Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ašvorts kļūst par Grigorčuka priekšnieku "Astana" komandā

Ints Megnis
Ints Megnis

Ašvorts kļūst par Grigorčuka priekšnieku "Astana" komandā
Pols Ašvorts (pa kreisi). Foto: fcastana.kz

Latvijā ilgus gadus strādājušais angļu speciālists Pols Ašvorts kļuvis par Kazahstānas futbola komandas "Astana" izpilddirektoru, līdz ar to viņš būs galvenā trenera Romāna Grigorčuka, kurš arī ļoti labi zināms mūsu valstī, priekšnieks.

Ašvorts pirmo reizi stājās Latvijas komandas "Ventspils" priekšgalā stājās tālajā 2001. gadā. Toreiz dzelten-zilie bija ļoti tuvu savam pirmajam čempionu titulam vēsturē, bet iznākumā pašā sezonas izskaņā mazliet pietrūka cīņā ar Rīgas ''Skonto'', kas tajā gadā uzvarēja desmito reizi pēc kārtas, un "Ventspils" kļuva par Latvijas vicečempioniem. Nākamajā sezonā "Ventspils" atkal izcīnīja sudraba medaļas, bet 2003. gadā tieši Pola Ašvorta vadībā "Ventspils" pirmo reizi savā vēsturē iekļuva Latvijas kausa finālā.

Pēc darba noslēgšanas "Ventspilī" Ašvorts dažādos gados bija Latvijas klubu "Rīga" un "Skonto" priekšgalā, kā arī viņam ir darba pieredze Krievijas čempionāta klubā "Rostov". Pie ''Ventspils'' stūres Ašvorts atgriezās 2015. gada vasarā, bet pirms tam angļu speciālists ar panākumiem strādāja vienā no Nigērijas futbola akadēmijām, vadot arī Nigērijas klubu "Sunshine Stars". 2017. gadā ''Ventspils'' palika ārpus labāko trijnieka, bet nākamajā ziemā notika izmaiņas vienības vadībā, līdz ar to pirms gada tika paziņots, ka Ašvorta līgums pēc abpusējas vienošanās nav pagarināts

Tagad anglis atradis jaunu izaicinājumu un turpmāk 49 gadus vecais speciālists strādās Kazahstānas spēcīgākajā komandā. Kā uzsver kazahi, viņam ir ne tikai trenera, bet arī ģenerāldirektora, sporta direktora un tehniskā direktora pieredze, kā arī anglis atbildējis gan par profesionāliem futbolistiem, gan strādājis ar jaunatni.

Grigorčuks Latvijā pavadīja pēdējos spēlētāja karjeras gadus un arī sāka trenera karjeru, 2009. gadā aizvedot "Ventspils" vienību līdz UEFA Eiropas līgas grupu turnīram. Tiesa, pašā grupu turnīrā viņš vairs vienību netrenēja, jo abu pušu ceļi pēkšņi šķīrās. Turpinājumā viņš veiksmīgi strādāja dzimtajā Ukrainā, no 2014. gada trenēja Azerbaidžānas vienību "Gabala", kuru divas reizes ieveda UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet pērn vasarā pārņēma "Astana" komandu. Kaut iepriekš šoziem nebija skaidrības vai Grigorčuks paliks Kazahstānas klubā, nesen kļuva zināms, ka viņš nedosies prom un 15. janvārī sāks trenēt vienību treniņnometnē Apvienotajos Arābu Emirātos.

"Astana" ir iepriekšējo piecu gadu Kazahstānas čempione un 2015. gada rudenī spēlējusi UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Savukārt pagājušajā rudenī tā atkal spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kurā palika trešajā vietā un nesasniedza izslēgšanas sacensības.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.kz/news/novyim-r...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-14 11:28, pirms 5 gadiem
Grigorčuks Astanas kluba mājas lapā pie treneru štāba nemaz neparādās. Jau pagājušogad bija ziņas, ka viņš tikai formāli ir šī kluba galvenais treneris, bet pienākumus realitātē nepilda.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-14 16:29, pirms 5 gadiem
Nebrīnīšos,ja uz turieni pārcelsies daži Ešvorta atvestie ventspilnieku nigērieši.Protams,nezinu kā tur ar kontraktiem.

     [+] [-]

, 2019-01-15 01:43, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Grigorčuks Astanas kluba mājas lapā pie treneru štāba nemaz neparādās. Jau pagājušogad bija ziņas, ka viņš tikai formāli ir šī kluba galvenais treneris, bet pienākumus realitātē nepilda.
Tā kā futbols nav man prioritārais sports, varbū nav ievērots bet kā beidzās slovēņa - potenciālā izlases trenera sāga? palika pie Bulgāriem vai arī pilnīgs klusums? Gorkšsintervijās solīja paziņojumu tuvākajās dienās, neko neesmu ievērojis. iedomājos, jo lasot, ka Grigorčuks tikai (vismaz pēc taviem vārdiem) pēc papīriem ir Astanā bet reāli tur neko nedara, padomāju, ka ja slovēnis nesanāk - kāpēc nepiedāvāt grigorčukam. Latvijas futbols pazīstams un tajā ir bijuši panākumi.