Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Nesaprotu, kādēļ Porziņģim izskaņā ļāva izmest brīvu tālmetienu"

Rolands Eliņš

Džeimss: "Nesaprotu, kādēļ Porziņģim izskaņā ļāva izmest brīvu tālmetienu"
Kristaps Porziņģis pret "Hornets"
Foto: AP/Scanpix

Pirms rītnakt gaidāmā mača pret Ņujorkas „Knicks” Lebrons Džeimss, Klīvlendas „Cavaliers” līderis, norādījis, ka paredz visai gaišu nākotni Kristapam Porziņģim, tāpat arī Džeimss pauda izbrīnu, kādēļ „Hornets” spēlētāji ļāva Porziņģim pēdējā sekundē izmest tik brīvu tālmetienu.

„Uzskatu, ka viņš ir tīri labs spēlētājs,” sacīja četrkārtējais līgas MVP Lebrons Džeimss, atbildot uz jautājumu, ko viņš domā par Kristapa Porziņģa debiju. „Viņam ir priekšā gaiša nākotne, ja vien turpinās strādāt un attīstīties. Darbošanās NBA dzīves stilā jau pati par sevi padarīs viņu spēcīgāku. Ja Porziņģis strādās svaru zālē, tad kļūs arī fiziski spēcīgāks, bet basketbolu spēlēt viņš prot jau tagad. Tā ka tas (Porziņģa draftēšana) bija Ņujorkai ļoti labs lēmums.”

Pēc "Cavaliers" šodienas treniņa Džeimsam tika arī pavaicāts, vai viņš redzēja Porziņģa pēdējās sekundes metienu pret Šarloti vai šāds metiens, lai arī neieskaitīts, nevar sniegt tūlītēju papildus impulsu spēlētāja attīstībā. „Īsti nezinu,” noteica Džeimss. „Viņš uzņēmās metienu un trāpīja, bumba, sirēnai skanot, bija pie viņa pirkstu pašiem galiņiem. Viņi (Šarlotes spēlētāji) pasniedza Porziņģim brīvu tālmetienu – nesaprotu, kāpēc, jo viņš ir ļoti labs snaiperis no tālās distances. Porziņģis ir pārliecināts par savām spējām tālmetienos, un viņam tādam arī būtu jābūt.”

Pret Džeimsu Porziņģis jau vienu spēli aizvadījis, kad „Knicks” piedzīvoja zaudējumu, bet latviešu uzbrucējs sameta 13 punktus un vienā epizodē arī bloķēja Džeimsa metienu no groza apakšas. „Cavaliers” savukārt uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas un pret „Knicks” centīsies šo sēriju vēl pagarināt. Spēles sākums paredzēts naktī uz sestdienu, 2:30 pēc Latvijas laika.

Porziņģa neieskaitītais tālmetiens raisīja diskusijas par tiesnešu lēmuma pareizību ne tikai Latvijā, taču NBA īpašas komisijas veiktajā tiesnešu darbības izvērtējumā par „Knicks” un „Hornets” spēles pēdējām divām minūtēm atzīts, ka Porziņģa tālmetiena neieskaitīšana bijis pareizs lēmums.

Sestdienas spēle pret „Cavaliers” būs desmitā Porziņģa NBA karjerā, taču viņa rēķinā jau šobrīd četri „double-double”, vidēji spēlē gūti 11.6 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. NBA iknedēļas gada debitanta balvas rangā viņam atvēlēta augstā trešā vieta, tikai aiz Karla Entonija Taunsa un Džalila Okafora, turklāt šī ranga paskaidrojumā tiek norādīts, ka Porziņģis tik augstu pakāpies par spīti tam, ka joprojām vēl nav noregulējis savu tālmetienu – pagaidām trāpīti tikai pieci no 24 trejačiem (20.8%).

Pēc mača pret „Cavs” Porziņģim atkal būs iespēja aizvadīt maču Latvijas līdzjutējiem pieejamā laikā, proti, svētdien 19:00 pret „Pelicans”, kam sekos vēl viens mačs un revanša iespēja pret „Hornets”. Savukārt nākamās nedēļas izskaņā „Knicks” un Porziņģi sagaida izbraukuma sērija ar pieturām visaugstākās raudzes zvaigžņu mājvietās, proti, mači pret Raselu Vestbruku (Kevins Durents nespēlēs traumas dēļ), Džeimsu Hārdenu, Dvaitu Hovardu un Dveinu Veidu.

”Knicks” nākamo spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieceVieta
14.112:30Cavaliersmājās
15.1119:00Pelicansmājās
18.112:30Hornetsmājās
21.113:00Thunderviesos
22.113:00Rocketsviesos
24.112:30Heatviesos

Izmantotie resursi:
NBA.com
LeBron on Porzingis: It was a good decision for...

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 07:31, pirms 8 gadiem
"...Spēles sākums paredzēts naktī uz svētdienu, 2:30 pēc Latvijas laika."
"..proti, svētdien 19:00 pret „Pelicans"
Saspringts grafiks, tad jau Knicks
Spēle pret Cavaliers paredzēta naktī uz sestdienu.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 07:52, pirms 8 gadiem
Tik labas atziņas no Džeimsa puses! Porziņģis pierādīja visiem, ka izšķirošajā brīdi viņš var iemest grozā, ka roka viņam netrīc. Malacis! https://www.youtube.com/watch?v=9jf...

 +13 [+] [-]

, 2015-11-13 07:59, pirms 8 gadiem
Sestdienas virsraksts: Džeimss "Es nesapratu kā viņš pārdankoja man pāri?"

 +13 [+] [-]

, 2015-11-13 08:18, pirms 8 gadiem
svētdienas spēles laiks baigi priecē ))

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 08:41, pirms 8 gadiem
A kā Tu Džeims iesaki nosegt 2.16 cm trīspunktnieku lēcienā?

  -2 [+] [-]

, 2015-11-13 08:59, pirms 8 gadiem
Ja godīgi šī ir tā reize kad visvairāk izskatās pēc standartfrāzēm. Iespējams Lebrons nemaz tā īsti nezina, kas ir Kristaps Porziņģis. Pēc mača ar Knicks tas gan varētu mainīties.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-13 09:01, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: A kā Tu Džeims iesaki nosegt 2.16 cm trīspunktnieku lēcienā?
Runa nav par to,ka var vai nevar nosegt, bet gan vai vispār tika segts. Un netika, viņš bija pilnīgi brīvs.

  +7 [+] [-]

, 2015-11-13 09:01, pirms 8 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Ja godīgi šī ir tā reize kad visvairāk izskatās pēc standartfrāzēm. Iespējams Lebrons nemaz tā īsti nezina, kas ir Kristaps Porziņģis. Pēc mača ar Knicks tas gan varētu mainīties.
Gan jau, ka Džeims zina, kurš viņam nesen jumtiņu uzlika.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 09:05, pirms 8 gadiem
Asnātiņš rakstīja: Runa nav par to,ka var vai nevar nosegt, bet gan vai vispār tika segts. Un netika, viņš bija pilnīgi brīvs.
Tāpēc, ka visa uzmanība bija uz Melo. Kā zināms, tad doma tiešām bija viņam iedot to metienu.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 09:17, pirms 8 gadiem
"NBA īpašas komisijas veiktajā tiesnešu darbības izvērtējumā par „Knicks” un „Hornets” spēles pēdējām divām minūtēm atzīts, ka Porziņģa tālmetiena neieskaitīšana bijis pareizs lēmums."

Bet ko komisija teica par pareizu laika nenofiksēšanu iepriekšējā uzbrukuma beigās!?

  -1 [+] [-]

, 2015-11-13 09:20, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: Gan jau, ka Džeims zina, kurš viņam nesen jumtiņu uzlika.
Neesmu pārliecināts vai Džeimss atceras kaut ko citu kā sevi.

     [+] [-]

, 2015-11-13 09:22, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: Tāpēc, ka visa uzmanība bija uz Melo. Kā zināms, tad doma tiešām bija viņam iedot to metienu.
Protams, bet tas nemaina faktu, ka tavs komentārs par Kristapa nosegšanu bija pilnīgi nevietā.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 09:26, pirms 8 gadiem
Asnātiņš rakstīja: Protams, bet tas nemaina faktu, ka tavs komentārs par Kristapa nosegšanu bija pilnīgi nevietā.
Pastāsti man kā dzelžaini nosegt vienlaikus divus snaiperus no kuriem vienam ir 2.16 augums. Loģiski, ka jābliež pa lielāko zvaigzni.

     [+] [-]

, 2015-11-13 09:46, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: Pastāsti man kā dzelžaini nosegt vienlaikus divus snaiperus no kuriem vienam ir 2.16 augums. Loģiski, ka jābliež pa lielāko zvaigzni.
Ojj, nosauci Kristapu apr snaiperi, ar realižetiem 20% tālmetienu. Protams, viņam ir teicams metiens un metiena mehānisms, bet nu spēleš pagiadām tas nav redzams. Pluss tu pirmajā komentārā neteici, par kaut kādu duble team vai ko, tikai apr to, kā var nosegt 2.16m garu spēlētāju. Tu jau tagad neko nepareizu nesaki, vienkārši pirmais komentāris ir nekorekts!

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 10:16, pirms 8 gadiem
Vienkārši KP nospēlēja nestandarta variantu un neizpildīja trenera noràdījumu iet pie groza....kā pats Kristaps izteicās un to var atrast SC, ka tai vietā , kur viņam bija jābūt pēc NBA standartiem , atradās jau viņa sedzējs un viņš neredzēja jēgu turp vairs iet un palika pie perimetra...

  +5 [+] [-]

, 2015-11-13 11:10, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: Gan jau, ka Džeims zina, kurš viņam nesen jumtiņu uzlika.
Es domāju, ka viņam pilnīgi vienalga kas viņu nobloķē. Neviens spēlētājs par tādām lietām ilgi nedomā.

Visvairāk man besī viss šis ''haips''. Jau tagad nostāda Porziņģi zvaigznes statusā un pēc tam visi bandwagoneri, pie pirmajām grūtibām, metīsies viņu nod*rst.
Vajag domāt reāli un saprast, ka Kristapam vēl vajag daudz strādāt, lai sevi pierādītu un izskatās, ka vismaz viņš pats (paldies Dievam) to saprot. To gan nevarētu teikt par daļu komentētājiem.

     [+] [-]

, 2015-11-13 11:17, pirms 8 gadiem
LeBron talks to Cleveland reporters about Porzingis: “I think he’s a pretty good player. I think he has a bright future if he continues to get better.... He will get stronger & I think he knows how to play the game. I think it was a good decision for them.” On the rookie's waived off game-winner, LeBron says: "They gave him an open shot, I don’t know why. He’s a very good 3-point shooter. He’s confident in his ability & he should be.”

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 11:36, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Es domāju, ka viņam pilnīgi vienalga kas viņu nobloķē. Neviens spēlētājs par tādām lietām ilgi nedomā.

Visvairāk man besī viss šis ''haips''. Jau tagad nostāda Porziņģi zvaigznes statusā un pēc tam visi bandwagoneri, pie pirmajām grūtibām, metīsies viņu nod*rst.
Vajag domāt reāli un saprast, ka Kristapam vēl vajag daudz strādāt, lai sevi pierādītu un izskatās, ka vismaz viņš pats (paldies Dievam) to saprot. To gan nevarētu teikt par daļu komentētājiem.
Grūtības jau viņa parādās laiku pa laima, bet neviens jau nesāk tāpēc nolikt. Vismaz neesmu īpaši to novērojis.

Haips ir tāpēc, ka mums daudzi centās pasniegt, ka KP ir projekts, ka normāli sāks spēlēt tikai pēc 2-3 gadiem. Bet realitāte ir tāda, ka sākot ar pirmo maču viņš ir pamatsastāvā, spēlē diezgan daudz un produktīvi. Atsevišķos elementos pat tik labi, kā reti kuram garā gala debitantam ir izdevies. Un tas viss vēl ņemot vērā, ka, protams, vieta progresam ir milzīga. Tas to haipu rada. Novickis (nedaudz vecāks būdams) pirmajā sezonā vispār laikam tikai no kaut kāda februāra sāka spēlēt, līdz tam tikai trenējās.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 12:21, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Vispār jau tas ir normāli, ka jebkurš top spēlētājs no Eiropas- sāk labi ar 2-3 sezonu, bet ne ar pirmo...

Tomēr Porzinģim ir šī ACB/Eirokausa pieredze apakšā, kas daudz palīdzēja...
Diezgan lielas līdzības ar Bargnani(arī sāka labi), bet Bargnani tomēr bija daudz trūkumu apakšā(NBA karjeras ietvaros), bet Porzinģim to ir mazāk...

Tomēr jasakrīt daudzām lietām, lai no Eiropas- kāds varētu izcili spēlēt un dominēt NBA...

Daudzi garie ir spēlējuši NBA(no Eiropas), bet ja salīdzina ar Porzinģi, tad viņiem ir daudz tādu īpašību, kas neder NBA basketbolam...
Porziņģim ir pāris būtiskas nianses, kuras nav tik daudz saistītas ar fizisko un talanti, proti, viņam ir sportisks niknums, nekaunība un azarts. Viņš spēlē nevis tāpēc, ka ir garš un tīri labi padodas, bet tāpēc, ka viņš ķer kaifu no procesa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-13 12:56, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Vispār jau tas ir normāli, ka jebkurš top spēlētājs no Eiropas- sāk labi ar 2-3 sezonu, bet ne ar pirmo...

Tomēr Porzinģim ir šī ACB/Eirokausa pieredze apakšā, kas daudz palīdzēja...
Diezgan lielas līdzības ar Bargnani(arī sāka labi), bet Bargnani tomēr bija daudz trūkumu apakšā(NBA karjeras ietvaros), bet Porzinģim to ir mazāk...
runājot par Barnjānī. fantastisks video Andrea Bargnani Is Out Indefinitely; We Made...

     [+] [-]

, 2015-11-13 13:07, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: Grūtības jau viņa parādās laiku pa laima, bet neviens jau nesāk tāpēc nolikt. Vismaz neesmu īpaši to novērojis.

Haips ir tāpēc, ka mums daudzi centās pasniegt, ka KP ir projekts, ka normāli sāks spēlēt tikai pēc 2-3 gadiem. Bet realitāte ir tāda, ka sākot ar pirmo maču viņš ir pamatsastāvā, spēlē diezgan daudz un produktīvi. Atsevišķos elementos pat tik labi, kā reti kuram garā gala debitantam ir izdevies. Un tas viss vēl ņemot vērā, ka, protams, vieta progresam ir milzīga. Tas to haipu rada. Novickis (nedaudz vecāks būdams) pirmajā sezonā vispār laikam tikai no kaut kāda februāra sāka spēlēt, līdz tam tikai trenējās.
Tas ir tādā tipiskā amerikāņu garā, visu sahaipot.

Es domāju, ka piesardzīga pieeja Porziņģa gadījumā ir labākais veids, ņemot vērā latviešu līdzjutēju pieredzi ar AB(vienlaikus atzīstot,ka Kristaps tomēr ir savādāks kaut vai pēc rakstura un arī apstākļi ir daudz labvēlīgāki).
Kā pats minēji, ir vieta progresam un ir jāuzgaida vismaz pirmās sezonas, lai varētu izdarīt noturīgus secinājumus par KP vietu NBA.

     [+] [-]

, 2015-11-13 13:09, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Es jau nerunāju tikai par fizisko un talantu.
Tās arī ir tās īpašības, kas piemīt lielai daļai NBA basketbolistu, bet nepiemīt daudziem eiropiešiem.. Arī angļu valodas zināšanas un saprašana, kas ir NBA basketbols, arī intelekts un ētika- jo ir mācījies vadošā Latvijas skolā...
Intelektu neapšaubu, bet kāds ir Latvijas skolas ieguldījums, ja Kristaps no 15 gadu vecuma dzīvo Spānijā?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 13:26, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Intelektu neapšaubu, bet kāds ir Latvijas skolas ieguldījums, ja Kristaps no 15 gadu vecuma dzīvo Spānijā?
Nu nez, varbūt 9 pamatskolas gadi?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-13 13:51, pirms 8 gadiem
Domats tachu bija ka metis Karmelo, bet Zellers nolasija to, ka Kristaps ies likt bloku. Tad nu nacas ari pasham mest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-11-13 15:25, pirms 8 gadiem
kino rakstīja: A kā Tu Džeims iesaki nosegt 2.16 cm trīspunktnieku lēcienā?
Metri

  -2 [+] [-]

, 2015-11-13 15:43, pirms 8 gadiem
Haljava iekrita, neviens jau necereeja!!!