Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola ceturtdaļfinālos bez pārsteigumiem, Latvija spēlēs pret Poliju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola ceturtdaļfinālos bez pārsteigumiem, Latvija spēlēs pret Poliju
Zviedrijas izlase
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm atlikušas vairs tikai divas spēļu dienas un uz čempionu titulu pretendē vairs tikai četras lielās florbola nācijas. Šodien pusfinālā iekļuva Čehija un Zviedrija.

Čehietes paspēlējas ar uguni
Pietiekami pārliecinoši pusfinālā iekļuva Čehijas valstsvienība, kas ar 11:4 apspēlēja Poliju. Pirmos vārtus trešajā minūtē gan guva polietes, taču pēc tam desmit minūšu laikā Čehijas izlases spēlētājas guva četrus vārtus. Iekrājušas solīdu pārsvaru, favorītes trešdaļas izskaņā nedaudz atslābinājās, ielaižot divus vārtus, kā rezultātā polietes pietuvojās līdz 3:4. Sapratušas, ka jokoties nav ieteicams, čehietes uzreiz pēc pārtraukuma guva piektos vārtus, bet līdz perioda vidum bija iekrāts jau 7:3 pārsvars, atlikušajā laikā droši novadot spēli līdz uzvarošām beigām.

Kad pretestību izjutīs zviedrietes?
Astoņkārtējās pasaules čempiones Zviedrijas valstsvienība ceturtdaļfinālu izmantoja kā vieglu pastaigu, kur sacentās ar Vācijas izlasi. Vācietes ar milzu grūtībām spēja sasniegt labāko astotnieku, bet pret pasaules florbola flagmani nespēja izrādīt ne mazāko pretestību, jau pēc pirmā perioda atrodoties iedzinējos ar 1:8. Otrajā trešdaļā zviedrietes iemeta 11 vārtus, bet visu spēli spēja uzvarēt ar nepieklājīgo 26:2. Pašlaik zviedrietes visas spēles uzvarējušas ar vismaz astoņu vārtu pārsvaru un cerams, ka vismaz pusfinālā viņas sastapsies ar nopietnāku konkurenci no Somijas komandas puses.

Norvēģija mazākumā izrauj devīto vietu
Paliekot ārpus ceturtdaļfināla, Norvēģijas izlase izcīnīja maksimāli iespējami augstāko vietu, cīņā par devīto pozīciju ar 3:2 apspēlējot dānietes. Tieši Dānijas izlase pirmā perioda pēdējās sekundēs izvirzījās vadībā, ko atdeva spēles vidū. Trešā perioda ievadā KLara Fjodere otro reizi mačā bija rezultatīva, kas atkal deva vadību Dānijas izlasei. Norvēģietes izlīdzinājumu panāca septiņas minūtes pirms mača beigām, bet, kad bija jāspēlē mazāk par trim minūtēm, talantīgā norvēģiete Rike Hansena pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja savu izlasi. Turklāt to paveica, komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā. Viņas vārtu guvums arī izrādījās uzvaru nesošais metiens šajā spēlē.

Austrālijas izlase labākā, kas nav no Eiropas
Kā jau to varēja paredzēt, septītajā čempionāta dienā spraigākās bija pirmās divas spēles, kurās otrā ešelona vienības sadalīja savas vietas čempionāta noslēguma kopvērtējumā. Vispirms tika aizvadīta spēle par 11.vietu, kurā Singapūra pirmā perioda otrajā pusē uz mirkli izvirzījās vadībā, bet pēc tam nonāca iedzinējos ar vienu vārtu deficītu. Tā vietā, lai ar realizētu soda metienu un panāktu izlīdzinājumu, aziātes trešā perioda pirmajā daļā ielaida vēl vienus vārtus, ļaujot Austrālijas izlasei izcīnīt 3:1 uzvaru, kas viņām deva 11.vietu pasaulē, jeb kļūt par labāko komandu, kas nav no Eiropas.

Pasaules florbola čempionāta septītās dienas spēļu kalendārs

LaiksPosmsSpēle
11:00Par 11.vietuSingapūra – Austrālija1:3 (1:2; 0:0; 0:1)
14:00Par 9.vietuDānija – Norvēģija2:3 (1:0; 0:1; 1:2)
17:00CeturtdaļfinālsČehija – Polija11:4 (4:3; 4:0; 3:1)
20:00CeturtdaļfinālsZviedrija – Vācija26:2 (8:1; 11:0; 7:1)
Slēpts komentārs: edgars_vanags_886102041536505

  +2 [+] [-]

, 2019-12-14 01:25, pirms 4 gadiem
edgars_vanags_886102041536505 rakstīja: Interese par šo čempionātu Latvijā ir tuvu nullei.
Bet LTV rāda

     [+] [-]

, 2019-12-14 08:07, pirms 4 gadiem
edgars_vanags_886102041536505 rakstīja: Interese par šo čempionātu Latvijā ir tuvu nullei.
Tavs komentārs jau savācis atzinības klikšķus! Nu nelien lauciņā kurā esi nezinošs! Iesaku palasīt pavārgrāmatas vai par zvēriņiem!