Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Bullīši šeit ir krietni ātrāki nekā Eiropā"

Agris Suveizda

Merzļikins: "Bullīši šeit ir krietni ātrāki nekā Eiropā"
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Pēcspēles metieni Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir krietni ātrāki nekā Eiropā, pēc savas pirmās "bullīšu" sērijas secina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins. Kolumbusas "Blue Jackets" nenosargāja vadību un pēcspēles metienos piekāpās Monreālas "Canadiens" (2:3).

"Nevaru vēl uzvarēt spēli, bet tas brīdis kādreiz pienāks. Esmu jau nedaudz pieradis, neesmu vairs tik nervozs un nobijies," sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem komentēja Merzļikins. Merzļikins pagājušajā nedēļā tika nosūtīts uz "Blue Jackets" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL), kur Klīvlendas "Monsters" sastāvā aizvadīja vienu spēli. Tiesa, "Blue Jackets" šobrīd pirmā vārtsarga Jonasa Korpisalo uzvedība lika latvieti atsaukt no AHL.

"AHL spēle ar Klīvlendas komandu bija lieliska, jo varēju daudz vairāk spēlēt ar nūju. Tas bija labs treniņš spēlē ar ripu. Protams, tas bija tāpēc, ka AHL spēles temps ir lēnāks. Esmu mācību procesā, un tas iet pareizajā virzienā," skaidroja Merzļikins.

Viņš atzīst, ka šonakt pirmajos ielaistajos vārtos varēja nospēlēt labāk. "Pirmajos vārtos ripai tika pielikta nūja, jo tās lidojums no augsta pēkšņi kļuva zems. Mēģināju aizvērt kājas, taču nesanāca. Otrajos vārtos neredzēju piespēli, bet, kad pamanīju ripu, bija jau par vēlu," ielaistos vārtus atcerējās Merzļikins.

Pēcspēles metienu sērijā Merzļikins atvairīja divus no trim "bullīšiem", piekāpjoties tikai Žonatanam Druēnam, kamēr viesi nerealizēja nevienu metienu. ""Bullīši" šeit ir krietni ātrāki nekā Eiropā. Pēcspēles metienos ir grūtāk, jo daudz ko nezinu par pretinieku hokejistiem. Taču vārtsargam "bullīšos" nav daudz jādomā, tikai jāspēlē," atzīmēja Merzļikins.

Merzļikins šajā duelī spēles laikā atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām. Viņš savā NHL debijā uz ledus bijis piecās NHL spēlēs, kurās cietis piecus zaudējumus, vidēji ielaidis 3,43 ripas un atvairījis 89,4% metienu. "Blue Jackets" ar 16 punktiem 18 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13.vietu. Nākamajā mačā Merzļikina pārstāvētā komanda piektdien savā laukumā uzņems Stenlija kausa čempioni Sentluisas "Blues".

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2019-11-13 13:59, pirms 4 gadiem
Elvis bija labs.. Paredzu, ka no šīs spēles viņš stāvēs vismaz 60-65% spēļu

  +1 [+] [-]

, 2019-11-13 14:17, pirms 4 gadiem
Labrīt Elvi.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-13 15:41, pirms 4 gadiem
supermurgi

     [+] [-]

, 2019-11-13 21:41, pirms 4 gadiem
Elvis tik bieži runā par to kā ir NHL un Eiropā, runā visu laiku un stāsta par to ka vairs nenervozē un nestreso, bet liekas ka patiesībā viņš streso vairāk nekā pirms debijas un nomierināties nevar tāpēc liekas ka viņš sev un pārējiem mēģina iestāstīt pretējo tik bieži par to runājot.