Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs nenosargā pārsvaru un atkal zaudē Zverevam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs nenosargā pārsvaru un atkal zaudē Zverevam
Aleksandrs Zverevs
Foto: Reuters/Scanpix

"ATP World Tour Finals" pirmās dienas vēlajā spēlē Marins Čiličs trešajā setā izsēja breika pārsvaru un ar 4:6, 6:3, 4:6 zaudēja turnīra jaunākajam dalībniekam, 20 gadus vecajam Aleksandram Zverevam.

Zverevs 2015. gadā Čiličam piekāpās abu pirmajā tikšanās reizē, bet kopš tā laika uzvarējis četrās cīņās pēc kārtas. Čiličam garo neveiksmju sēriju neizdevās pārtraukt arī Londonā, kur viņš ilgi kontrolēja situāciju, bet pēdējā setā nospēlēja divus paviršus geimus, jau atkal zaudējot Zverevam.

Čiličs jau mača pirmajā geimā zaudēja servi un Zverevam ar agro breiku pietika, lai uzvarētu 1. setā. Uzbrukumā aktīvāk spēlējušais Čiličs samērā pārliecinoši uzvarēja 2. setā – Zverevam breikbumbu nebija, bet daudz netrūka, lai Saša servi zaudētu divreiz. Seta priekšpēdējā geimā viņš atspēlēja breikbumbu, kas bija setbumbas vērtībā. Čiličs pēc tam bez lielām grūtībām izservēja setu.

Kad Zverevs neveiksmīgi nospēlēja 3. seta trešajā geimā, to pabeidzot ar diviem sitieniem tīklā, breika pārsvaru ieguvušais Čiličs tobrīd šķietami pārliecinoši un neapdraudēti tuvojās uzvarai. Horvāts pēkšņi zaudēja kontrolētās spēles pavedienu un pārsvaru izsēja sestajā geimā, kad bija vadībā ar 40:15.

Rezultāts kļuva 3:3, nevis 4:2, jo Čiličam neprecizitātes "forehand" uzbrukumos pret arvien pārsvarā aizsardzībā spēlējušo Zverevu. Zīmīgi, ka Zverevs pirms tam uzvarēja vēl vienā geimā, kurā bija iedzinējos ar diviem punktiem – serve nosargāta pie rezultāta 1:3, 0:30.

Čiličam vēl viens neveiksmīgs geims bija tad, kad to nevarēja atļauties – servējot par palikšanu mačā pie rezultāta 4:5. Geims sākās ar Čiliča autu. Zverevs pēc tam trāpīja uz sānu līnijas. Ar "backhand" sitienu pa līniju pabeidzot garu izspēli, Saša ieguva trīs mačbumbas pēc kārtas. Zvereva aizsardzību šajā geimā apspēlēt nespējušais Čiličs zaudēja arī nākamajā izspēlē, kad Zverevs sagaidīja iespēju izskriet pie tīkla, tur pieliekot punktu savam debijas mačam finālturnīros.

Zverevs 20 gadu vecumā ir jaunākais "ATP World Tour Finals" debitants kopš 2008. gada, kad Šanhajā notikušajam turnīram tādā pašā vecumā kvalificējās Huans Martins Del Potro. Tikmēr 29 gadus vecais Čiličs trešo reizi spēlē finālturnīrā (2014, 2016-17), kur viņam ļoti pieticīgi sasniegumi – tikai viena uzvara septiņos mačos.

Statistika

RādītājsZverevsČiličs
Eisi92
Dubultkļūdas21
1. serves precizitāte55%63%
Iegūtie punkti ar 1. servi42/5237/50
Iegūtie punkti ar 2. servi20/4217/30
Tīri uzvarētās izspēles3120
Nepiespiestās kļūdas4131
Spēle pie tīkla8/1211/18
Breikpunktu realizācija3/42/6
Visi iegūtie punkti8886