Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Terehovs un Tolmanis apspēlē Freimani

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Terehovs un Tolmanis apspēlē Freimani
Maksims Terehovs (#88)

Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā vārtu guvumiem pārbagātā cīņā Maksima Terehova un Jāņa Tolmaņa pārstāvētais klubs ticis galā ar Pētera Freimaņa vienību. Zemāku līgu turnīros rezultatīvi spēlējuši Andris Rajeckis, Toms Kirmužs, Ritvars Bērziņš un Rihards Krupinskis.

Vārtiem pārbagātā cīņā Terehovs un Tolmanis apspēlē Freimani
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā savstarpējā mačā tikās Jāņa Tolmaņa un Maksima Terehova pārstāvētais EMU SK ar "Jogeva SK Tahe/Olivia" ar Pēteri Freimani ierindā. Interesanti, ka šoreiz arī visi trīs Latvijas florbolisti devās laukumā. Maču daudz labāk sāka EMU, kuri jau 12.minūtē bija panākuši 5:0 vadību. Otrās trešdaļas izskaņā pārsvars bija pieaudzis jau līdz 10:2, bet astoņas minūtes pirms mača beigām EMU pārsvars bija deviņi vārti (15:6). Atlikušajā laikā Jogevas komanda veica pakaļdzīšanos, atspēlējot četrus vārtus, taču glābties vairs nebija iespējams, jo EMU svinēja komfortablu 15:10 uzvaru. Lieliska spēle visiem trim krievu leģionāriem – Pāvelam Semjonovam (5+1), Romānam Družiņinskim (4+1) un Aleksandram Avtušenko (1+4), kamēr Terehovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm. Jānis Tolmanis pie rezultativitātes punktiem netika. Zaudētāju rindās Pēterim Freimanim vieni gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs komandā. Jāpiezīmē, ka maču apkalpoja latviešu tiesnešu pāris Aleksejs Gusarovs un Sergejs Gofrats.

Rajeckim piespēle spēlē pret Davosu
Ar rezultatīvu piespēli kārtējo uzvaru Šveices NLB līgas turnīrā sekmējis latviešu spēlētājs Andris Rajeckis. Viņa pārstāvētais "Floorball Thurgau" savā laukumā ar rezultātu 7:4 (4:1, 2:1, 1:2) bija pārāki pār "I.M.Davos-Klosters". Cēsnieks otrā perioda izskaņā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli vārtu guvumā, pēc kura rezultāts kļuva 6:2 viņa pārstāvētas komandas labā. "Floorball Thurgau" turnīra tabulā joprojām saglabā otro vietu, bet Rajeckis 21 spēlē atzīmējies ar 26 (16+10) rezultativitātes punktiem.

"Harstad IBK" priekšsacīkstes pabeidz ar pārliecinošu uzvaru
Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijas regulāro turnīru ar pārliecinošu uzvaru noslēdzis vairāku latviešu pārstāvētais "Harstad IBK", kas viesos ar 14:2 (2;1, 9:0, 3:1) apspēlēja "Narvik Malmers IBK", tādējādi nodrošinot uzvaru savā reģionālajā līgā un turpinās cīņu par atgriešanos valsts spēcīgākajā līgā. Pēdējā mačā ar trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Toms Kirmužs, bet Ritvaram Bērziņam šajā mačā divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Sezonas 12 aizvadītajās spēlēs "Harstad IBK" izcīnīja 11 uzvaras, pārliecinoši apsteidzot visas konkurentes. Februāra izskaņā komanda ieradīsies Latvijā uz treniņnometni, bet marta vidū ir paredzētas cīņas Norvēģijas 2.līgas finālā.

Krupinskim divi vārti, Gailītim un Sebrim divu minūšu noraidījumi
Uzvaru Nīderlandes čempionātā izcīnījuši turnīra tabulas līderi "UFC Utrecht" ar latviešu florbolistu Gati Gailīti sastāvā. Kārtējā mačā Utrehtas komanda savā laukumā ar rezultātu 7:4 (2:0, 3:1, 2:3) pieveica "Hot Flames'. Ne tā labākā spēle šoreiz latviešu florbolistam, kurš palika bez rezultativitātes punktiem, trešajā trešdaļā nopelnot divu minūšu noraidījumu. Uzvarot visās astoņās aizvadītajās spēlēs "UFC Utrecht" atrodas tabulas galvgalī.

Ar divu minūšu sodu atzīmējās arī Helvijs Sebris spēlē, kurā viņa pārstāvētais "Blue Falcons" viesos cīnījās neizšķirti 6:6 (3:2, 1:4, 2:0) ar "FB Agents". Pirms pēdējā perioda "Blue Falcons" atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu, bet izlīdzinājumu izdevās panākt nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām. Turnīra tabulā ar 14 punktiem "Blue Falcons" atrodas trešajā pozīcijā.

Rezultatīvi nospēlējis Rihards Krupinskis, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem, tādējādi palīdzot savam HSK viesos ar rezultātu 12:3 (3:2, 3:1, 6:0) pēdējā periodā salauzt "UFC Utrech 2" pārākumu. Latviešu florbolists 11.minūtē ar precīzu metienu panāca 1:1, bet trešā perioda ievadā pēc precīzā metiena panāca 7:3. Tāpat Krupinskim otrā perioda vidū divu minūšu noraidījums. Turnīra tabulā "HSK" ar 14 punktiem deviņās spēlēs dod ceturto pozīciju.

Brantei noraidījums negaidītā uzvarā
Negaidītu uzvaru Zviedrijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā izcīnījis Kristīnas Brantes pārstāvētais "Endre IF U", kas viesos ar 5:4 (2:1, 1:2, 2:1) pieveica "Telge SIBK U". Latviešu florboliste otrās trešdaļas ievadā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko gan konkurentes neprata pārvērst vārtu guvumā. Uzvaras vārtus "Endre" klubs guva divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām. Savā reģionā "Endre" ar 13 punktiem 15 spēlēs atrodas septītajā vietā, kamēr "Telge SIBK" 16 mačos iekrājušas 37 punktus, atrodoties trešajā vietā.