Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sākta izmeklēšana pret Krievijas izlasi saistībā ar antidopinga pārkāpumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sākta izmeklēšana pret Krievijas izlasi saistībā ar antidopinga pārkāpumiem
Antons Šipuļins. Foto: EPA/Scanpix

LETA--REUTERS/DPA/AFP. Par iespējamiem dopinga pārkāpumiem Austrijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret Krievijas biatlona izlasi.

Šonedēļ Hohfilcenē norisināsies Pasaules kausa otrais posms, kas sāksies jau ceturtdien. Tomēr trešdien Austrijas policija ieradās Krievijas biatlonistu nometnē un izvaicājusi sportistus par iespējamiem dopinga pārkāpumiem. Starp viņiem ir arī 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions stafetē Antons Šipuļins, Jevgēņijs Garaničevs un Aleksandrs Loginovs.

Savukārt ceturtdien Austrija prokuratūra paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana. Tā saistīta ar 2017. gada pasaules čempionātu, kas notika tieši Hohfilcenē. Tiesa, varasiestādēm viesojoties pie izlases, bijusi vien informācijas nodošana par to, ka sākta izmeklēšana, ne veikta izjautāšana.

Tiek ziņots, ka sākta izmeklēšana pret pieciem biatlonistiem un pieciem komandas darbiniekiem. Kā norādījusi Krievijas Biatlona savienība, ka apsūdzības vērstas pret treneri Aleksandru Kasperoviču, kā arī biatlonistiem Šipuļinu, Garaničevu, Loginovu, Irinu Starihu un Alekseju Volkovu. Sportisti krievu medijos gan uzsvēruši savu nevainību.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Krievija guva zeltu un bronzu stafetēs, bet individuāli pie godalgām neviens sportists netika. Šipuļins un Volkovs bija daļa no vīriešu stafetes komandas, kas guva zeltu, kā arī Šipuļins un Loginovs palīdzēja iegūt bronzu jauktajā stafetē.

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ceturtdien paziņojusi, ka ir informēta par notiekošo un kontaktējas ar varasiestādēm. Tā gan pagaidām nav diskvalificējusi Krievijas biatlonistus no šonedēļ gaidāmajām Pasaules kausa sacensībām.

Šis ir kārtējais dopinga skandāls, kas skāris Krievijas sportu. Saistībā ar 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm Krievijā tika atklāta valsts atbalstīta dopinga sistēma.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 17:29, pirms 5 gadiem
Krievijas necilveki ir vispār no sporta jādzen ar sūdainu mietu..

  -2 [+] [-]

, 2018-12-13 19:46, pirms 5 gadiem
aivo50 rakstīja: Krievijas necilveki ir vispār no sporta jādzen ar sūdainu mietu..
Ja viņi tiešām būtu tik melni cik viņus mālē tad šis variants būtu vienīgais pareizais,bet par cik šīs dezinformācijas mērķis ir pazemot un noniecināt sportistus un līdz ar to visu tautu pasaules acīs tad sportistus patriekt nedrīkst,jo tad nebūs ko pazemot un tādas organizācijas kā WADA automātiski zaudētu savu nozīmi. Kā lai cilvēks pierāda,ka bija tīrs 2 gadus atpakaļ? Nekā! Un tur jau tas triks.