruists Šneps. Par organizāciju vien uztraucas. Kā teiktu krievi "za deržavu obidno"

  +5 [+] [-]

, 2018-03-14 17:28, pirms 6 gadiem
Ulrihs rakstīja: Aha, altruists Šneps. Par organizāciju vien uztraucas. Kā teiktu krievi "za deržavu obidno"
Varbūt uztraucas arī par sevi citos gadījumos , bet šajā saproti- ja nauda nonāk LBS kontā, tad Sneps pie automāts izņemt viņu nevar 😄 tāpat kā viņš to nevar arī tad, kad valsts ieskaita LBS miljonu.
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +6 [+] [-]

, 2018-03-14 17:33, pirms 6 gadiem
Vai pamanījāt, ka
LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps jau ir sameklējis trūkstošos aptuveni 45 000 eiro?

Vai jūs tā varētu? Kurš varētu?
Sameklējis jau!

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 17:35, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai pamanījāt, ka
LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps jau ir sameklējis trūkstošos aptuveni 45 000 eiro?


Vai jūs tā varētu? Kurš varētu?
Sameklējis jau!
Es par to arī nobrīnījos

     [+] [-]

, 2018-03-14 17:48, pirms 6 gadiem
Kas ir PR?

  +5 [+] [-]

, 2018-03-14 17:51, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es nevienam tur neticu Lauva vismaz miljonārs ir, viņš vienīgais tur var atļauties visiem uzspļaut
Ja? to ,ka Kurucs nespēlēja jauniešu izlasē viņš ņems vērā arī pēc 10 gadi.Lomažs kaldina uzvaru ,bet tik un tā izdomā ko samurgot un nolikt lidz ar zemi.Tātad viņam ir savas personiskas intereses .

  +3 [+] [-]

, 2018-03-14 17:54, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai pamanījāt, ka
LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps jau ir sameklējis trūkstošos aptuveni 45 000 eiro?


Vai jūs tā varētu? Kurš varētu?
Sameklējis jau!
Sprūds un Rimšēvičs arī varēja...

  +4 [+] [-]

, 2018-03-14 17:58, pirms 6 gadiem
Un nu Jaunupa adovāts / klēpjsunīts Real Rebel var sākt Jaunupa aiztāvības kampaņu!

     [+] [-]

, 2018-03-14 17:59, pirms 6 gadiem
Djokovic rakstīja: Ja? to ,ka Kurucs nespēlēja jauniešu izlasē viņš ņems vērā arī pēc 10 gadi.Lomažs kaldina uzvaru ,bet tik un tā izdomā ko samurgot un nolikt lidz ar zemi.Tātad viņam ir savas personiskas intereses .
Par Lomažu man iebildumu nav, bet reāli Kurucam nebija izlasē jābūt, tas ikvienam jāatzīst, jo nu viņš nebija diezgan ilgi nopietni spēlējis + paņemot Vecvagara dīvainos izteikumus, tad tā bilde pati par sevi ir dīvaina
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 18:03, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Lemberga stipendiāt, parādi mani, kaut vienu teikumu, kur es šeit viņu aizstāvu? Bet nu jā, tev galvenais parēkt, bet izlasīt neko nevari, smags gadījums....
Gan jau sāksi kā parasti, pie tā esam pieraduši un to mēs gaidam

  +3 [+] [-]

, 2018-03-14 18:08, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Par Lomažu man iebildumu nav, bet reāli Kurucam nebija izlasē jābūt, tas ikvienam jāatzīst, jo nu viņš nebija diezgan ilgi nopietni spēlējis + paņemot Vecvagara dīvainos izteikumus, tad tā bilde pati par sevi ir dīvaina
Tad kad Sķēle vai Jakovičs taisa sūdus uz laukuma, par to ne vārda nesaka.Viss it kā uz komandas kopējo spēli norakstāms ,bet tad kad Kurucs vai Lomažs pieļauj kļūdu to uzskaita kā mega katastrofu.Vai tas škiet godīgi un objektīvi?Nu un tādus "objektīvos" vai būtu vēlams redzēt kaut vai tā paša Šnepa vietā?Domājams, ka nē.

  -4 [+] [-]

, 2018-03-14 18:11, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Gan jau sāksi kā parasti, pie tā esam pieraduši un to mēs gaidam
Eh murīt, muļķojies vien tālāk un sāc saprast saprast uzrakstītā domu, pie pirmā raksta par šo tēmu, redzēju, ka neesi pat sapratis domu

  -4 [+] [-]

, 2018-03-14 18:15, pirms 6 gadiem
Djokovic rakstīja: Tad kad Sķēle vai Jakovičs taisa sūdus uz laukuma, par to ne vārda nesaka.Viss it kā uz komandas kopējo spēli norakstāms ,bet tad kad Kurucs vai Lomažs pieļauj kļūdu to uzskaita kā mega katastrofu.Vai tas škiet godīgi un objektīvi?Nu un tādus "objektīvos" vai būtu vēlams redzēt kaut vai tā paša Šnepa vietā?Domājams, ka nē.
Atšķirība tā, ka citu jau nav ko ielikt PG pozīcijā, bet nu par tiem arī ir runāts, kamēr Kuruca vietā kaut vai Laksu paņemt varēja...Ne jau par kļūdām tas cepiens, bet gan par to, ka viņš nav nostiprinājies un izcīnījis savas minūte Barcelona un B komandā pat statistiski nespēj īsti izcelties, bet Vecvagars viņu ieliek pamatpieciniekā...Protams vēl tas, ka Kurucā viņš redz super spēlētāju, bet tādam Mālmanim, kurš regulāri tiek pie minūtēm ACB un Eirolīgā iesaka nostiprināties komandā, lai pat pieteikumā tiktu...

Kā teicu, tās situācijas pamatā ir vienkārši daudz dažādas dīvainības, kas kopējo bildi tādu padara.

     [+] [-]

, 2018-03-14 18:19, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Atšķirība tā, ka citu jau nav ko ielikt PG pozīcijā, bet nu par tiem arī ir runāts, kamēr Kuruca vietā kaut vai Laksu paņemt varēja...Ne jau par kļūdām tas cepiens, bet gan par to, ka viņš nav nostiprinājies un izcīnījis savas minūte Barcelona un B komandā pat statistiski nespēj īsti izcelties, bet Vecvagars viņu ieliek pamatpieciniekā...Protams vēl tas, ka Kurucā viņš redz super spēlētāju, bet tādam Mālmanim, kurš regulāri tiek pie minūtēm ACB un Eirolīgā iesaka nostiprināties komandā, lai pat pieteikumā tiktu...

Kā teicu, tās situācijas pamatā ir vienkārši daudz dažādas dīvainības, kas kopējo bildi tādu padara.
Kā tu uzskati, ja Mālmanis būtu Barcelona ,tad ar tik bieži tiktu pie spēles laika?

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 18:30, pirms 6 gadiem
Djokovic rakstīja: Kā tu uzskati, ja Mālmanis būtu Barcelona ,tad ar tik bieži tiktu pie spēles laika?
Uz to nav īsti iespējams atbildēt, jo diezgan daudz nezināmā...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 18:37, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai pamanījāt, ka
LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps jau ir sameklējis trūkstošos aptuveni 45 000 eiro?


Vai jūs tā varētu? Kurš varētu?
Sameklējis jau!
Nav jau grūti sameklēt ja šī summa, piemēram, atrodās viņa basketbola precēm saistīta biznesa (kurš ir vienīgais, kas var nodrošināt grozus pēc LV basketa noteikumiem) - bankas kontos

  +3 [+] [-]

, 2018-03-14 18:41, pirms 6 gadiem
"Kad 2009. gadā es un Šneps sākām strādāt LBS, Jaunups mums mantojumā bija atstājis pusmiljona latu iztrūkumu. Taču mēs tolaik neskrējām uz KNAB. Tā vietā mēs risinājām situāciju, lai tas nenonāktu publiskajā telpā, lai gan pret mums kā parādu pārņēmējiem tolaik vērsās pat ar fiziskiem draudiem."

Labi pateica, tikai ej uj un sazin, kurš no viņiem visiem šobrīd dir*!
Besī, kāpēc nekad nevar būt tā, ka kaut kur ir godīgi cilvēki, kuri nemēģina uzvārīties uz citu rēķina? Kas tā par slimību? Kāpēc?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-14 18:50, pirms 6 gadiem
Tur gadijuma pa kluso Kira nav piesleedzies, baigas problemas ar naudam.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-14 19:28, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!d

  +5 [+] [-]

, 2018-03-14 20:05, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pāris lietas:
Šo te es nedaudz nesaprotu - Ja pēkšņi izlases galvenais treneris un direktors izdomā doties uz pārbaudes spēli Ukrainā, bet pēc tam pārdomā, un tas rada 8500 eiro zaudējumus, tad īsti nesaprotu, kur šajā situācijā slēpjas mana vaina?" vaicā Grigaļāvičs....Tā ir absurda situācija un tādām nevajadzētu notikt, jo tā ir līdzekļu izšķērdēšana.

Otrs, ja šis ir Jaunupa gājiens, tad man ir visu laiku bijusi taisnība, ka Jaunupam nav nopietnas ietekmes LBS, lai kā daži man centušies tajā oponēt.
Nevis Jaunupam nav bijusi ietekme, bet tā ir ievērojami mazinājusies tieši pēdējā lgada aikā līdz ar Martinsona ietekmes mazināšanos . Attiecīgi visi vairs nestaigā uz pakaļkājām viņa priekšā un toviņš nevar pārdzīvot. Viss ir tieši tik vienkārši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-14 21:01, pirms 6 gadiem
Skolotajs35 rakstīja: Nevis Jaunupam nav bijusi ietekme, bet tā ir ievērojami mazinājusies tieši pēdējā lgada aikā līdz ar Martinsona ietekmes mazināšanos . Attiecīgi visi vairs nestaigā uz pakaļkājām viņa priekšā un toviņš nevar pārdzīvot. Viss ir tieši tik vienkārši.
Vai tad Martinsonam kāds otrais gads nav, kad prom no pieaugušo basketbola? Viņš tikai pie jauniešiem kaut cik palicis, ne? Vismaz man tā šķita, kad no VEF viņš notinās, vismaz man šķiet, ka vairāk kā gads, ka viņš no turienes prom ir
1 2 43 komentāri