Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

Sočos pasaules čempionāta hokejā fināla atkārtojums - Zviedrija pret Šveici

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sočos pasaules čempionāta hokejā fināla atkārtojums - Zviedrija pret Šveici
Henriks Lundkvists un Ēriks Karlsons
Foto: AP/Scanpix

Sočos apritēs viena nedēļa kopš 2014. gada olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas. Šodien laukumā dosies arī astoņas vīriešu hokeja izlases. Pulksten 14:30 būs pagājušā gada pasaules čempionāta fināla atkārtojums - Zviedrija spēkosies ar Šveici.

2013. gada pasaules čempioni un 2006. gada olimpiskie čempioni (pēdējais turnīrs uz lielā laukuma) Zviedrijas hokejisti cīņu Sočos sāka vareni - jau 25. minūtē viņi bija guvuši četrus bezatbildes vārtus pret Čehiju. Turpinājumā skandināvi samazināja apgriezienus, svinot panākumu ar 4:2. Ar diviem rezultatīviem metieniem izcēlās Nacionālās hokeja līgas 2012. gada labākais aizsargs Ēriks Karlsons, kamēr viņa partneris Olivers Ekmans-Larsons, kurš arīdzan tiek uzskatīts par vienu no labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem Ziemeļamerikā, izcēlās ar divām piespēlēm.

"Čehijas izlase izveidoja vairākus momentus, taču domāju, ka startu varam vērtēt pozitīvi. Protams, ir dažas lietas, kurām jāpielāgojas un pie kurām jāstrādā. Šādos turnīros mācies no katra mača," sacīja Zviedrijas valstsvienības un Detroitas "Red Wings" kapteinis Henriks Zeterbergs. Taču viss nav tik pozitīvi - 33 gadus vecais spēlētājs muguras sāpju dēļ izlaida treniņu; tāda pat iemesla dēļ viņš šajā sezonā palicis malā 11 spēlēs.

Pulksten 14:30 Zviedrija otro spēli turnīrā aizvadīs pret pasaules vicečempioni Šveici, kas uz olimpiskajām spēlēm pirmo reizi devās ar lielām cerībām, taču pirmajā spēlē piedzīvoja izbīli - uzvaru pret Latviju izdevās izraut tikai astoņas sekundes pirms noslēguma, kad ripa neveiksmīgi atsitās pret mūsējo aizsargu Georgiju Pujacu. Šveiciešiem tas bija labs placdarms, lai saprastu kļūdas un turpinātu strādāt.

Jonass Hillers tika galā ar 21 sāncenšu metienu, pēc divām spēļu dienām esot vienīgais vārtsargs, kurš aizvadījis sauso spēli. Nacionālajā hokeja līgā Anaheimas "Ducks" spēlētājam tas izdevies četras reizes, kas ir otrs labākais rādītājs. Tomēr sagaidāms, pret zviedriem vārtu drošība tiks uzticēta Reto Berram no Kalgari "Flames", kura kontā nav sauso spēļu. Tādu iznākumu grūti iedomāties arī cīņā pret skandināviem, kurus pārstāv vairāki spilgti uzbrūkošie aizsargi un uzbrucēji.

Savukārt 19:00 laukumā dosies četras B apakšgrupas komandas - olimpiskā čempione Kanāda spēlēs ar astoņus vārtus ielaidušo Austriju, kamēr Somija mēģinās atslēgt norvēģu vārtus.

Kanādieši vieglu cīņu negaidīja un nepiedzīvoja - pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā trešdaļā Norvēģiju izdevās pieveikt ar 3:1. Izcēlās Dalasas "Stars" kapteinis Džeimijs Benns un aizsargi Šī Vēbers un Drū Dautijs. Viņu vārtu guvumi bija diametrāli pretēji - Vēbers ripu sāncenšu vārtos iešāva no zilās līnijas, kamēr Dautijs apspēlēja pretinieku un iemeta no neērtā tvēriena. Losandželosas "Kings" aizsargs pēc mača stāstīja, ka no neērtā satvēriena tas bija viņa pirmais vārtu guvums karjerā.

"Tā bija mūsu pirmā spēle kopā. Manuprāt, otrajā un trešajā trešdaļā izveidojām daudz iespēju. Spēlējām ātri, tādēļ bija redzams, ka pretinieki piekūst. Savukārt pirmajā trešdaļā pārbaudījām ūdeni," teica Kanādas izlases kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš panākumā palika bez rezultativitātes punktiem. Šoreiz viņam būs iespēja pret astoņus vārtus ielaidušo Austriju.

Tiesa, austrieši paši izcēlās četras reizes. Pirmais rezultatīvais metiens jau 36. pa spēkam bija reaktīvajam Ņujorkas "Islanders" uzbrucējam Mihaelam Grabneram, kurš kopumā sāncenšu vārtsargu pārspēja trīs reizes, izceļoties ar hat trick. Pret kanādiešiem viņa ātrums noderēs, taču galvenā uzmanība jāvelta aizsardzībai - lai gan Bernhards Štarkbaums ielaida astoņus vārtus, viņš tika galā ar 44 metieniem. Austrijas pirmais numurs aizvada lielisku sezonu Zviedrijas čempionātā.

Somijai ar trim punktiem izcēlās pirmās maiņas spēlētāji - aizsargs Sami Vatanens izdarīja trīs piespēles, kamēr Mikaels Granlunds diviem vārtu guvumiem pievienoja vienu piespēli. 21 gadu vecais uzbrucējs somu vadošo virknējumu veido kopā ar 18 gadus veco Aleksandru Barkovu no Floridas "Panthers" un 43 gadus veco leģendu Tēmu Selanni no Anahimas "Ducks".

Savainojuma dēļ viņš maču gan nepabeidza, bet tas nebūs iemesls, lai kavētu Selanni no došanās laukumā šodien. Tikmēr paliek jautājums: vai Norvēģijai pietiks spēka aizsargāties otro reizi divās dienās? No labākās puses sevi apliecināja Minskas "Dinamo" vārtsargs Larss Haugens, kamēr uzbrucējs Matss Cukarello, kurš ir Ņujorkas "Rangers" labākais punktu guvējs un Norvēģijas vienīgais spēlētājs Nacionālajā hokeja līgā, laukumā pavadīja 23 minūtes un 57 sekundes.

Spēles starp Zviedrijas un Šveices un Kanādas un Austrijas izlasēm tiešraidē piedāvās kanāls TV6.

Olimpiskais hokeja turnīrs

A grupaB grupaC grupa
KrievijaSomijaČehija
SlovākijaKanādaZviedrija
ASVNorvēģijaŠveice
SlovēnijaAustrijaLatvija

Grupu turnīra kalendārs

GrDatumsLaiksSpēleRez
C12. februāris19:00Latvija - Šveice0:1
C19:00Čehija - Zviedrija2:4
B13. februāris10:00Somija - Austrija8:4
A14:30Krievija - Slovēnija5:2
A14:30Slovākija - ASV1:7
B19:00Kanāda - Norvēģija3:1
C14. februāris10:00Čehija - Latvija
C14:30Zviedrija - Šveice
B19:00Kanāda - Austrija
B19:00Norvēģija - Somija
A15. februāris10:00Slovākija - Slovēnija
A14:30ASV - Krievija
C19:00Šveice - Čehija
C19:00Zviedrija - Latvija
B16. februāris10:00Austrija - Norvēģija
A14:30Krievija - Slovākija
B14:30Slovēnija - ASV
B19:00Somija - Kanāda

     [+] [-]

, 2014-02-14 07:02, pirms 10 gadiem
Interesanta hokejka sagaidāma !

     [+] [-]

, 2014-02-14 07:43, pirms 10 gadiem
It kā pērnā gada PČ fināla atkārtojums,bet tikai formāli nosaukuma dēļ.Šodien laukumā finālisti dosies pavisam citā,daudz spēcīgākā sastāvā,jo zviedriem tikai 7 hokejisti bija tajā sastāvā,bet šveiciešie 10 spēlētāji.Piekritīsiet ,ka hokeja komandā 2/3 un 1/2 izmaiņas sastāvā veido pavisam citu komandu.Būtībā spēcīgās komandās pietiek pat ar vienu jaunu spēcīgu uzbrucēju trijnieku,lai komandas spēle pozitīvā nozīmē izmainītos līdz nepazīšanai.

     [+] [-]

, 2014-02-14 08:58, pirms 10 gadiem
Itkā jau intrigu gribētos, bet šeit Zviedrija vienos vārtos... Un Šveice ir arī pelnījusi par šito nežēlību pret letiņiem.

     [+] [-]

, 2014-02-14 09:01, pirms 10 gadiem
Ja vikingveidīgie sasitīs zilas mutes krustveidīgajiem,tad zutis apsolīja,kopā ar sainieka govīm laist lejā,pa Alpu nogāzi......ir arī rampa,ja kAS.....

     [+] [-]

, 2014-02-14 11:41, pirms 10 gadiem
Zetterbergam OS beigusas.knapi varot pakusteties.
Henrik Zetterberg missar resten av OS | OS 2014...

     [+] [-]

, 2014-02-14 13:09, pirms 10 gadiem
Pēc manām domām būs SWE 4-2 SUI

     [+] [-]

, 2014-02-14 14:20, pirms 10 gadiem
vikingi noliks pie vietas pulksteņmeistarus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-14 14:46, pirms 10 gadiem
manuprat handikapu 2.5 uz sveici bija greks neizmantot. bet nu kaa jau sporta,viss kas var gadities!