Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rīt Lietuvas zelta spēli tiesās Latvijas arbitru brigāde

Agris Suveizda

Rīt Lietuvas zelta spēli tiesās Latvijas arbitru brigāde
Vitālijs Spasjonņikovs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK Spartaks Jūrmala

Rīt beidzot tiks noskaidrots Lietuvas čempions futbolā, pārceltajā izšķirošajā spēlē Viļņā plkst. 15:00 tiekoties otrajā vietā esošajam "Žalgirim" un trīskārtējai čempionei Marijampoles "Sūduva", kuru pārstāv latviešu spēlētāji Gļebs Kļuškins un Valērijs Šabala.

Kļuvis zināms, ka rītdienas zelta spēli apkalpos Latvijas tiesnešu brigāde. Galvenā tiesneša lomā būs Vitālijs Spasjonņikovs, bet viņam palīdzēs asistenti Mārtiņš Svipsts un Artūrs Šakurovs. Ceturtais tiesnesis būs lietuvietis Jurijs Paškovskis. 34 gadus vecais Spasjonņikovs šogad jau ir tiesājis vienu Lietuvas čempionāta spēli, jūnijā parādot piecas dzeltenās kartītes "Sūduvas" uzvarā pār "Panevežys" (3:0). Iepriekšējo 11 spēļu laikā Spasjonņikovs ir piespriedis tikai vienu noraidījumu, Ventspilī ar otro brīdinājumu sodot tukumnieku Aleksu Ogundži.

Zelta spēlei sākotnēji bija jānotiek jau 31. oktobrī, taču tā tika pārcelta Covid-19 uzliesmojuma dēļ – "Sūduvas" rindās inficējās gandrīz visi pirmās komandas spēlētāji, ieskaitot arī Šabalu un Kļuškinu. "Sūduva" otrdien beidzot atsāka treniņprocesu. Jāizceļ, ka zelta spēle norīkota izlašu pauzē, taču visi četri "Žalgira" izlašnieki ir palikuši kluba rīcībā un Lietuvas valstsvienībai pievienosies tikai pirms trešās spēles Kazahstānā. no Viļņas kluba izsaukts vārtsargs Edvīns Gertmons, aizsargs Sauļus Mikoļūns un pussargi Modests Vorobjovs un Domants Šimkus. Trešdien Lietuva pārbaudes spēlē Viļņā ar 2:1 pārspēja Fēru salas, un šo spēli tiesāja cits latviešu arbitrs Aleksandrs Anufrijevs.

Rīt neizšķirts derēs Marijampoles "Sūduvai", kas turnīra tabulā "Žalgiri" apsteidz par vienu punktu, bet Viļņas klubam derēs tikai un vienīgi uzvara. Kāds no šiem diviem klubiem pie titula tiks jau astoto sezonu pēc kārtas – pirmos četrus gadus dominēja "Žalgiris", bet iepriekšējos trīs gados saimniekoja "Sūduva".

  +2 [+] [-]

, 2020-11-13 16:22, pirms 3 gadiem
Patīk raksts un īpaši pēdējais teikums

     [+] [-]

, 2020-11-14 11:40, pirms 3 gadiem
Šī spēle sit pušu visus četrus Rīgas un Kurzemes oktobra un novembra derbijus.