Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Harijs Vītoliņš vasarā rīkos hokeja nometni bērniem un jauniešiem

Jānis Celmiņš

Harijs Vītoliņš vasarā rīkos hokeja nometni bērniem un jauniešiem
Harijs Vītoliņš. Foto: EPA/Scanpix

Titulētais Latvijas hokeja treneris un kādreizējais valstsvienības kapteinis Harijs Vītoliņš no 17. līdz 22. jūnijam Kurbads ledus hallē pirmo reizi rīkos hokeja meistarības pilnveidošanas nometni jaunajiem Latvijas un ārzemju hokejistiem.

Harijs Vītoliņš nometnes ideju apsvēris jau vairākus gadus līdz šī gada rudenī apņēmies to īstenot: "Vairākus gadus strādājot par treneri augstākā līmeņa klubos un nacionālajās izlasēs, esmu bieži analizējis mūsdienu hokeja tendences un jauno hokejistu atbilstību pašreizējam hokeja stilam. Ar nometnes palīdzību vēlos Latvijas jaunajiem hokeja talantiem iemācīt tās nianses, kas atšķir labu hokejistu no izcila. Vēlos dot savu artavu hokejistu tehniskās un mentālās meistarības paaugstināšanā, vairojot Latvijas jauno hokejistu konkurētspēju pasaules hokejā." Harijs Vītoliņš pats personīgi vadīs treniņprocesu uz ledus.

Harijam nometnes darbā asistēs Kristians Ruegs(Christian Rüegg), Šveices kluba "HC Thurgau" sporta skolas galvenais treneris ar vairāk nekā 20 gadus lielu pieredzi Šveices jauno hokeja talantu sistēmā, Maikls Dīners (Michael Diener), "HC Thurgau" sporta skolas treneris, ripas kontroles un tehnikas speciālists.

Pieteikšanās nometnei jau ir sākusies, vietu skaits ir ierobežots. Nometne tiks aizvadīta divās grupās, katrā pa 25 hokejistiem.

Nometnes laikā treneris kopā ar pieredzējušiem hokeja speciālistiem no Šveices īpašu uzmanību vērsīs uz niansēm slidošanas tehnikā, pozīcijas izvēle un rīcība dažādās spēles situācijās, ripas kontrole, kā arī aizvadīs lekcijas par spēlētāju individuālo gatavošanos spēlēm un treniņiem - pareiza iesildīšanās un atsildīšanās, diēta un atpūtas režīms.

Harijs Vītoliņš šobrīd vada Šveicas NLA komandu HC Davos, bet no 2014. līdz 2016. gadam bija KHL komandas Maskavas Dynamo galvenais treneris. 2018. gada Phjončhanas Olimpiādē kā Oļega Znaroka asistents izcīnīja zelta medaļas ar Olimpisko atlētu izlasi no Krievijas. Kā asistents kļuva arī par Pasaules čempionu 2014. gadā un trīs reizes izcīnīts arī Gagarina kauss - 2012., 2013. un 2017. gadā.

Nometne tiks rīkota kopā ar hokeja klubu "Kurbads", kas rūpēsies par organizatorisko pusi un tehnisko apstākļu nodrošināšanu nometnei. Vairāk informācija par nometni atrodama Example Domain

     [+] [-]

, 2019-02-14 17:30, pirms 5 gadiem
Molodčiks Harka! Žēl, ka manā laikā šādu nometņu nebija...

     [+] [-]

, 2019-02-14 18:55, pirms 5 gadiem
150 EUR dienā. Laba apetīte Vītoliņa kungam. Bet nu kā saka biznes jest biznes.

     [+] [-]

, 2019-02-14 21:50, pirms 5 gadiem
Lai tik neaizmirst piespraust georga lentu! Ko tik naudas dēļ nepiespraudīsi pie deguna...