Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja pasaulē iet karsti, Saifutdinovs atsakās no "Grand Prix"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja pasaulē iet karsti, Saifutdinovs atsakās no "Grand Prix"
Emils Saifutdinovs
Foto: AP/Scanpix

Lai arī spīdveja sezona jau ir noslēgusies, kaislības un strīdi turpina iet gaisā. Par galveno diskusiju tēmu kļuvusi "Grand Prix" dalībnieku nepielaišana pie starta Eiropas čempionātā, bet visam pa vidu lielu rezonansi izraisījis arī Emils Saifutdinovs.

Runas par to, ka "Grand Prix" braucējiem varētu tikt aizliegts startēt Eiropas čempionāta finālposmos bija jau sen. Strīdi starp šo organizāciju vadītājiem turpinājās gan šīs sezonas laikā, gan pēc tās beigām. Eiropas čempionāta finālā šogad startēja arī mūsu Ķasts Puodžuks, taču savainojuma dēļ piedalījās tikai divos finālos. Šis gads bija īpašs ar to, ka tajā varēja startēt arī "Grand Prix" pamatsastāva dalībnieki un visi fināli tika translēti "Eurosport" kanālā, kas krietni palielināja šo sacensību prestižu. Tas nav apmierinājis "Grand Prix" organizētājus, kuri paziņoja, ka 2014. gadā neviens no "Grand Prix" pamatsastāva dalībniekiem Eiropas čempionātā startēt vairs nevarēs. Šo lēmumu atbalstījusi arī FIM (Starptautiskā Motosporta federācija).

Toties pret šādu aizliegumu vērsušies daudzi braucēji, tajā skaitā arī četri pasaulē labi pazīstami spīdvejisti - Andreass Junsons, Niki Pedersens, Emils Saifutdinovs, Tomašs Gollobs. Viņi nosūtījuši oficiālu nosodījuma vēstuli "FIM Europe", brīdinot, ka šāda lēmuma pieņemšana kaitēšot sporta veida popularizācijai. Viņi ir apņēmības pilni startēt ne tikai 2014. gada "Grand Prix", bet arī Eiropas čempionāta posmos.

Saifutdinovs, kurš šogad mocījās ar savainojumiem, nopietni apsver iespēju vispār nepiedalīties nākamā gada "Grand Prix" seriālā. Tam par iemeslu ir ne tikai aizliegums startēt Eiropas čempionātā, bet arī finansiālās problēmas. Šobrīd tiek komplektēts budžets nākamajai sezonai, taču atrast sponsorus Krievijā viņam ir ļoti grūti. Piedalīšanās "Grand Prix" ir ļoti dārgs prieks, pie tam saņemtie ienākumi nav no tiem lielākajiem. Ja neizdosies atrast sponsorus, Saifutdinovs pasaules čempionātā nepiedalīsies, bet visu uzmanību veltīs startiem savu klubu rindās. Vērts pieminēt, ka Saifutdinovs ir vienīgais krievu braucējs pasaules čempionātā, kam ir liels atbalstītāju pulks visā Austrumeiropā.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...

     [+] [-]

, 2013-11-13 16:27, pirms 10 gadiem
Sviests kaut-kāds! Tā jau tas sporta veids nav tik ļoti populārs, un to sadrumstalot vairākās sacensībās ir pilnīgs vājprāts. Būs kā boksā, kur ir 100 un 1 tituls.

     [+] [-]

, 2013-11-13 22:53, pirms 10 gadiem
Nekāds liels atbalsts Eiropā viņam nav, nevajag mūldēt, lai ņem piemēru no Woffindena, kurš ar visu savu traumu uzvarēja, pat Daugavpils sacencības apliecināja viņa nestabilitiāti Grand Prix.