Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs: Šobrīd lielas skaidrības par nākotni nav, taču darīšu visu, lai atgrieztos Pasaules RX

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs: Šobrīd lielas skaidrības par nākotni nav, taču darīšu visu, lai atgrieztos Pasaules RX
Foto: Reinis Nitiss RX

Eiropas rallijkrosa čempions Supercar klasē Reinis Nitišs atzinis, ka šobrīd nav lielas skaidrības par viņa nākotni, taču sportists darīs visu, lai atgrieztos pasaules rallijkrosa čempionātā.

Pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX) šobrīd ir starpsezonas periods. Kamēr līdzjutēji var atvilkt elpu, tikmēr sportisti un komandas aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. Atgādināsim, ka šogad Pasaules RX uz starta neredzēsim vairākas rūpnīcas komandas, tāpēc daudzi spēcīgi braucēji šobrīd ir darba meklējumos. Tāpat šobrīd nav zināms, cik un kādas komandas startēs Pasaules RX 2019.gadā.

Nesen Jānis Baumanis paziņoja, ka pagarina līgumu ar STARD komandu, kas nozīmē to, ka vismaz vienu latviešu braucēji mēs noteikti šogad redzēsim Pasaules RX.

Diemžēl pagaidām neziņā par savu nākotni ir Eiropas rallijkrosa čempions Supercar klasē Reinis Nitišs. Sarunā ar portālu Go4speed Reinis atklāj, ka šobrīd aktīvi strādā pie tā, lai atgrieztos Pasaules RX čempionātā.

''Ņemot vērā, ka man sezona beidzās ātrāk, tad kaut kādas sarunas jau iesākām pagājušajā gadā, taču tobrīd daudzas komandas neko nevarēja atbildēt, jo viņām tobrīd sezona vēl noritēja, tāpēc arī ieturējām pauzi. Ir mums šādas tādas idejas par to, ko gribētos, ko varētu vai ko vajadzētu darīt šogad, bet šobrīd nekādas lielas skaidrības nav,” atklāj Reinis Nitišs.

''Lielās komandas ar lielajiem budžetiem ir prom, līdz ar to iespējamo pilotu vietu skaits ir vēl ierobežotāks nekā bija līdz šim. Bez darba palikuši vairāki spēcīgi piloti, un konkurētspējīgu auto piedāvājums arī nav liels. Taču privātās komandas gaida braucēju ar līdzfinansējumu. Tā ir kopēja problēma.”

Jautāts, ja Reinim neizdodas iekļūt kādas Pasaules RX komandas sastāvā, vai viņš būtu ar mieru atgriezties Eiropas čempionātā, sportists piebilda, ka “Grūti teikt. Šobrīd runāju par visām iespējām, kādas ir iespējamas, taču mana iekšējā sajūta ir tāda, ka braukt vēl vienu gadu Eiropas čempionātā nebūtu pareizi. Ar pagājušajā gadā izcīnīto čempiontitulu parādīju, ka neesmu nekāds vidusmēra braucējs, bet ka varu cīnīties par augstāko vietu.”

''Esmu daudzus gadus bijis šajā sportā, tāpēc zinu, kur var iet un kur maksāt, bet kur varbūt neiet un iepauzēt. Protams, ir komandas, kas ir gatavas piedāvāt vietu savā komandā, taču ir ļoti jāizvērtē, vai tas ir tās naudas vērts. Variantu un iespēju ir, tikai jāatrod tas īstais un pareizais,” turpina Reinis, piebilstot, ka budžets, lai startētu kādā no Pasaules RX komandām, šogad varētu būt mazāks, jo kalendārā ir par dieviem posmiem mazāk, taču tāpat izmaksas joprojām ir lielas.

Ņemot vērā, ka šogad nestartēs daudz spēcīgu braucēju, par Pasaules RX čempiontitulu varēs cīnīties daudz vairāk braucēju. “Jā, to saprotu gan es, gan citi braucēji, ka, nestartējot rūpnīcas komandām, par pasaules čempionu tagad var kļūt vairāki braucēji. Tāpēc arī gribas ļoti atgriezties, jo zinu, ka esmu spējīgs braukt un cīnīties par augstiem rezultātiem, ko arī pierādīja mani šīs sezonas rezultāti.”

Pagājušajā gadā Reinis startēja arī rallija sacensībās, taču šobrīd rallijs ir nolikts malā. “Pagājušajā gadā pie variantiem, kur turpināt karjeru, izskatīju arī ralliju, bet pagaidām rallijs ir nolikts malā, lai nebūtu jātērē tik daudz enerģijas un spēka. Šobrīd primārais mērķis ir mēģināt atgriezties Pasaules RX, taču viegli tas nebūs. Ja gadījumā nekas neizdosies, tad domāšu ko citu. Man patīk jauni izaicinājumi, tāpēc noteikti nepazudīšu un kaut ko darīšu. Bet, kamēr būs iespēja, tikmēr darīšu visu, lai atgrieztos Pasaules RX.

Reinis atzina, ka Saeimas apstiprinātās nodokļu reformas dēļ finansējums ir krietni samazinājies, tāpēc arī Iespējas ir stipri mazākas. ''Jā, šobrīd nav tie vieglākie laiki saistībā ar finansējuma piesaistīšanu no sponsoriem, taču, pateicoties manai mazajai komandai, kas man ir apkārt un ļoti palīdz, tad esošā publicitāte palīdz iegūt papildus atbalstītājus un finansējumu, par ko ir liels prieks,” nobeidz Reinis, kurš piebilda, ka cepuri nost Jāņa Baumaņa un viņa komandas priekšā, kuri ne tajā vieglākajā situācijā joprojām spēj noturēties Pasaules RX čempionātā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed