Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

2015. gadā spīdveja "Grand Prix" atkal Daugavpilī

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

2015. gadā spīdveja "Grand Prix" atkal Daugavpilī
Daugavpilietis Andžejs Ļebedevs 2015. gada pasaules čempionātā atkal varēs braukt savā dzimtajā pilsētā
Foto: 7sport.lv

Spīdveja "Grand Prix" seriāla oficiālā mājaslapa vēsta, ka parakstīts oficiāls līgums par posmu aizvadīšanu Latvijā 2014. un 2015. gadā. Pirmais no posmiem notiks Rīgā, savukārt otrais Daugavpilī.

Jau iepriekš ziņojām, ka 2014. gadā pirmo reizi Latvijas "Grand Prix" posms spīdvejā norisināsies Rīgā. Jau iepriekš izskanēja informācija, ka turpmāk Latvija savu posmu rīkos pamīšus Rīgā un Daugavpilī. Šodien sacensību oficiālā mājaslapa to apstiprina arī oficiāli - ar "Speedway Grand Prix of Latvia" noslēgts divu gadu sadarbības līgums. Tas paredz, ka 2015. gada Latvijas posms atkal notiks Daugavpilī, kur tas jau iepriekš norisinājies piecas reizes.

"BSI Speedway" direktors Pols Belamijs pauda prieku, ka 2014. gadā spīdveju būs iespējams vērot Latvijas galvaspilsētā: "Latvijas "Grand Prix" posma pārcelšana uz Rīgu ir fantastiska ziņa SGP seriālam un sportam Latvijā kopumā. Mums jau ir bijusi pozitīva pieredze ar sacensību aizvadīšanu Lielbritānijas, Dānijas, Čehijas un Zviedrijas galvaspilsētās. Nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, kas varētu stimulēt vēl lielāku spīdveja fanu pieplūdumu. Esmu pārliecināts, ka daudzu Eiropas valstu iedzīvotāji labprāt izmantos iespēju apskatīt pilsētu un labāko braucēju cīņu par pasaules prestižāko balvu."

2014. gada Latvijas "Grand Prix" posms tiks aizvadīts Biķernieku trasē 16. augustā.

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships.