Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Kreipāns: "Eiropas čempionāts ir vēsture. Tagad jāizdara secinājumi"

Kreipāns: "Eiropas čempionāts ir vēsture. Tagad jāizdara secinājumi"
Anatolijs Kreipāns. Foto: F64/Ģirts Ozoliņš

Vakardien Latvijas valstsvienībai pietrūka nedaudz, lai pārsteigtu spēcīgo Vācijas izlasi - 27:28. Pēc spēles Sportacentrs.com aicināja izteikt viedokli sporta komentētājam un handbola ekspertam Anatolijam Kreipānam, kurš norādīja, ka tā bija labākā Latvijas spēle turnīrā, kā arī viena no labākajām izlases vēsturē.

"Bija krietni labāka komandas spēle, kā arī izmantojām, ka vācieši gāja ļoti tālu. Pacietīgi nospēlējām un pieļāvām maz kļūdu. Nils Kreicbergs aizvadīja lielisku maču, un domāju, ka viņš Vācijā tika pamanīts, kas var izrādīties ļoti būtiski," pēc mača pret Vāciju teica Kreipāns, norādot, ka visiem Latvijas valstsvienības spēlētājiem spēle gāja kā no rokas.

"Man nebija šaubu, ka vīri nospēles cienīgi. Šī Vācijas izlase, iztrūkstot vairākiem līderiem, nav tik spēcīga, lai cīnītos par titulu, bet jebkurā gadījumā tā ir pasaules klases komanda. Šī noteikti bija labākā Latvijas spēle gan satura ziņā, gan arī pārējos rādītājos, kā arī labākā ne tikai šajā turnīrā, bet viena no labākajām vispār. Protams, ka tagad varam minēt bezgala ilgi, ja sagatavošanās procesā būtu kāds turnīrs un spēlēšanas kondīciju sasniegtu krietni labāku jau pirms čempionāta. Tā ir vēsture. Tagad jāizdara secinājumi."

"Handbola sabiedrībai čempionāts ir jāizmanto, daudz ko izmainot savā vidē un turpinot attīstīt savu sporta veidu. Nepaceļot jauniešu un vietējās līgas līmeni, to izdarīt būs grūti. Protams, visos vecumos parādīsies talantīgi spēlētāji, bet visu laiku ir jāattīstās. Nav jau tā, ka federācija neko nedara. Tā ir paveikusi lielu darbu, radot spēlētājiem iespējas papildus trenēties pie (fiziskās sagatavotības trenera) Ērika Visocka. Šajā ziņā bija ļoti profesionāla attieksme, bet diemžēl beigu daļa netika līdz galam nostrādāta."

"Ceru, ka vietējiem klubiem radīsies vēlme progresēt, attīstot vietējos spēlētājus. Jā, mums nav profesionālu komandu un diez vai tādu būs, bet tik un tā ir iespēja progresēt. Mums ir, no kā izvēlēties. Virslīgā ir spēlētāji, kas vairs nav juniori, bet ir nedaudz vecāki par 20 gadiem. Uzlabojot ikdienas darba kultūru un padarot to pilnvērtīgāku, šie spēlētāji progresēs. Spēlētāji nevar izaugt, spēlējot pret komandām, kuras regulāri uzvar ar 20 vārtu pārsvaru."

"Vairāk mani pārsteidz Islande. Atgriezies arī Aleksandrs Pētersons, kuram ir 39 gadi. Islande bez variantiem sagrāva un sasita lupatās Krieviju (34:23). Latvijai handbolā vajadzētu ņemt piemēru no Islandes, kas mums ir labi zināma. Islandē nav neviena profesionāla kluba, bet viņi ražo spēlētājus Vācijas Bundeslīgai. Tas ir piemērs, ko vajadzētu izpētīt un pēc tam izmantot Latvijā."

Viens no turnīra lielākajiem pārsteigumiem ir Francijas izlases neizkļūšana no grupas. Francija piedzīvoja zaudējumus gan pret Portugāli (25:28), ko Kreipāns pirms turnīra minēja, kā tumšo zirdziņu, un pret Norvēģiju (26:28). "Francijas neizkļūšana no grupas ir milzu pārsteigums. Noskatījos spēli pret Portugāli, kur drīzāk Francija nospēlēja slikti, nevis Portugāle labi. Varbūt nenovērtēja pretinieku."

Francija pirmo reizi kopš 1998. gada Eiropas čempionāta neizkļuva ārā no grupas. Tomēr 1998. gadā to izdarīt bija krietni grūtāk, jo pēc pirmās kārtas jeb grupu turnīra uzreiz sekoja pusfināls, kur no abām grupām kvalificējās vien pa divām labākajām izlasēm. Francija līdz šim zemāko vietu Eiropas čempionātā ieņēma 2012. gadā (11. vieta), bet tagad augstāk par 13. vietu divkārtējā olimpiskā, trīskārtējā Eiropas un seškārtējā pasaules čempione nevar pat teorētiski tikt.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-14 12:55, pirms 4 gadiem
Prātīgi vārdi. Ko par to visu domā LHF prezidents Bičevskis? To vēlas zināt arī treneris Bražņikovs: https://www.lsm.lv/raksts/sports/ha...

  -3 [+] [-]

, 2020-01-14 13:06, pirms 4 gadiem
Lai Īslande mūs sit futbolā un handbolā, toties mēs viņus gan hokejā, gan florbolā, gan basketbolā un pat novusā un vēl skeletonā

  -3 [+] [-]

, 2020-01-14 13:31, pirms 4 gadiem
Toļikam būtu labāk paklusēt, pēc pirmspēles komentāriem, ka nav nekādu izredžu..

  -2 [+] [-]

, 2020-01-14 14:51, pirms 4 gadiem
jebak , jebak !!!

  -2 [+] [-]

, 2020-01-14 15:14, pirms 4 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Toļikam būtu labāk paklusēt, pēc pirmspēles komentāriem, ka nav nekādu izredžu..
vo vo,pirms pedejas speles teica,busim naivi ka varam uzvaret Vaciju,talu nebija lai uzvretu!

  -1 [+] [-]

, 2020-01-14 16:35, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: vo vo,pirms pedejas speles teica,busim naivi ka varam uzvaret Vaciju,talu nebija lai uzvretu!
Un pareizi teica. Paskaties uz bukmeikeru koeficientiem. Pilnīgi pareizi bija prognozēt pārliecinošu Vācijas uzvaru. Tas, ka tu tagad, zinot spēles iznākumu, kaut ko te gudri sprediķē, neko nemaina.

     [+] [-]

, 2020-01-15 14:32, pirms 4 gadiem
Portrets kurpju veikalā
😂👌

     [+] [-]

, 2020-01-16 17:20, pirms 4 gadiem
secinajums ir viens-te bija komanda-pret salidzinot ar cekista lupatam