Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Teikšu godīgi – pirms spēles biju uztraucies"

Agris Suveizda

Pučinsks: "Teikšu godīgi – pirms spēles biju uztraucies"
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas spēcīgākais futbola klubs "Ventspils" jauno SMScredit.lv Virslīgas sezonu sāka ar uzvaru viesos pār "Mettu"/LU. (3:0) Kurzemnieku galvenajam trenerim Jurģim Pučinskam joprojām bija slikta pašsajūta, tādēļ preses konferencē viņš atvainojās visiem klātesošajiem un pēc sākuma uzrunas pameta telpu.

"Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks: "Vēlos visus – gan kolēģi, gan futbolistus, gan jūs – apsveikt ar sezonas sākumu. Tie ir lieli svētki, kurus ļoti gaidām. Allaž ir smaga starpsezona, ilgs periods bez spēļu stresa. Labi, ka sākām ar uzvaru. Teikšu godīgi – pirms spēles uztraucos, jo sākums vienmēr ir tāds. Un arī pati spēle to pierādīja, jo, neskatoties uz iniciatīvu, pirmajā puslaikā mums pietrūka asuma noslēguma fāzē. Vārtu guvums mūs gan nedaudz atraisīja un varējām iesist vēl, taču pirmās spēles tādas gadās. Galvenais, ka sākām ar labu, solīdu spēli un uzvaru."

"Mettas"/LU galvenais treneris Andris Riherts: "Apsveicu visus ar futbola sezonas sākumu. Skaists laiks, skaista spēle, arī rezultāts "Ventspils" skatītājiem droši vien ir pozitīvs. Mums tas gan nav tik pozitīvs – trīs ielaisti vārti ir pārāk daudz. Kaut gan spēlējām pret čempioniem, tik daudz nevajadzētu ielaist. Pirmie divi vārti bija individuālo kļūdu dēļ, bet trešie – kompensācijas laikā. Tad vajag noturēt cietoksni un tādās situācijās nedrīkst laist iekšā. Mums bija viens vai divi momenti, bet kopumā pirmais puslaiks bija diezgan līdzīgs. Ja rezultāts pēc tā mums nebūtu bijis negatīvs, iespējams, ka no šīs spēles būtu dabūjuši arī kaut ko vairāk. Ar spēles kvalitāti esmu apmierināts, tāpat lielākoties ar spēlētāju pašatdevi. Tā ka šajā ziņā redzu ļoti pozitīvas iezīmes, lai mēs varētu progresēt. "


- Ja pareizi saprotu, Puķītis, Darģis un Ševeļovs nebija savainojumu dēļ.
- Puķītis un Darģis ir savainoti. Ševeļovs vēl nebija gatavs spēlēt.

- "Ventspilij" ir ļoti spēcīgi flangi – Alans, Žigajevs. Vai malu apturēšana bija galvenais uzdevums?
- Jā, zinām, ka viņiem malās ir spēcīgas personības, un vairāk vai mazāk uz to arī koncentrējamies. Plus ir liels uzbrucējs, kuram mēģinās izdarīt centrējumus. Pārcentāmies – iesitām savos.

- Gan Ziemas kausā, gan šodien ilgstošus periodus spējāt ar stiprām komandām spēlēt ļoti līdzīgi, taču ielaižat diezgan daudz vārtu. Jau teici, ka šodien divus ielaidāt individuālu kļūdu dēļ, taču vai piekrīti, ka ar aizsardzību kopumā vēl viss nav kārtībā un pie tās ir jāpiestrādā īpaši?
- Individuāli mūsu aizsargi nav spēcīgāki par pretinieku uzbrucējiem. Tas ir skaidrs. Turklāt laukumā ir jauni spēlētāji.

- "Metta"/LU Virslīgā vienmēr cīnījusies par spēli bez lamuvārdiem, taču pēc Giļņiča ierašanās jums to ir kļuvis vairāk. Vai ar viņu ir runāts par šo tēmu?
- Mums nav daudz lamuvārdu, bet Giļņičam ir, jā. Jūs uzreiz pateicāt, ka mums. Mums nav lamuvārdu. Giļņičs debitē Virslīgā, un viņam ir šādas tādas nianses, kas jāsaprot.

- Vai jau izrunāji ar Giļņiču un Putniņu, kas notika epizodē pirmajos ielaistajos vārtos? Vai Putniņš nepateica priekšā, vai kas īsti tur notika?
- Savstarpēja nesapratne. Viens laikam pārāk vēlu pateica "es", bet otrs pārāk vēlu saprata un nepaspēja novākt galvu.

     [+] [-]

, 2015-03-14 23:09, pirms 9 gadiem
Bus jau labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-15 18:26, pirms 9 gadiem
Ja Giļņičs novāktu galvu, vai Mettas aizsardzībā būtu vairāk kārtības?