Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Barjersprinteris Sietiņš diskvalificēts uz četriem gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Barjersprinteris Sietiņš diskvalificēts uz četriem gadiem
Kristaps Sietiņš. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

2019. gada telpu Eiropas čempionāta dalībnieks, Latvijas barjersprinteris Kristaps Sietiņš par aizliegtu vielu lietošanu diskvalificēts uz četriem gadiem, vēsta Latvijas Antidopinga birojs.

Dopinga kontrole notika 2019. gada 16. jūlijā, kad analīzēs konstatēja metabolītu vai marķieru klātbūtni, līdz ar to tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Turpinājumā sportista likteni izlēma Disciplinārā komisija - Kristaps Sietiņš ir diskvalificēts uz četriem gadiem (no 2019. gada 16. jūlija līdz 2023. gada 15. jūlijam).

Aizliegtās vielas: endogēns AAS un tā metabolīti un izomēri/GC/C/IRMS rezultāti atbilst etiocholanolone un 5βAdiol eksogēnajai izcelsmei; endogēns AAS un tā metabolīti un izomēri/GC/C/IRMS rezultāti atbilst androsterone un 5βAdiol eksogēnajai izcelsmei.

Kā jau ziņots, Sietiņa šī gada labākais rezultāts 110 metru barjerskrējienā ir 14.40 sekundes un viņš Latvijas ranga otrās vietas īpašniekam Kārlim Sondoram ir priekšā par 0.63 sekundēm. Kopš 16. jūlija Sietiņš uzvarēja Latvijas un Igaunijas čempionātos, kā arī pārstāvēja mūsu valsts izlasi Eiropas komandu čempionātā.

Savukārt pirms tam ļoti veiksmīga viņam bija ziemas sezona - Latvijas čempionātā 60 metru barjersprintu noskrēja 7.87 sekundēs, kas ļāva par vienu simtdaļu pārspēt Eiropas telpu čempionāta kvalifikācijas normatīvu. Pēc tam pašās meistarsacīkstēs Sietiņš aizskāra visas barjeras un ierindojās pēdējā (29.) vietā.

Izmantotie resursi:
antidopings.gov.lv

  +3 [+] [-]

, 2019-12-13 17:01, pirms 4 gadiem
Jēziņ, šito Olijars vēl tagad apskrietu.

     [+] [-]

, 2019-12-13 17:21, pirms 4 gadiem
Šitās vielas kotletēs vai karbonādē?

     [+] [-]

, 2019-12-13 21:33, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jēziņ, šito Olijars vēl tagad apskrietu.
Olijars bija viņa treneris un gan jau iedeva savus jaunības vitamīnus..

     [+] [-]

, 2019-12-22 02:59, pirms 4 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: Olijars bija viņa treneris un gan jau iedeva savus jaunības vitamīnus..
Ja? Nu pastasti man kada jega butu Sietinam barot kautko? Dopings var pielikt mazliet pie labaka rezultata, bet nevajag parvertet dopinga iespejas... Lai Sietins skrietu pasaules limeni tur ar pliku dopingu butu speecigi par maz!
Pietiek minet ari to, ka nav sporta bazes, lidz ar to konkurences, kas biditu vienu otru sportistu labak treneties, kur nu vel mes te varetu runat par treneru izglitibu kurai finansejums nav un ir nepieciesams. Ja Nav finansejuma, nav kur izveleties trenerus.
Viss atduras galu galaa, pret finansejumu, jo bez taa ne sportisti ne treneri nevar neko izdarit, kur nu vel te runa butu par sporta bazem un stadioniem. Dargakie tilti mums Latvijaa ir, bet labaakie attalgojumi gan treneriem gan sportistiem nav. Eh... nav pat verts par to runat, izcilats un izmulats temats.

     [+] [-]

, 2019-12-22 03:02, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jēziņ, šito Olijars vēl tagad apskrietu.
Apskrietu ta ir viens, bet ja Latvju tauta vispar butu dzirdejusi ka mums nav barjersprinteru!!! Nav pat taadu, kuri skrietu amatierlimeni! Cik mums ir vinu? 5? No kuriem finalos redzam 3-4?

     [+] [-]

, 2019-12-28 11:04, pirms 4 gadiem
RIODEJANEIRO2016 rakstīja: Apskrietu ta ir viens, bet ja Latvju tauta vispar butu dzirdejusi ka mums nav barjersprinteru!!! Nav pat taadu, kuri skrietu amatierlimeni! Cik mums ir vinu? 5? No kuriem finalos redzam 3-4?
Un tapec jāēd dopings? Izklausās ka mēģini taisnoties bet slikti sanāk