Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Halepai atkal "Grand Slam" turnīra sākums pret Kanepi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepai atkal "Grand Slam" turnīra sākums pret Kanepi
Simona Halepa un Kaja Kanepi augusta beigās Ņujorkā. Foto: EPA/Scanpix

"Australian Open" 1. kārtas mačus otrdien spēlēs rangu līderi Simona Halepa un Novaks Džokovičs. Turnīru sāks arī māsas Viljamsas un mājinieku talantīgākais spēlētājs Niks Kirioss.

WTA ranga līderei Simonai Halepai, kura pirms gada "Australian Open" finālā 3. setā nenosargāja breika pārsvaru pret Karolīnu Vozņacki, šogad ir ļoti nepatīkama izloze, jo viņai otrais "Grand Slam" pēc kārtas sāksies ar maču pret Kaju Kanepi. Igaunijas tenisiste Simonu ar 6:2, 6:4 sakāva "US Open", kur varēja uzvarēt ar vēl lielāku pārsvaru. Tā kā Austrālijā ir ātrāks segums nekā Ņujorkā, Igaunijas veterānes jaudīgajam uzbrukumam arī tagad būs iespējas gūt virsroku, turklāt Halepa vēl nav sasniegusi labu kondīciju pēc pagājušā gada problēmām.

Halepa kopš Kanepi Ņujorkā ciestā zaudējuma piedzīvojusi neveiksmi arī nākamajos trīs mačos un šobrīd atrodas piecu zaudējumu sērijā, kuras laikā kļuva par muguras savainojuma upuri. Viņa sezonu beidza jau septembra beigās, bet šogad nospēlējusi vienu neiedvesmojošu maču, Sidnejā ar 4:6, 4:6 zaudējot Ešlijai Bārtijai. Runājot par labas formas trūkumu, Kanepi ir vēl sliktākā situācijā nekā Halepa, jo viņa nav spēlējusi kopš "US Open". Halepai 50% "Australian Open" turnīru beigušies ar zaudējumu 1. kārtā. Tas noticis arī divos no pēdējiem trim ceļojumiem uz Melburnu (2016-17). Halepas un Kanepi mačs otrdien plkst. 10:00.

Pirmais oficiālais mačs kopš sarīkotajām nekārtībām "US Open" finālā būs Serēnai Viljamsai, kura kopš tā laika gan pavisam bez uzmanības nav bijusi, jo ir nospēlējusi vienu paraugspēli ar māsu un gadu mijā uzvarēja visās trīs vienspēlēs Hopmana kausā. Septiņkārtējā čempione Melburnā atgriežas pirmoreiz kopš triumfa 2017. gadā, kad uzvarēja, būdama stāvoklī. Viljamsas pirmā pretiniece būs vāciete Tatjana Marija.

Vecākā māsa Venusa Viljamsa potenciāli sarežģītākā mačā tiksies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku. 38 gadus vecā amerikāniete vairs netiek starp izsētajām tenisistēm (36. vieta), taču tiek uzskatīta par bīstamu tenisisti, kura arvien var sacelt troksni šāda līmeņa turnīros. Pagājušajā gadā viņai tas neizdevās – pirmajos divos "major" zaudējums jau pirmajā cīņā, bet Vimbldonā un Ņujorkā viņa pārvarēja divas kārtas. Buzarnesku talants atbilst viņas ambīcijām, tāpēc uzvara pār titulēto veterāni nebūtu pārsteigums.

No Top 10 spēlētājām labākā kandidāte agram braucienam mājās ir Darja Kasatkina, kura nepārliecinoši nospēlēja gan Brisbenā, gan Sidnejā, tur zaudējot jau pirmajā iznācienā, attiecīgi trešā simta spēlētājai Kimberlijai Birelai un Aleksandrai Sasnovičai. Dašai Melburnā ielozēja Timeju Bačinskī. Šveices tenisiste vēl tikai uzņem formu pēc kārtējā savainojuma, taču gadu sākusi labāk nekā Kasatkina, gūstot divas uzvaras Sidnejā, kur viņa apspēlēja Top 20 spēlētāju Anastasiju Sevastovu. Šodien gaidāms līdzīgs mačs, kurā tiksies divas tenisistes ar lielu dažādību.

Tāpat kā vakar 1. kārtu pārvarējušais Rodžers Federers, arī Novaks Džokovičs tuvāko divu nedēļu laikā var kļūt par septiņkārtēju čempionu. Nole pirms gada, toreiz spēlējot ar elkoņa problēmām, 4. kārtā zaudēja korejietim Hjonam Čonam. Džokovičs fenomenāli spēlēja gada otrajā pusē, kad uzvarēja Vimbldonā un "US Open", atgūstot ATP pirmā numura godu. Serbijas tenisists Melburnā ieradās galvenā favorīta statusā un turnīru sāks ar vieglu maču pret ranga 230. vietā esošo amerikāni Mičelu Krīgeru, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja kvalifikācijas turnīrā, nopelnot tikai otro "Grand Slam" pamatturnīru maču. Tā viņam būs pirmā tikšanās ar Top 10 spēlētāju.

Vīriešu turnīra otrās dienas "skaļākais" mačs būs Nika Kiriosa un Miloša Raoniča tikšanās. Austrālijas tenisa sliktais zēns Kirioss šomēnes izkrita no ranga Top 50. Tas nozīmēja, ka Kiriosu jau 1. kārtā var dabūt jebkurš tenisists, ieskaitot esošos un bijušos pirmā desmitnieka tenisistus. Izloze lēma, ka tas būs 17. numurs Raoničs. Abi tikušies sešas reizes, katram gūstot trīs uzvaras. "Grand Slam" dueļos 2-1 pārsvars Raoničam, kurš 2014. gadā uzvarēja gan Parīzē, gan Vimbldonā, bet Kirioss bija pārāks 2015. gadā Vimbldonā. Kirioss uzvarējis vienīgajā "hard" mačā, tas bija 2016. gadā Maiami.

Otrdienas spēļu programma: https://ausopen.com/schedule

     [+] [-]

, 2019-01-15 13:23, pirms 5 gadiem
Kaija zaudēja 1:2.