Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Juļs: "NBA mani vilina, bet palikšu "Real""

Andrejs Siliņš

Juļs: "NBA mani vilina, bet palikšu "Real""
Serhio Juļs Madrides "Real" spēlē jau desmito sezonu
Foto: Sipa USA/Scanpix

Viena no ULEB Eirolīgas lielākajām zvaigznēm Serhio Juļs, kurš pārstāv Madrides "Real" vienību, pavēstījis, ka, lai arī viņam šķiet saistoša iespēja uzspēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), nākamsezon tas nenotikšot - spēlētājs palikšot Madrides klubā.

192 centimetrus garais spāņu aizsargs ir viens no bīstamākajiem spēlētājiem Eirolīgā un vidēji šosezon Eiropas prestižākajā klubu turnīrā guvis 16,5 punktus, atdevis 6,2 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,1 atlēkušo bumbu. Protams, vislabāk atmiņa palikušas Juļa spilgtās epizodes, realizējot ārkārtīgi sarežģītus vai pēdējo sekunžu tālmetienus.

Pēdējo divu sezonu Spānijas čempionāta finālsērijas MVP un divkārtējs Karaļa kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs gan apstiprinājis, ka arī nākamsezon spēlēs Madrides komandā. "NBA mani vilina, bet esmu laimīgs Madridē, esmu tur, kur vēlos būt, un vēlos izcīnīt titulus šeit," sacīja Juļs. "Nezinu, kas notiks nākotnē, bet esmu parakstījis sešu gadu līgumu un šovasar komandu nepametīšu."

Tiesa, ja neoficiālai informācijai var ticēt, Juļa iespējas jebkad nokļūt NBA ir visai mazas. Proti, 2015. gada vasarā Juļs parakstīja sešu gadu līgumu ar klubu, kas paredz ne tikai milzīgu atalgojumu pašam basketbolistam (2,7 miljoni eiro), bet arī nekad iepriekš Eiropā nepieredzētu līguma izpirkuma naudu - 25 miljoni eiro.

Līdz ar to kļūst pilnīgi skaidrs, ka vismaz šī līguma termiņā Juļs noteikti nepametīs Madridi, jo NBA klubi ne tuvu nedrīkst maksāt (un diezin vai arī būtu ieinteresēti) tik milzīgas izpirkuma naudas. Kad līgums ar "Real" beigsies, Juļam būs jau 33 gadi.

Juļu 2009. gada NBA draftā ar 34. numuru izvēlējās Denveras "Nuggets", bet vēlāk Hjūstonas "Rockets" nopirka tiesības uz Juļu par 2,25 miljoniem dolāru - lielāko summu, ko kāds NBA klubs jebkad samaksājis par tiesībām uz otrās kārtas izvēli.

Izmantotie resursi:
marca.com

  +2 [+] [-]

, 2017-03-14 14:25, pirms 7 gadiem
Čalis noteikti apzinās, ka nebūs nekāds monstrs Nbiķī, tāpēc labāk palikt komfortiņā

  +3 [+] [-]

, 2017-03-14 14:58, pirms 7 gadiem
Viss ir vēl vienkāršāk, viņš nerunāt amerikano.

     [+] [-]

, 2017-03-14 15:39, pirms 7 gadiem
Madridē/Eiropā viņš ir karalis, dūzis, megazvaigzne, fanu mīlulis un ļoti labi atalgots sportists. Viņš šobrīd ir tik ērtā komforta zonā, ka vēl ērtāku pat grūti iztēloties. Tik tiešām - kas būtu tas, kas viņu varētu aizvilkt pāri okeānam, būt vienam no..., sākt visu no nulles, saņemt mazāku atalgojumu, nebūt fanu pielūgsmes objektam, nebūt savā pilsētā utt. Jā, vilināt varētu reāla iespēja tikt pie NBA čempionu gredzeniem, taču, cik tā ir reāla un cik liels nopelns šī titula izcīnīšanā būtu pašam Juļam? Pilnīgi saprotams, ka viņu NBA tuvākajā laikā un, iespējams, vispār, neredzēsim.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-14 16:17, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Madridē/Eiropā viņš ir karalis, dūzis, megazvaigzne, fanu mīlulis un ļoti labi atalgots sportists. Viņš šobrīd ir tik ērtā komforta zonā, ka vēl ērtāku pat grūti iztēloties. Tik tiešām - kas būtu tas, kas viņu varētu aizvilkt pāri okeānam, būt vienam no..., sākt visu no nulles, saņemt mazāku atalgojumu, nebūt fanu pielūgsmes objektam, nebūt savā pilsētā utt. Jā, vilināt varētu reāla iespēja tikt pie NBA čempionu gredzeniem, taču, cik tā ir reāla un cik liels nopelns šī titula izcīnīšanā būtu pašam Juļam? Pilnīgi saprotams, ka viņu NBA tuvākajā laikā un, iespējams, vispār, neredzēsim.
Par naudu gan varētu pastrīdēties! Ja Juļš vienu sezonu nokapātu vismaz kā Rubio, tad viņš dabūtu sezonā tādu naudu pie tādiem algu griestiem, ka mati stāvus! Tiesa, viņš komandā ne tuvu nebūtu galvenais un spēle neietu caur viņu. Vēl ļoti daudz pārlidojumu, iespējams maiņas darījumu, prom no mājām, labāk pelna mazliet mazāk, bet dzīve ir sakārtota.

     [+] [-]

, 2017-03-14 16:39, pirms 7 gadiem
Žēl ,ka neredzējām viņu NBA, bet tāpēc jau ir EČ

     [+] [-]

, 2017-03-14 16:41, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Par naudu gan varētu pastrīdēties! Ja Juļš vienu sezonu nokapātu vismaz kā Rubio, tad viņš dabūtu sezonā tādu naudu pie tādiem algu griestiem, ka mati stāvus! Tiesa, viņš komandā ne tuvu nebūtu galvenais un spēle neietu caur viņu. Vēl ļoti daudz pārlidojumu, iespējams maiņas darījumu, prom no mājām, labāk pelna mazliet mazāk, bet dzīve ir sakārtota.
Pats nonāc pretrunās ar sevi - nospēlētu 1 sezonu kā Rubio un saņemtu nereālu algu, tajā pat laikā ir skaidrs, ka viņa loma komandā nebūtu tik liela. Un uzskats, ka pēc vienas veiksmīgas sezonas NBA, 30+ gadīgam ārējās līnijas eiropietim maksātu n-tos miljonus sezonā, ir utopija!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-14 16:44, pirms 7 gadiem
Nebūtu korekti SC komentāros muldēt, ka 2.7 miljoni nav nekas milzīgs, bet nu NBA pie šī TV līguma viņš varētu savus 12-15 miljonus nopelnīt easy. Gada vai divu laikā nopelnītu vairāk kā visas karjeras laikā eiropā būdams viens no pelnošākajiem. Cienu lojalitāti savai valstij un klubam, taču atteikties no NBA naudas maisa ir ārkārtīgi muļķīgi. Kas zina vai 33 gadu vecumā viņš vēl būs spējīgs NBA spēlēt un būs kādam vajadzīgs. Muļķigs līgums Ļuļam. Ne jau algas vai ilguma ziņā, bet izpirkuma maksa ir bezjēdzīgi liela.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-14 16:50, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Pats nonāc pretrunās ar sevi - nospēlētu 1 sezonu kā Rubio un saņemtu nereālu algu, tajā pat laikā ir skaidrs, ka viņa loma komandā nebūtu tik liela. Un uzskats, ka pēc vienas veiksmīgas sezonas NBA, 30+ gadīgam ārējās līnijas eiropietim maksātu n-tos miljonus sezonā, ir utopija!
30 gadīgam Serhio Rodrigezam Filadelfijā maksā 8 miljonus sezonā. Domājams, ka Ļuļs būtu spējīga dabūt drusciņ vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-14 18:40, pirms 7 gadiem
Jaatceras, ka NBA puse no algas aiziet nodokļos, tad vēl aģentam, dzīvošana, radi ciemos brauc, pašam individuālie treneri jāalgo.... Beigās tā starpība sanāk diezgan maza... Un viņš tak skaitītos Rūkijs, ne? TAd MAdridē viņš pelna vairāk

     [+] [-]

, 2017-03-14 19:15, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Jaatceras, ka NBA puse no algas aiziet nodokļos, tad vēl aģentam, dzīvošana, radi ciemos brauc, pašam individuālie treneri jāalgo.... Beigās tā starpība sanāk diezgan maza... Un viņš tak skaitītos Rūkijs, ne? TAd MAdridē viņš pelna vairāk
Labi, ka Eiropā nodokļi jāmaksā nav vispār un viss pārējais tevis teiktais uz Eiropu neattiecās es domāju, ka pelnot 10+ miljonus, viņi ļoti uztraucās par dzīvošanas izmaksām, braukājot ar amg meršiem. Tieši ASV atsevišķos štatos nodokļu nav, piemēram, Hjūstonā, ja nemaldos, kura arī pagājušogad vēl gribēja Ļuļu pieteikt. Rūkijs viņš skaitītos, bet uz viņu vairs neattiecās rookie-deal ierobežojumi. Šobrīd jau var parakstīt tādu pašu līgumu, kā jebkurš cits viņa vecuma brīvais aģents. Rookie-deals attiecās pa taisno no drafta nākušajiem un vēl kas kādu gadu vai divus izlaiž.