Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Lembergs aptur savu dalību Latvijas Olimpiskajā komitejā

Agris Suveizda

Lembergs aptur savu dalību Latvijas Olimpiskajā komitejā
Aivars Lembergs un Rebeka Koha. Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

LETA. Šodien, 13.decembrī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Individuālais biedrs un Izpildkomitejas loceklis Aivars Lembergs LOK valdei paziņojis, ka aptur savu darbību organizācijā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, līdz nākamā gada pavasarim Izpildkomiteja strādās samazinātā sastāvā, jo izpildkomiteju vēl tikai ģenerālā asambleja, kura jaunu izpildkomiteju iecels vien nākamgad. Tikmēr basketbola kluba "Ventspils" valdes loceklis Ralfs Pleinics vēl vakar sarunā ar LETA norādīja, ka klubs negrasās iniciēt Lemberga atkāpšanos no kluba prezidenta amata.

Kā ziņots, ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai. Pēc 2020.gada 8.janvāra jebkādi finansiāli darījumi ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām nebūs iespējami, jo bankas tos neapkalpos. Savukārt Lembergs varēs paturēt vienu kontu, lai veiktu maksājumus, kas nepieciešami pamatvajadzību apmierināšanai, proti, pabalsti, pensija, nodokļu, valsts nodevu apmaksa, maksājumus par pārtikas produktiem, īri vai hipotēku, komunālajiem pakalpojumiem, atlīdzība par izdevumiem saistībā ar juridiskiem pakalpojumiem u.c.

Turklāt sankcijas attiecas arī uz uzņēmumiem, kurus kontrolē Lembergs vai kuros viņš minēts kā patiesais labuma guvējs. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izstrādājusi noteikumus, kādā veidā bankas var pārliecināties, vai uzrādītais uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir īstais patiesais labuma guvējs. Valsts iestādes un juristi iesaka darījumos izvairīties no sadarbības ar sankciju sarakstā iekļautām personām un struktūrām. Sadarbojoties ar OFAC sankcionētām personām pastāv risks tikt pakļautam OFAC sekundārajām sankcijām vai citiem ierobežojumiem, piemēram, var tik uzlikts liegums veikt transakcijas ASV dolāros, ieceļošanas aizliegums ASV u.tml.

Izmantotie resursi:
LOK PAZIŅOJUMS: Aivars Lembergs aptur savu...
LETA

  +6 [+] [-]

, 2019-12-13 19:06, pirms 4 gadiem
Viņu no LOK vajadzēja izmest jau kādus gadus 10 atpakaļ, ja nebūtu ASV sankcijas, tad vēl sēdētu uun smaidītu un tēlotu muļķi, jo mūsu valdības nav spējīgas neko izdarīt
Slēpts komentārs: Grizzly

  +5 [+] [-]

, 2019-12-13 20:24, pirms 4 gadiem
Ar steigu toksiskajam Lembergam būtu jāpamet arī basketbola savienības padome (loceklis, taču)..un ne tikai viņam, bet arī visiem pārējiem bijušajiem varnešiem, čekistiem un viņu draudzenēm. Lai sēž un tēlo locekļus kaut kur citur.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-13 21:03, pirms 4 gadiem
Grizzly rakstīja: Ko tad viņš tur sliktu ir izdarijis, ka vajadzēja izmest? Runājot tīri par sportu, viņš ir diezgan daudz ieguldījis. Varbūt ne no kabatas, bet attīstība ir notikusi. Kaut vai Ventspils sporta infrastruktūrā. Ok, cik ieleca kabatā, ir cits jautājums, bet īsti neredzu citur LV kaut ko līdzīgu.
O, jā, šitas vecais krabis vienmēr zinājis, ka izkārtne svarīgāka par saturu. Visa Ventspils sakopta, skaista, bet cilvēki (izņemot krabim pietuvinātie) no pilsētas bēg un ir neapmierināti. Nu, protams, arī pendžas apmierināti, pielika pie pensijas.

  -4 [+] [-]

, 2019-12-13 21:48, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: O, jā, šitas vecais krabis vienmēr zinājis, ka izkārtne svarīgāka par saturu. Visa Ventspils sakopta, skaista, bet cilvēki (izņemot krabim pietuvinātie) no pilsētas bēg un ir neapmierināti. Nu, protams, arī pendžas apmierināti, pielika pie pensijas.
Kur rodas tādi deģenerāti? Kā tu.

  -3 [+] [-]

, 2019-12-13 21:57, pirms 4 gadiem
Pandora---oho gudrais ierunājās...sēdi savā Rīgā un domā kur liksi atkritumus jeb lietosi otrai pārstrādei.....beidz piesmirdināt visu soctīklus...

     [+] [-]

, 2019-12-13 22:31, pirms 4 gadiem
darbagalds rakstīja: Kur rodas tādi deģenerāti? Kā tu.
Ne palagā, kur tu!

     [+] [-]

, 2019-12-13 22:32, pirms 4 gadiem
janka1 rakstīja: Pandora---oho gudrais ierunājās...sēdi savā Rīgā un domā kur liksi atkritumus jeb lietosi otrai pārstrādei.....beidz piesmirdināt visu soctīklus...
Šis nav soctīkls, bet sporta vortāls. Bet ar divu klašu izglītību, kā tavā gadījumā, atšķirību ir grūti noteikt. Un vēl - es neesmu no Rīgas.

     [+] [-]

, 2019-12-13 23:46, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Ne palagā, kur tu!
Tavā gadījumā tas bija paģiks! Te nu ir rezultāts!

  +2 [+] [-]

, 2019-12-14 03:29, pirms 4 gadiem
darbagalds rakstīja: Tavā gadījumā tas bija paģiks! Te nu ir rezultāts!
Mani fascine tadi auni un pamuļķi kā Tu.lembis ir smagos noziegumos apsūdzėta persona,bet atrodas ar smadzenėm apdalïti un anusu laizoši personäži kä Tu,kas redz visu no malas un talak par savu šaurpierīti isti neko nevar saskatīt.Ja Tu nebūtu täds idiots tad saprastu,ka daļėji, dėļ viņa ,tev ir jadzïvo tädos südos kä tagad.

     [+] [-]

, 2019-12-14 08:13, pirms 4 gadiem
Virsraksts idiotisks!
Tad jau var rakstīt ,''slepkava aptur savu atrašanos brīvībā''